Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: LG V30

Endelig toppklasse fra LG

Med V30 har ikke LG spart på noe, og lyden er den beste vi har hørt fra en mobil.

Skrevet av / 17.11.17 - 14:03
LG V30
Jonas Ekelund

Etter at LGs G-serie har blitt mer konservativ, er det i stedet V-serien som er mest spennende. Da vi i begynnelsen av 2016 testet V10, fant vi en modellserie med muligheter, men som hadde mange feil. Det varte til slutten av året før toppspesifiserte V20 dukket opp, men den kom aldri til Skandinavia. Siden LG V30 ble presentert i sommer, har det vært uklart om den skulle komme hit, men nå har vi den endelig i hånden.

Utseende og konstruksjon
Til forskjell fra det litt konservative utseende hos LG G6, må vi si at V30 både ser ut som og føles som en premiummodell. Det er dessuten en av de mest robuste mobilene, bortsett fra de rene «toughphones«. Den er ikke bare vann- og støvtett ifølge IP68, men har klart det amerikanske militærets holdbarhetstester. Det forstår man når man kjenner den massive metallrammen som gjør at den føles pålitelig og helt fri for mulige vridninger.

 

http://www.ljudochbild.se/wp-content/uploads/LG-V30-Angle-shot-6Colored.jpg

(Foto: LG)

Skjerm
Vi har lenge undret oss over hvorfor LG ikke har hatt OLED-skjermer på sine mobiler, tross dominansen på TV-siden. Men nå slipper vi endelig LCD-skjermer og på papiret ser alt lovende ut, inklusiv støtte for HDR. Men i virkeligheten får LG faktisk se seg slått av både Samsung og iPhone X. Fargegjengivelsen er ikke korrekt, uansett hvilken fargemodus man velger. Og det er vanskelig å skille detaljer i mørke filmscener, til tross for at dette burde være en perfekt skjerm til formålet.

Kamera
Som mange av konkurrentene har V30 doble kameraer. Der de fleste bruker ekstrakameraet til telefoto eller for kreative effekter, kjører LG med en vidvinkellinse. Det er veldig praktisk til gruppebilder, eller for helt enkelt å få med mer av utsikten. Sam vanlig finnes det mange filter, men mest interessant er videofiltrene. Man kan gi filmsnutter en filmaktig touch slik at de minner om drama, dokumentar eller kanskje skrekkfilm.

http://www.ljudochbild.se/wp-content/uploads/LG-V30-camera.jpg

(Foto: LG)

I bra lys tar V30 virkelig fine bilder, selv om fargemetningen kan være litt overdrevet. Derimot er det litt vanskeligere å få skarpe bilder med vidvinkellinsen. De blir imidlertid ikke like forvrengte som på LG G6. Med en rekordblender på 1.6 kunne man forvente seg bra bilder i dårlig lys. Men dessverre er de litt mørke, fargene vel dovne og støyreduseringen gjør detaljene flyter ut. Og skarphetsfilteret er i overkant aggressivt i normalt lys.

Lyd
Det som skiller seg mest ut med V30 er at LG har brydd seg om lyden. På innsiden sitter en ordentlig DAC, med mange innstillinger for å fintrimme lyden. Det følger med et par helt ok hodetelefoner fra Beoplay – men med et par skikkelig hodetelefoner som Sennheiser Momentum, er forskjellen slående. Så snart man aktiverer Quad DAC åpner lyden seg helt opp, og alle detaljer kommer plutselig frem. Og lytter man trådløst finnes det støtte for aptX HD, noe som blant annet støttes av Sony H.ear on 2 Mini Wireless. Det finnes til og med støtte for det høyoppløste MQA-formatet. Dessverre er ikke de innebygde høyttalerne av samme kvalitet.

Den i utgangspunktet fine lyden kan fintrimmes for hodetelefonene. (Foto: LG)

 

Brukervennlighet
Skjermen er veldig stor, noe som innebærer at vi må strekke skikkelig på fingrene for å nå overalt. Det litt merkelige skjermformatet medfører ofte får svarte kanter rundt bilder og video, og hindrer oss i å utnytte hele skjermoverflaten. Fingeravtrykkleseren sitter dessverre på baksiden, men den sitter i det minste på et bra sted, til forskjell fra Samsung. Det er litt trist at LG ikke leverer V30 med den nye Android 8, men forhåpentligvis kommer det snart en oppdatering.

Ytelse
Da V30 inneholder samme Snapdragon 835 som de fleste andre flaggskipmodeller er det ikke overraskende at ytelsen er meget lik. Den er litt langsommere enn Galaxy S8 og Note 8, men har raskere grafikk. Men den ligger på samme nivå som Sony Xperia XZ1. Batteriet er godt laget, og i kombinasjon med den strømeffektive OLED-skjermen samt strømsparingene i Snapdragon-prosessoren, blir batteritiden meget bra.

Konklusjon
Etter et par år med merkelige eksperimenter eller kjedelige kompromisser, leverer LG til slutt en mobil det er vanskelig å klage på. Den er pen og velbygd med en robusthet som overgår de fleste. Skjermen går kant-til-kant og bruker endelig OLED. V30 er i front når det gjelder ytelse, og kameraet kan ta bilder i vidvinkel. Men det er satsingen på lydkvalitet som får oss til å falle for den. Elsker du musikk på farten, er det denne du skal kjøpe.

Home mener

Fantastisk lyd. Gode hodetelefoner følger med. Kjemperobust. Ekstra vidvinkelkamera. Lanseres med gammel Android-versjon. Skjermen er en skuffelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top