: Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Et ulikt par?

Kjøp et nettbrett, og få en hjemmekino med på kjøpet.

Januar 2016Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lyd & Bilde mener

Solid og raskt nettbrett med innebygget projektor, som til og med leverer varen. Overraskende fin kombinasjon.
Lyden virker litt ullen og med for mye bass, hvis man lytter med hodetelefoner.
 • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
 • Skjerm: 10,1” IPS, 2560 x 1600, 299 ppi
 • Prosessor: 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8500 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 128 GB)
 • Kamera: 13 MP (bak), 5 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
 • Mål: 245 x 179 x 9,2 mm
 • Vekt: 665 g
 • Batteri: 10200 mAh lithium-ion
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4495 kr

Umiddelbart virker det som en gal idé å bygge en projektor inn i et nettbrett, og det er faktisk noe vi kun har sett fra Lenovo, som kom med den første kombinasjonen av pico-projektor/Android-nettbrett for omkring et års tid siden. Men mens Yoga Tablet 2 Pro med sin enorme 13,3”-skjerm mest av alt virket som et produkt man lager bare fordi man kunne, og ikke som et seriøst high-end nettbrett, så er etterfølgeren, Yoga Tab 3 Pro, mye mer tilgjengelig.

Blant annet fordi skjermen nå bare er på 10,1”, noe som selvfølgelig gjør nettbrettet mindre, lettere, og dermed enklere å ha med å gjøre. Her er det virkelig snakk om et produkt som Lenovo gjerne vil ha til å ligge på ungdomsværelser og stuer rundt omkring i de små hjem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Og spør man oss, vil vi si at man trygt kan investere i det særpregede hybridproduktet. Som nettbrett er Yoga Tab 3 Pro spesielt fornuftig. En Intel Atom-prosessor med fire kjerner og 2 GB RAM sørger for god ytelse, som gjenspeiler gode resultater i våre forskjellige Benchmark-tester. I Geekbench 3 oppnår Tab 3 Pro henholdsvis 997 og 3.310 poeng (single-core og multi-core), noe som plasserer Lenovos nettbrett et stykke bak Android-konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 og Sony Xperia Z4 Tablet, men foran de fleste nettbrett i mellomklassen. I Antutu oppnår den hele 77.874 poeng, mens nettverksytelsen lander på 1.818 poeng i Browsermark 2.1. Alt i alt en målt ytelse høyt på skalaen, noe vi også opplever i daglig bruk, hvor store spill som Asphalt 8 kjører helt strømlinjeformet, og navigering mellom apper og diverse menyer er helt uproblematisk.

Skjermen er ikke den mest krystallklare og knivskarpe vi har sett, men i forhold til Lenovos tidligere prestasjoner når det gjelder nettbrett-skjermer, er den absolutt på topp. Oppløsningen er mer enn tilfredsstillende, og fargetemperaturen er varm og behagelig.

Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)
Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)

Fire innebygde, fremadrettede høyttalere sørger for en ganske god lyd, mens man med hodetelefoner må leve med en litt for ullen og bassfylt lydopplevelse.

Yoga Tab 3 Pros store sirkusnummer er selvfølgelig den innebygde pico-projektoren, som leverer et overraskende skarpt og flott bilde på opp til 70”, med en lysstyrke på 50 lumen. Projektorlampen sitter i det praktiske, sylinderformede håndtaket, som er en sentral del i Lenovos kileformede signatur-design. Håndtaket kan snus slik at det fungerer som støtte, og dermed står nettbrettet stabilt, med projektoren rettet mot veggen. Fokusering og andre innstillinger gjøres på nettbrettets skjerm. Smart.

 

Konklusjon

Lenovo Yoga Tab 3 Pro er ikke som de andre. Men den innebygde projektoren er mer enn en gimmick. Det fungerer faktisk glimrende, og når man tar med i betraktingen at Tab 3 Pro også på alle andre områder leverer varen, nøler vi ikke med å gi produktet vår spesielle anbefaling.

 Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)
Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.