: Huawei P9 Plus

Overbevisende storebror

Huawei P9 Plus er både større og bedre enn sin lillebror.

Oktober 2016Huawei P9 Plus

Lyd & Bilde mener

Interessant kamerateknologi med kreative muligheter, god byggekvalitet og flere smarte funksjoner, blant annet Press Touch og meget rask åpning via fingertrykkavleser. Og ikke minst god til denne prisen.
Kanskje litt lite ambisiøst med Full HD-oppløsning når skjermen er 5,5” og av typen AMOLED. Lyden kunne også ha vært bedre.
 • Operativsystem: Android 6.0 med EMUI 4.1
 • Skjerm: 5,5" AMOLED 1920 x 1080, 401 ppi
 • Prosessor: 2,5 + 1,8 GHz Kirin 955 octa-core 64 bit
 • Minne: 4 GB RAM / 64 GB lagerplass (+ microSD)
 • Kamera: 2 x 12 Mp f/2.2 + 8 Mp f/1.9
 • Trådløs: 4G/LTE, 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, Glonass
 • Mål: 152,3 x 75,3 x 6,98 mm
 • Vekt: 162 g
 • Batteri: 3400 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6279 kr

Huawei P9 er den mest ambisiøse smartmobilen fra den kinesiske mobilprodusenten til dags dato. Ikke bare kommer den med en spesiell kameraløsning, som er utviklet i samarbeid med den tyske kameraprodusenten Leica; den eksisterer også i tre forskjellige inkarnasjoner – P9, P9 Lite og P9 Plus – hvor sistnevnte er seriens storebror. Den har vi nå endelig fått på testbenken, etter at det første testeksemplaret ble borte i posten, og den er både større, bedre og dyrere enn den alminnelige P9. De fleste ting har de to mobilene imidlertid til felles.

 

Utseende og design

For eksempel har P9 Plus akkurat som P9 et chassis i helmetall, med et rent og pent utseende som minner om toppklassemobiler. De har også lykkes med å gjøre den meget tynn og lett i forhold til konkurrentene. Likevel er den taktile opplevelsen ikke helt på nivå med de dyrere toppmodellene. Kort sagt gir metallet litt for mye etter når man holder på telefonen.

P9 Plus er både større og tyngre enn P9, mens tykkelsen på bare 6,98 mm er den samme.

I motsetning til de fleste mobiler som har fingeravtrykkleser på fronten – som regel integrert i hjem-knappen – har P9 Plus, som den vanlige P9, fingeravtrykkleseren sittende på baksiden. Det fungerer overraskende godt, selv om det krever at man tar mobilen opp i hånden for å låse den opp. En iPhone eller en Samsung Galaxy som ligger på bordet, kan man åpne med en hånd fordi fingeravtrykkleseren sitter i fronten.

 

Kamera

Det sitter akkurat samme hovedkamera i P9 Plus som i P9, og det innebærer at mobilen har fått to kameralinser på baksiden, akkompagnert av en fremtredende Leica-logo. Det ene objektivet fungerer på normalt vis, mens det andre skyter i monokrom. Dels kan de to linsene brukes til å få bedre fokus, og dels kan bildene kombineres for å gi bedre detaljer og mindre bildestøy.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Brukergrensesnittet er hentet fra Leica-kameraer, og byr blant annet på full manuell kontroll av innstillingene.

Samarbeidet har avgjort betydd et stort skritt fremover for bildekvaliteten – ikke minst bedre kontrast og skarphet – og det er ikke bare Huaweis beste kamera hittil, men også på nivå med de beste av konkurrentene. Men ikke det aller beste; det har nemlig mindre blender og færre sensorpunkter enn Samsung Galaxy S7.

De to linsene skaper bilder med bedre fokus og kontrast – og mindre bildestøy.
De to linsene skaper bilder med bedre fokus og kontrast – og mindre bildestøy.
Eller man kan nøyes seg med å bruke den ene linsen til å ta ensfargede bilder.
Eller man kan nøyes seg med å bruke den ene linsen til å ta ensfargede bilder.

 

Skjerm

Huawei P9 hadde ikke den mest imponerende skjermen. En IPS-skjerm på 5,2” og Full HD-oppløsning er absolutt ikke dårlig, men de absolutte toppmodellene blant Android-mobilene kappes om de høyeste oppløsningene og har OLED-skjermer.

Derfor er det ingen overraskelse at P9 Plus også kommer med AMOLED-skjerm. Den er tross alt den mest ambisiøse modellen i Huaweis nye serie, og med en stor skjerm på 5,5” med AMOLED-panel, kommer den nærmere konkurrentene enn P9 gjorde. Spesielt på grunn av skjermbildets høyere kontrast og fantastiske sortnivå. Dessverre er det endret på oppløsningen, som fortsatt er Full HD.

Til gjengjeld kommer P9 Plus med såkalt Press Touch, Huaweis pendant til Apples 3D Touch, som lar brukeren trykke litt hardere med fingeren på skjermen, og dermed fremkalle diverse ekstrafunksjoner. Først og fremst virker Press Touch med et antall av Huaweis egne apper – som Meldinger, Email, Kalender, Kamera, Kontakter og Telefon, hvor et trykk på app-ikonet fra hjemskjermen kan fremkalle diverse snarveier – og så får man også en lekker zoom-funksjon når man ser på bilder i galleriet. Her kan man simpelthen trykke med fingeren på bildet, og så fremkaller man en lupe som zoomer kraftigere desto hardere man trykker. Lekkert.

Dessverre finnes Press Touch i skrivende stund ikke i noen tredjepartsapplikasjoner.

Press Touch lar brukeren zoome inn på et bilde med en lupe-effekt. Jo hardere man trykker, desto tettere på motivet kommer man.
Press Touch lar brukeren zoome inn på et bilde med en lupe-effekt. Jo hardere man trykker, desto tettere på motivet kommer man.

 

Lyd

Mange av konkurrentene har den siste tiden satset kraftig på lyden, med forbedrede lydkretsløp og sertifisering for høyoppløst lyd. Det er fortsatt et område hvor Huawei halter litt etter.

Den har en standardhøyttaler som man nok ikke vil bruke til å høre musikk, selv om den er utmerket til hverdagsbruk. Med hodetelefoner får man en litt «basset» lyd med kraftig volum, men også med små forvrengninger i mellomområdet, og som vanlig anbefaler vi at man bruker noe bedre enn de hodetelefonene som følger med.

 

I bruk

Huawei hører til dem som fortsatt bruker sitt egen brukergrensesnitt – på godt og vondt. På den ene siden betyr det at man kan tilføye egne funksjoner, på den annen siden betyr det også at man ikke får Android-oppdateringer like raskt. Om man liker at alle appene ligger på hjemskjermene – som iPhone – er nok en smakssak.

Huawei kan skryte av at man kan låse opp mobilen med fingeravtrykkleseren raskere enn med noen annen telefon – et enkelt trykk både tenner skjermen og låser opp mobilen – og det kan vi bekrefte. Det fungerer glimrende, og det kunne konkurrentene gjerne sneket til seg.

Geekbench 3 Benchmark-resultat.
Geekbench 3 Benchmark-resultat.

Ytelse

Der de fleste konkurrenter i dag kjører med Qualcomms Snapdragon-prosessor, bruker Huawei i stedet sin egen Kirin. På papiret har P9 Plus – med akkurat den samme prosessoren som P9, men litt mer RAM med 4 GB – den nyeste teknologien, men i realiteten halter den litt bak ytelsesmessig.

I Geekbench 3 ligger den med en score på 1825 point (single-core) og 6620 point (multi-core) helt på nivå med konkurrenter som Samsung Galaxy S7 og Sony Xperia X Performance, men Antutu ser saken annerledes ut. Her kommer P9 Plus dårligere i mål med et resultat på 98 943 poeng, mens Samsung Galaxy S7 edge oppnår hele 132 128, og en annen toppmodell som HTC 10 får 137 414 poeng.

Til hverdagsbruk kan vi absolutt ikke klage på hastigheten, men vi opplever ikke P9 Plus som lynrask.

AnTuTu Benchmark-resultat.
AnTuTu Benchmark-resultat.

 

Konklusjon

P9 Plus er Huaweis beste mobil akkurat nå. Den er ikke best på markedet, men den er absolutt blant de ti mest attraktive mobilene i øyeblikket. Selv om P9 Plus ikke er billig i ordets rette betydning, koster den fortsatt noe mindre enn konkurrenter som Samsung Galaxy S7 og iPhone 6s, og med få unntak kan den nesten det samme. Og så får man i tillegg mer innebygget minne (64 GB) for pengene, selv om lagringskapasiteten kan utvides via microSD-kort.

Det smarte kameraet presterer ikke optimalt på alle punkter, men kompenserer for det med kreative muligheter. Hvis man ikke vil spandere den aller største formuen på en smartmobil, men fortsatt vi ha et kamera i toppklasse, kan vi uten å nøle råde deg til å investere i Huawei P9 Plus.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.