Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL

Asus-mobil i skryteklassen

Asus' toppmodell er ytelsesmessig på høyde med de aller beste, og kan skremme livet av kameraet ditt.

Skrevet av / 18.12.17 - 13:33
Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL
John Hvidlykke

Asus er et merke som er kjent og elsket av spesielt PC-gamere, hvor de er blant de største. Men nå vil det taiwanske selskapet også være med på smartmobil- markedet. Selskapet lanserte i høst med brask og bram en hel serie på fem mobiler, og som angivelig alle skal ses som toppmodeller i hvert sitt segment. Det er imidlertid noen topper som rager høyere enn andre, og mens Zenfone 4 er en veldig god telefon i mellomklassen, har vi vært litt spente på å se hva Asus kan når prisen ikke i samme grad er en parameter.

Asus Zenfone 4 Pro er når det gjelder pris og spesifikasjoner målrettet til å være en konkurrent til markedets øvrige pro- og plus-modeller. Altså en luksusmodell til de som er parate til å betale topp pris for det beste. Prismessig ligger Pro-en i samme prisleie som iPhone 8 Plus – og faktisk over Samsung Galaxy 8 Plus. Det er riktig når man ser på spesifikasjonene – og testresultatene – men modig når Asus er den nye gutten i klassen, som ikke allerede har en fanskare av kunder som har kjøpt alle de tidligere modellene, og nå bare venter på å oppgradere.

Av ytre er Zenfone 4 Pro nobel. En sort monolitt av en glasstelefon med smale metallkanter rundt den 5,5-tommer store skjermen. Det er imidlertid en forholdsvis bred stripe i bunnen for å gi plass til Home-knapp/ fingeravtrykkleser, og en tilsvarende på toppen til selfie-kamera og høyttaler. Logoen sitter på baksiden. Her finner man (selvfølgelig) også de to kameraene og LED-blits.

Teknikk fra øverste hylle

Bak det diskré ytret gjemmer det seg en motor i tungvektsklassen. Qualcomm Snapdragon 835 er den kraftigste prosessoren til Android-telefoner akkurat nå, selv om den på papiret er litt langsommere enn Apples A11-prosessor når det gjelder rå, matematisk regnekraft. Til gjengjeld er det innebygget en kraftig 3D-grafikkprosessor med voldsomme 6 GB RAM. Begge deler matcher for øvrig den kraftigste utgaven av Samsung Galaxy 8 Plus og Honor 9.

Asus har ikke funnet noen grunn til å gjøre livet surt for folk med kablede hodetelefoner. Og som på de øvrige modellene i serien er det på lydsiden støtte for 24-bit/192 kHz HD-lyd og 7.1-kanalers virtuell surroundlyd i hodetelefonene med den utmerkede DTS Headphone:X.

Skjermen har «bare» Full HD-oppløsning (1920 x 1080), men det er til gjengjeld AMOLED, så fargene er lekre og dype. Noe som kler en ambisiøs kameramobil ekstra godt.

Det er plass til to SIM-kort, men velger du å utvide den i forveien rikelige lagringsplassen på 128 GB med et microSD-kort, tar det den ene av plassene. Da er det i så fall plass til hele 2 TB.

Lyssterkt tandemkamera

Hovedattraksjonen på Zenfone 4 Pro er kameraene. Det er selvfølgelig to av sorten (Det er selvfølgelig bare et spørsmål om tid før en produsent finner en grunn til å bruke tre). Hovedkameraet har en brennvidde på 25 mm, mens det sekundære kameraet, som brukes til zoom, har en kort tele på 50 mm. De to brukes sammen til digitale spesialeffekter som «portrettinnstilling» med skarpt tegnet motiv på en uskarp bakgrunn – som vi kjenner det fra speilreflekskameraer.

Hovedkameraet bruker en Sony IMX362 bildesensor, som skal være en av de beste til mobilkameraer akkurat nå. Med et blendertall så lavt som f1.7 og fireakser optisk bildestabilisering, er det lagt opp til et fotoshow i de mørke timer.

Asus har gått hele veien med Zenfone 4 Pro: Kameraene er i toppklasse, og prosessoren overgås ikke av noen Android-mobil. Foto: Asus

 

Benchmark

De andre Zenfone-modellene har på ingen måte vært trege, og brukeropplevelsen med Asus’ ZenUI Android-grensesnitt er rask. Men Zenfone 4 Pro er bare i en helt annen divisjon. Det merker man i vanlig bruk, hvor navigeringen er nesten demonstrativt raskt, og hvor apper åpnes som et piskeslag. Men hvor raskt finner man først ut av når telefonen settes på virkelig prøve.

Den tunge 3D-grafikktesten Antutu 6 runder en score på 178 000. Det bringer Zenfone 4 på topp fem i skrivende stund. I selskap med iPhone 8 Plus og Samsung Galaxy Note 8. Samme historie fortelles av Futuremark Ice Storm Unlimited og Sling Shot, hvor begge ytelsene er tre ganger så gode som den normale Zenfone 4.

Batteriet er på 3600 mAh, noe som bare er en anelse mer enn i Zenfone 4, men det lykkes likevel å knipe 9 timer og 35 minutter ut av det i PC Marks batteritest. Så du burde ikke ha noen problemer med å få en full dags bruk ut av mobilen på en lading.

Konklusjon

Asus har gått hele veien med Zenfone 4 Pro: Kameraene er i toppklasse, og prosessoren overgås ikke av noen Android-mobil. Ser man på ren regnekraft og 3D grafikkytelse, er det all mulig grunn til å ta Zenfone 4 Pro med i betraktning, hvis det står en supermobil på ønskelisten. Fotodelen er så god at man med ro i sinnet kan la speilreflekskameraet bli hjemme ni av ti ganger. Det blir imidlertid spennende å se om Asus som ny mobilprodusent kan få kjøperne i tale, eller om de velger det «sikre».

Home mener

Lynrask og gavmildt utrustet luksustelefon med to fremragende kameraer om bord. Toppklasse. Teknikken er på topp, men spørsmålet er om Asus kan lokke mobilfolket til å kjøpe et "ukjent" merke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top