annonse
annonse

OnePlus 2

WebOnePlus 2

Flaggskip-dreper'n

OnePlus 2 er det absolutt beste mobilkjøpet man kan gjøre akkurat nå. Hvis man får tak i den!

Pluss
Fremragende, meget lyssterk skjerm og den beste lyden fra hodetelefoner vi har hørt fra en mobil på lenge. Med Dual-SIM kan man bruke mobilen med to numre på én gang. Ytelsen er i toppklasse, og det er kvaliteten også, mens prisen til gjengjeld er lommerusk.
Minus
Invitationssystemet gjør det vanskelig å få lov til å kjøpe telefonen. Kameraet kunne vært bedre, spesielt i dempet belysning. Lagringsplassen kan ikke utvides, og fingeravtrykkleseren kunne fungert bedre.

I fjor stormet den kinesiske mobilprodusenten OnePlus inn i manges bevissthet med den billige smartmobilen OnePlus One, som kun var å få kjøpt online, og som – sin billige pris til tross – slo en masse av de etablerte produsentene på spesifikasjoner, ytelse og brukeropplevelse.

Dessverre rakk vi i Lyd & Bilde aldri å få fingrene i et testeksemplar, men nå har vi fått muligheten til å ta revansj, da vi har vært så heldig å motta en invitasjon til å kjøpe et eksemplar av suksessens etterfølger, OnePlus 2.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Ja, du leste rigtigt. En invitasjon. Interessen for den kinesiske smartmobilen er nemlig så stor, at OnePlus kun selger sine mobiltelefoner til brukere som har fått en elektronisk invitasjon utstedt av selskapet. Og i skrivende stund venter 4,6 millioner mennesker i kø på å motta en invitasjon, som man kan være heldig å motta raskere enn de andre, om man for eksempel deltar i konkurranser på OnePlus sin hjemmeside, liker selskapet på Facebook eller melder seg som bruker på deres diskusjonsforum.

OnePlus solgte rundt 1,5 millioner eksemplarer av One-modellen i fjor, så det er ikke utenkelig at det kinesiske selskapet med OnePlus 2 kan konvertere en stor del av de mange ventende kundene til betalende sådan. Det er rimelig godt gjort av en produsent som ingen hadde hørt om for bare få år siden, men som vi straks skal se, er det ikke helt ute på viddene, at OnePlus kaller sin nye smartmobil flaggskipsdreperen for 2016.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Utseende og konstruksjon
OnePlus 2 minner en del om Nexus 5, som LG produserte for Google for et par år siden. Rammen er nesten helt rektangulær, bortsett fra en svak krumming øverst og nederst, og baksiden krummer også svakt. Selv om metallrammen av magnesium og aluminium er skåret meget skarpt, er telefonen likevel behagelig å holde i hånden, da man ved å frese metallrammen på begge sider har skapt små avrundinger, så kanten ikke skjærer direkte inn i hånden.

Baksiden er fremstilt av plast, som fremstår som en slags ru sandsten, men dekselet kan tas av og dermed byttes ut med andre deksler i for eksempel bambus, aprikostre, kevlar og så videre. Under dekselet er det plass til to SIM-kort, men batteriet sitter fast, og det er heller ikke gjort plass til å utvide lagringsplassen med microSD-kort.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
OnePlus 2 er et af de første produkter med USB-C, vi har testet. Foto: OnePlus
OnePlus 2 er et av de første produktene vi har testet med USB-C. Foto: OnePlus

På forsiden sitter en kapasitiv hjemmeknapp, som også virker som fingeravtrykkleser, og til høyre og venstre for den sitter ytterligere to kapasitive knapper. På mobilens høyre side finner vi av/på-knappen samt volumknapper, mens vi på venstre side finner en liten skifteknapp, som lynraskt kan skifte mellom tre tilstander: Ikke forstyrr (alle notifikasjoner blokkeres), kun prioriterte avbrytelser og alle notifikasjoner. Smart.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

I bunnen sitter telefonens høyttalere samt USB-C-kontakten til å lade opp og koble mobilen til omverdenen. OnePlus 2 er bare det andre produktet med den nyeste USB-standarden vi har testet (det første var Apples nye MacBook), men det bliver neppe det siste.

Alt i alt har mobilen tyngde (vekten er 175 gram) og utstråler kvalitet. Man er ikke i tvil om at man har å gjøre med et flaggskipprodukt.

Skjerm
5,5 tommer sender nesten OnePlus 2 opp i brettelefon-kategorien, men likevel virker ikke skjermen for stor, og den lider heller ikke av at oppløsningen “bare” er Full HD (1920 x 1080 piksler), selv om andre produsenter i premiumklassen allerede har beveget seg opp i QHD og enda høyere oppløsninger.

OP_s02_c014

En av grunnene er nok at OnePlus 2-skjermen er riktig så lyssterk (600 nit), og med sin naturlige fargegjengivelse, sitt bekmørke svartnivå og sitt komplette fravær av artefakter er den fantastisk til video. Og pikseltettheten (401 ppi) er tilstrekkelig høy til at tekst, ikoner og bilder fremstår knivskarpt.

Kamera
På samme måte som LG G4 bruker OnePlus 2-kameraet laserfokus, hvilket gir rask og meget presis fokusering. Det har 13 megapiksler (1,3 µm pikselstørrelse) og en f/2.0 blender, og OnePlus hevder selv at kameraet presterer bedre enn de aller fleste konkurrenter i dårlig lys, mens linsen med seks elementer skal forhindre fortegning.

iPhone_nolight_pic
Bilde tatt med iPhone 6. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde
Selv om OnePlus lover, at deres nye mobil kan tage gode billeder i dæmpet belysning, klarer iPhone 6 sig med billedet ovenfor en hel del bedre. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Selv om OnePlus lover at deres nye mobil kan ta gode bilder i dempet belysning, klarer iPhone 6 seg med bildet ovenfor en hel del bedre. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

I praksis opplever vi imidlertid at bilder tatt i dagslys har en tendens til å bli overeksponert, mens for eksempel iPhone 6 tar langt bedre bilder enn OnePlus 2 i dempet belysning. Kameraet på OnePlus 2 er absolutt godt nok for de fleste, men det finnes konkurrenter på markedet som gør det bedre. Ikke minst LG G4 og Samsung Galaxy S6.

OnePlus 2 har laserfokus og tager knivskarpe billeder, men de bliver ofte overbelyst. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
OnePlus 2 har laserfokus og tar knivskarpe bilder, men de blir ofte overeksponert. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Lyd
De innebygde høyttalerne er ikke noe å skrive hjem om, men tilkobler du et sett gode hodetelefoner … Umpf! OnePlus 2 leverer intet mindre enn fantastisk lyd, som samtidig er klar og sprø som svorene på mormors ribbestek og samtidig byr på en bass så dyp og kontant som Slayers dobbelte stortrommer.

Selv om de færreste i dag vel bruker mobilen til å faktisk ha samtaler med andre mennesker (fnis), så bør lydkvaliteten ved oppringninger ha et par ord å si. Og her er der heller ikke noe å utsette på OnePlus 2. Mobilen har to mikrofoner med støyreduserende teknologi, så din samtalepartner kan høre deg klart og tydelig, og en hederlig høyttaler sørger for god samtalekvalitet i din ende.

Man kan få en række ekstra bagcovers til OnePlus 2 fremstillet af bl.a. bambus, abrikostræ og ægte kevlar. Foto: OnePlus
Man kan få en rekke ekstra bakdeksler til OnePlus 2 fremstilt av bl.a. bambus, aprikostre og ekte kevlar. Foto: OnePlus

I bruk
Den aktuelle Android-versjon 5.1 supplert med OnePlus’ egen brukerflate ved navn Oxygen OS 2 sørger for en ganske behagelig brukeropplevelse. Det er ingen spor av overflødige programmer (bloatware) noen steder. Snarere tvert imot. Oxygen OS mangler for eksempel en dedikert epost-app, og man finner heller ingen dedikert kalender-app. I stedet regner OnePlus med at man bruker Googles apper og at man bruker for eksempel Gmail-appen til å hente sin epost – også fra egne POP3- eller IMAP-konti.

Til vår store frustrasjon støttet ikke testeksemplaret Microsoft Exchange, men OnePlus lover at det vil bli fikset i en kommende programvare-oppdatering. NFC har OnePlus 2 heller ikke, men helt ærlig … Vi har ikke savnet det.

Oxygen OS har imidlertid et par triks i ermet. Altså utover fingeravtrykkleseren, som desverre ikke virker så godt som vi hadde håpet. For eksempel kan man brule ulike håndbevegelser direkte på skjermen for å åpne kamera-appen (tegn en O med fingeren på den slukkede skjermen), tenne for LED-blitsen (tegn en V) og så videre.

Det er også en god tanke at man kan tilpasse de kapasitive knappene på fronten etter eget ønske. Foruten den alminnelige betjeningen av knappene kan man stille inn handlinger ved såkalte lange trykk og dobbelttrykk, så hver knapp kan få inntil tre funksjoner.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Ytelse
Under hjelmen sitter Qualcomms åttekjernede Snapdragon 810 prosessor, som egentlig har vært litt av et problembarn for chipprodusenten. Men de kjente utfordringene med overdrevet varmeutvikling merket vi ikke noe til under testen, og mobilens ytelse er stort sett uovertruffen.

Med en Geekbench 3 score på henholdsvis 1.002 poeng (single-core) og 4.246 poeng (multi-core) overgås OnePlus 2 akkurat nå bare av Samsung Galaxy S6; ellers er den kinesiske mobilen den raskeste vi har testet. Noensinne. Et resultat som ikke rykkes en tøddel ved, når vi bruker benchmark-programmet AnTuTu, som leverer en score på 61.118. Her er det også bare Samsung som holder følge.

Det skal likevel understrekes at vi har testet den “dyre” versjonen av OnePlus 2 med 4 gigabyte RAM og 64 gigabyte lagring. Den litt billigere modellen, som koster 500 kroner mindre, har bare 16 gigabyte lagring og 3 gigabyte RAM, og kan av den grunn muligvis ikke levere helt samme ytelse.

Batteriet i de to modellene er det samme og er av typen litiumpolymer. Ytelsen er på 3.300 mAh, og vår benchmark-test viste at det holder i tre timer og 11 minutter under konstant aktivitet med tent skjerm. Det er helt akseptabelt, og vi opplevede heller ikke i praksis noen problemer med batteritiden.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Konklusjon
Er OnePlus 2 rett og slett en flaggskipsdreper – vel å merke i forhold til neste års flaggskipsmodeller? Tja, den er tett på. Den er i hvert fall fullt på høyde med dette års absolutte toppmodeller, men koster bare halve prisen. Visst er ikke skjermoppløsningen like høy som på Samsung Galaxy S6 og LG G4, men også HTC One M9, Sony Xperia Z3+ og iPhone 6 Plus kommer med Full HD-oppløsning uten å diskvalifiseres av den grunn.

På stort sett alle andre punkter – kamera, lyd, ytelse, funksjoner, design og byggekvalitet – er OnePlus 2 minst like god eller til og med bedre enn de aktuelle flaggskipsmobilene på markedet. Så det er absolutt ingenting i veien – bortsett fra ventelisten – for at man går online og kjøper den imponerende Kina-mobilen.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Operativsystem: Android 5.1 med Oxygen OS 2
  • Skjerm: 5,5" LCD, 1920 x 1080, 401 ppi
  • Prosessor: 1,8 GHz Snapdragon 810 octa-core 64 bit
  • Minne: 4 GB ram / 64 GB lager
  • Kamera: 13 MP + 5 MP
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS
  • Mål: 151,8 x 74,9 x 9,85 mm
  • Vekt: 175 g
  • Batteri: 3300 mAh
Pris: 2999,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×