annonse
annonse

Devialet Gold Phantom

Desember 2016Devialet Gold Phantom

Ekstrem digitalhøyttaler

Idet man trodde grensene var tøyd maksimalt, har Devialet overgått seg selv. Gold Phantom er det råeste vi har hørt blant småhøyttalere.

Et teknologisk vidunder har blitt enda bedre. Like plasseringsvennlig og brukervennlig, og en enda mer vanvittig dynamikk.
Som med sine rimeligere søsken blir bassen tammere når man spiller høyt.

Devialet Silver Phantom ga oss bakoversveis da vi testet den i 2015. Ikke fordi den var det mest brukervennlige high-end-produktet vi hadde vært borti – det var den! Det som tok oss, var at den tilsynelatende sprengte grensene for hva vi trodde var mulig. En liten trådløshøyttaler av bokhyllestørrelse, som kunne fylle rommet med et ekstremt lydtrykk og dessuten like dyp bass som et par gulvstående høyttalere. Med en peak-effekt på 3.500 watt dundret den løs med 105 desibel. Et teknologisk vidunderbarn, som i tillegg låt særdeles bra.

Den kostet også sitt, og den er fremdeles i salg til 19.000 kroner for én høyttaler. Ja, for vi snakker om en trådløs multiromshøyttaler som kan fungere alene i mono. Men mest moro blir det selvsagt med to koblet i stereo. 38.000 kroner fattigere blir du med et par Silver Phantom i stua. Men nå må Silver abdisere fra tronen, for Gold Phantom er her. Den hvite missilformen er den samme, med unntak av den sølvfargede sideplaten som er erstattet med en gullfarget. Prisen har økt til 25.500 kroner pr. stykk, vi ser altså på en parpris på 51.000. Og her er vi ikke snauere enn at vi tester et stereopar.

Mer av alt
Hva får du for de ekstra pengene? For det første har forsterkereffekten økt fra 3.500 til 4.000 watt, og maksimalt lydtrykk fra 105 til 108 desibel. Det virker kanskje ikke så mye, men det betyr at lavere lydtrykk kan gjengis med enda mer kontroll og dynamikk.

Gold Phantom er den mest ekstreme Devialet-høyttaleren noensinne. Foto: Devialet
Gold Phantom er den mest ekstreme Devialet-høyttaleren noensinne. Foto: Devialet

 

Silver Phantom gikk ned til 16 Hz, dypt nok til at til og med enkelte subwoofere fikk skjelve i buksene. I hvert fall på papiret. Gold-versjonen tar det enda et steg, ned til 14 Hz. Dypere enn øret kan høre, og det gir mer overskudd til å gjengi det hørbare bassområdet med lavere forvrengning. Ikke glem at vi snakker om en liten høyttaler med et indre kabinettvolum på bare 6 liter, som er 20 ganger mindre enn typiske high-end gulvhøyttalere med tilsvarende dypbassprestasjoner.

Bassgjengivelsen sørges for av to 7-tommers basselementer i aluminium, som slår ut til hver side i en push-push-modus. Denne konfigurasjonen reduserer forvrengninger som forplanter seg i kabinettet. Slaglengden er også høy, rundt 3 cm for hvert element, og selv når man spiller høyt med mye bass, kan man legge hånden på kabinettet og nesten ikke kjenne vibrasjonene.

Midt i mellomtoneeleentet sitter diskanten, som hos Gold Phantom er i titan. Foto: Geir Gråbein Nordby
Midt i mellomtoneeleentet sitter diskanten, som hos Gold Phantom er i titan. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Missilformen på kabinettet er for øvrig ikke tilfeldig. Et rundt kabinett forhindrer stående bassbølger og dessuten diskanttoner som beveger seg over flatene av et firkantet kabinett, hvorpå de sendes ut i alle retninger idet de treffer kantene av kabinettet. Også kjent som diffraksjon, som skaper forvrengning og et unøyaktig stereoperspektiv. I front av kabinettet sitter et koaksialelement med diskanten montert midt i mellomtoneelementet. Diskantelementet på Gold Phantom er i titan, en oppgradering fra Silvers aluminiumdome.

Bedre forsterker
Som lillesøsknene Phantom og Silver Phantom bruker Gold en såkalt hybridforsterker mellom Klasse A og Klasse D, som Devialet kaller ADH. Denne opererer i Klasse A – den reneste men også minst effektive måten å forsterke et signal på – innenfor normalt lyttenivå, som i virkeligheten bare trenger noen få watt. Men straks mer effekt kreves – som når man spiller veldig høyt, svitsjer forsterkeren kort og konsist over til den langt mer effektive Klasse D. Det hele kontrolleres digitalt, slik at begge basselementene spiller i perfekt synergi med hverandre.

–  Var det ikke for ADH-forsterkeren, ville denne konstruksjonen ha vært umulig, sa Devialets markedssjef Thierry Massoubre da han overleverte Silver Phantom den gangen. – Da ville det alltid vært slik at det ene elementet dominerte over det andre. Men her er de helt perfekt kontrollert, i perfekt symmetri.

På Gold-modellen er forsterkerteknologien ytterligere forfinet og heter ADHV2. Der hvor lillesøsknene allerede er stille, er forsterkeren i Gold tystere enn graven. Prøv å legge øret inntil diskantelementet, du vil aldri høre noe som helst.

Hovedsentralen Dialog er nødvendig for å koble to Gold Phantom i stereo. Den er tilleggsutstyr. Foto: Geir Gråbein Nordby
Hovedsentralen Dialog er nødvendig for å koble to Gold Phantom i stereo, og her kan også en digital kilde kobles til med optisk kabel. Dialog er tilleggsutstyr. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Ny digitalkonverter
Det er ikke bare forsterkeren som er ny. Hele den digitale delen er skiftet ut. Der hvor de rimeligere Phantom-modellene benytter en DAC fra Texas Instruments (PCM1798) har Devialet utviklet en helt egen DAC til Gold Phantom. Denne er nå en direkte bestanddel i ADHV2-forsterkeren, og skyver det digitale støygulvet fra -106 dB og helt til -112 dB. For ordens skyld finnes det knapt noen mikrofon eller instrument med et støygulv lavere enn -110 dB, som er rundt 18-bits oppløsning. Dermed skal Gold Phantom i teorien kunne gjengi hele dynamikkområdet på enhver studioinnspilling.


Se Thierry Massoubre forklare oppsettet av Devialet Phantom. Her med Silver Phantom, men det er likt for Gold.

 

Plassering og oppkobling
Som sine søsken er også Gold Phantom meget plasseringsvennlig. De kan stå på TV-hylla, monteres på vegg med braketter, eller aller helst plasseres på høyttalerstativer litt ut fra veggen og vinklet innover mot lytteposisjon, for best mulig stereoperspektiv.

Høyttalerne skal kobles i nettverk, og da må først hovedsentralen Dialog kobles til hjemmenettverket med ethernet-kabel. Denne har ikke forandret seg siden sist. Det hele styres med appen Spark på mobil eller nettbrett. Denne finner enkelt Phantom-høyttalerne, og du definerer hvilken som er venstre og høyre. Eller om de skal være i hvert sitt rom, om du ønsker multirom.

Knappen på baksiden brukes til å resette høyttalerne. Foto: Geir Gråbein Nordby
Knappen på baksiden brukes til å resette høyttalerne. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Tilkoblinger og formatstøtte
Av musikktjenester støtter Phantom både Tidal, Spotify og Deezer. Andre tjenester kan kobles til via Bluetooth, som endelig er inkludert. Ønsker du AirPlay, må en AirPort Express eller forrige generasjons Apple TV tilkobles den optiske inngangen på Dialog.

Fremdeles like brukervennlig
Brukeropplevelsen er sømløs som alltid, appen er fortsatt er noe av det mest strømlinjeformede jeg kjenner til, og Tidal-funksjonaliteten er en drøm. For min del står ikke Devialets app noe tilbake fra Sonos, og det sier ikke rent lite.

Lyden av gull
Og når det kommer til lydgjengivelsen, er Gold-versjonen enda et hakk opp fra Silver. Neil Youngs Harvest Moon har en fantastisk klang over fingerspillet på kassegitaren, og kordamene synger klart som dagen i bakgrunnen. Stemmen til Neil er så åpen og gjennomsiktig som jeg kan huske å ha hørt den. Og selv om ikke denne låta er noen basstest av noe slag, så står bassgitaren fjellstøtt, mens trommevispene skinner i toppen. Det er enda mer luft og flere nyanser fra Gold, enn jeg kan huske fra Silver ( jeg har ikke fått sammenlignet direkte).

The Kills’ Doing it to Death fra nyeste album Ash & Ice har derimot en dypere og mer rytmisk bass, og spiller man med det jeg betrakter som ”normalt lyttenivå”, er det hele glimrende kontrollert. Høyttalerne kan også spille grisehøyt, enda høyere enn Silver Phantom, men i likhet med sine svakere søsken flater Gold ut i bassen når man drar på. Det blir slankere og flatere, og dermed også et mer klinisk og kaldt lydbilde.

Til sammenligning er det mer varme og fylde i bassen ved høyt lydnivå når vi spiller på Audiovector QR3 drevet av Rotel RA-1592. En kombo til rundt 45.000 kroner, og dermed prismessig sammenlignbart. Der hvor Devialet ikke lar seg plukke på nesen, er i dynamikken i mellomtonen, som er så livat og leken som noe vi har hørt, og som rydder opp i selv det mest rotete lydbilde. Her har Devialet noe som man ikke får med passive høyttalere.

En liten svakhet våre testeksemplarer av Gold Phantom imidlertid har, er at stereoperspektivet ikke er like spikret som med det passive høyttalerparet fra Audiovector. Kan det være at Dialog ikke helt klarer å få de to trådløse høyttalerne til å treffe helt på slaget? At det er en forsinkelse på et mikrosekund i den ene høyttaleren? Dette var ikke noe jeg la merke til med Silver Phantom, og går jeg tilbake i notatene mine noterte jeg meg at den hadde bedre stereoperspektiv enn de digitale og trådløse Dynaudio Foxus 600 XD. Men det er ikke til å komme bort fra at Gold Phantom ikke har et like definert sentrum av lydbildet som Audiovector QR3. I hvert fall ikke det paret vi fikk låne. Det skal nevnes at dette var første gang Devialets utsendte franskmenn fikk høre om at dette da de kom for å hente høyttalerne, så vi får ta forbehold om at det kanskje bare var dette paret. Det var ikke noen stor sak, men til denne prisen bør man kunne forvente perfeksjon på dette området.

Konklusjon
Med Gold Phantom har Devialet tatt grensene de allerede hadde flyttet med Silver Phantom, og tøyet dem ytterligere. Gold kan nemlig spille enda høyere, renere og mer eksplosivt, og får musikken til å stå ut av høyttalerne og lage skikkelig liv i stua! Og det er ekte dypbass her!

Du kan bruke en høyttaler i mono, eller kjøpe to og koble i stereo. Så kan du plusse på en høyttaler på badet, en på soverommet og i det hele tatt fylle huset med Phantom-høyttalere. Det kan da være fornuftig å kjøpe rimeligste modell til de andre sonene, for den som bare heter Phantom er faktisk også ganske rå med 750 watt peak-effekt og 99 dB maksimalt lydtrykk.

Brukervennligheten er på topp, alt er tipp-topp tommel opp, men vær klar over at bassen flater ut når man spiller høyt, for å beskytte høyttalerne, og vi opplevde at stereoperspektivet ikke var 100 prosent spikret i midten, antakelig på grunn av en liten tidsforskyving på et millisekund eller noe sånt på den ene høyttaleren.

Vi lar oss likevel stadig imponere over Devialets oppfinnsomhet og ingeniørskap, og Gold Phantom er med på å flytte grensene videre. Uten å ha sammenlignet dem direkte, spørs det om du kanskje likevel får mer for pengene ved å velge den rimeligere Silver Phantom.

 

Devialet Silver Phantom ga oss bakoversveis da vi testet den i 2015. Ikke fordi den var det mest brukervennlige high-end-produktet vi hadde vært borti – det var den! Det som tok oss, var at den tilsynelatende sprengte grensene for hva vi trodde var mulig. En liten trådløshøyttaler av bokhyllestørrelse, som kunne fylle rommet med et ekstremt lydtrykk og dessuten like dyp bass som et par gulvstående høyttalere. Med en peak-effekt på 3.500 watt dundret den løs med 105 desibel. Et teknologisk vidunderbarn, som i tillegg låt særdeles bra.Den kostet også sitt, og den er fremdeles i salg til 19.000 kroner for én høyttaler. Ja, for vi snakker om en trådløs multiromshøyttaler som kan fungere alene i mono. Men mest moro blir det selvsagt med to koblet i stereo. 38.000 kroner fattigere blir du med et par Silver Phantom i stua. Men nå må Silver abdisere fra tronen, for Gold Phantom er her. Den hvite missilformen er den samme, med unntak av den sølvfargede sideplaten som er erstattet med en gullfarget. Prisen har økt til 25.500 kroner pr. stykk, vi ser altså på en parpris på 51.000. Og her er vi ikke snauere enn at vi tester et stereopar.Mer av alt Hva får du for de ekstra pengene? For det første har forsterkereffekten økt fra 3.500 til 4.000 watt, og maksimalt lydtrykk fra 105 til 108 desibel. Det virker kanskje ikke så mye, men det betyr at lavere lydtrykk kan gjengis med enda mer kontroll og dynamikk.[caption id="attachment_67889" align="alignnone" width="452"]Gold Phantom er den mest ekstreme Devialet-høyttaleren noensinne. Foto: Devialet Gold Phantom er den mest ekstreme Devialet-høyttaleren noensinne. Foto: Devialet[/caption] Silver Phantom gikk ned til 16 Hz, dypt nok til at til og med enkelte subwoofere fikk skjelve i buksene. I hvert fall på papiret. Gold-versjonen tar det enda et steg, ned til 14 Hz. Dypere enn øret kan høre, og det gir mer overskudd til å gjengi det hørbare bassområdet med lavere forvrengning. Ikke glem at vi snakker om en liten høyttaler med et indre kabinettvolum på bare 6 liter, som er 20 ganger mindre enn typiske high-end gulvhøyttalere med tilsvarende dypbassprestasjoner.Bassgjengivelsen sørges for av to 7-tommers basselementer i aluminium, som slår ut til hver side i en push-push-modus. Denne konfigurasjonen reduserer forvrengninger som forplanter seg i kabinettet. Slaglengden er også høy, rundt 3 cm for hvert element, og selv når man spiller høyt med mye bass, kan man legge hånden på kabinettet og nesten ikke kjenne vibrasjonene.[caption id="attachment_67890" align="alignnone" width="421"]Midt i mellomtoneeleentet sitter diskanten, som hos Gold Phantom er i titan. Foto: Geir Gråbein Nordby Midt i mellomtoneeleentet sitter diskanten, som hos Gold Phantom er i titan. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption] Missilformen på kabinettet er for øvrig ikke tilfeldig. Et rundt kabinett forhindrer stående bassbølger og dessuten diskanttoner som beveger seg over flatene av et firkantet kabinett, hvorpå de sendes ut i alle retninger idet de treffer kantene av kabinettet. Også kjent som diffraksjon, som skaper forvrengning og et unøyaktig stereoperspektiv. I front av kabinettet sitter et koaksialelement med diskanten montert midt i mellomtoneelementet. Diskantelementet på Gold Phantom er i titan, en oppgradering fra Silvers aluminiumdome.Bedre forsterker Som lillesøsknene Phantom og Silver Phantom bruker Gold en såkalt hybridforsterker mellom Klasse A og Klasse D, som Devialet kaller ADH. Denne opererer i Klasse A – den reneste men også minst effektive måten å forsterke et signal på – innenfor normalt lyttenivå, som i virkeligheten bare trenger noen få watt. Men straks mer effekt kreves – som når man spiller veldig høyt, svitsjer forsterkeren kort og konsist over til den langt mer effektive Klasse D. Det hele kontrolleres digitalt, slik at begge basselementene spiller i perfekt synergi med hverandre.-  Var det ikke for ADH-forsterkeren, ville denne konstruksjonen ha vært umulig, sa Devialets markedssjef Thierry Massoubre da han overleverte Silver Phantom den gangen. - Da ville det alltid vært slik at det ene elementet dominerte over det andre. Men her er de helt perfekt kontrollert, i perfekt symmetri.På Gold-modellen er forsterkerteknologien ytterligere forfinet og heter ADHV2. Der hvor lillesøsknene allerede er stille, er forsterkeren i Gold tystere enn graven. Prøv å legge øret inntil diskantelementet, du vil aldri høre noe som helst.[caption id="attachment_67891" align="alignnone" width="458"]Hovedsentralen Dialog er nødvendig for å koble to Gold Phantom i stereo. Den er tilleggsutstyr. Foto: Geir Gråbein Nordby Hovedsentralen Dialog er nødvendig for å koble to Gold Phantom i stereo, og her kan også en digital kilde kobles til med optisk kabel. Dialog er tilleggsutstyr. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption] Ny digitalkonverter Det er ikke bare forsterkeren som er ny. Hele den digitale delen er skiftet ut. Der hvor de rimeligere Phantom-modellene benytter en DAC fra Texas Instruments (PCM1798) har Devialet utviklet en helt egen DAC til Gold Phantom. Denne er nå en direkte bestanddel i ADHV2-forsterkeren, og skyver det digitale støygulvet fra -106 dB og helt til -112 dB. For ordens skyld finnes det knapt noen mikrofon eller instrument med et støygulv lavere enn -110 dB, som er rundt 18-bits oppløsning. Dermed skal Gold Phantom i teorien kunne gjengi hele dynamikkområdet på enhver studioinnspilling. Se Thierry Massoubre forklare oppsettet av Devialet Phantom. Her med Silver Phantom, men det er likt for Gold. Plassering og oppkobling Som sine søsken er også Gold Phantom meget plasseringsvennlig. De kan stå på TV-hylla, monteres på vegg med braketter, eller aller helst plasseres på høyttalerstativer litt ut fra veggen og vinklet innover mot lytteposisjon, for best mulig stereoperspektiv.Høyttalerne skal kobles i nettverk, og da må først hovedsentralen Dialog kobles til hjemmenettverket med ethernet-kabel. Denne har ikke forandret seg siden sist. Det hele styres med appen Spark på mobil eller nettbrett. Denne finner enkelt Phantom-høyttalerne, og du definerer hvilken som er venstre og høyre. Eller om de skal være i hvert sitt rom, om du ønsker multirom.[caption id="attachment_67892" align="alignnone" width="502"]Knappen på baksiden brukes til å resette høyttalerne. Foto: Geir Gråbein Nordby Knappen på baksiden brukes til å resette høyttalerne. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption] Tilkoblinger og formatstøtte Av musikktjenester støtter Phantom både Tidal, Spotify og Deezer. Andre tjenester kan kobles til via Bluetooth, som endelig er inkludert. Ønsker du AirPlay, må en AirPort Express eller forrige generasjons Apple TV tilkobles den optiske inngangen på Dialog.Fremdeles like brukervennlig Brukeropplevelsen er sømløs som alltid, appen er fortsatt er noe av det mest strømlinjeformede jeg kjenner til, og Tidal-funksjonaliteten er en drøm. For min del står ikke Devialets app noe tilbake fra Sonos, og det sier ikke rent lite.Lyden av gull Og når det kommer til lydgjengivelsen, er Gold-versjonen enda et hakk opp fra Silver. Neil Youngs Harvest Moon har en fantastisk klang over fingerspillet på kassegitaren, og kordamene synger klart som dagen i bakgrunnen. Stemmen til Neil er så åpen og gjennomsiktig som jeg kan huske å ha hørt den. Og selv om ikke denne låta er noen basstest av noe slag, så står bassgitaren fjellstøtt, mens trommevispene skinner i toppen. Det er enda mer luft og flere nyanser fra Gold, enn jeg kan huske fra Silver ( jeg har ikke fått sammenlignet direkte).The Kills’ Doing it to Death fra nyeste album Ash & Ice har derimot en dypere og mer rytmisk bass, og spiller man med det jeg betrakter som ”normalt lyttenivå”, er det hele glimrende kontrollert. Høyttalerne kan også spille grisehøyt, enda høyere enn Silver Phantom, men i likhet med sine svakere søsken flater Gold ut i bassen når man drar på. Det blir slankere og flatere, og dermed også et mer klinisk og kaldt lydbilde.Til sammenligning er det mer varme og fylde i bassen ved høyt lydnivå når vi spiller på Audiovector QR3 drevet av Rotel RA-1592. En kombo til rundt 45.000 kroner, og dermed prismessig sammenlignbart. Der hvor Devialet ikke lar seg plukke på nesen, er i dynamikken i mellomtonen, som er så livat og leken som noe vi har hørt, og som rydder opp i selv det mest rotete lydbilde. Her har Devialet noe som man ikke får med passive høyttalere.En liten svakhet våre testeksemplarer av Gold Phantom imidlertid har, er at stereoperspektivet ikke er like spikret som med det passive høyttalerparet fra Audiovector. Kan det være at Dialog ikke helt klarer å få de to trådløse høyttalerne til å treffe helt på slaget? At det er en forsinkelse på et mikrosekund i den ene høyttaleren? Dette var ikke noe jeg la merke til med Silver Phantom, og går jeg tilbake i notatene mine noterte jeg meg at den hadde bedre stereoperspektiv enn de digitale og trådløse Dynaudio Foxus 600 XD. Men det er ikke til å komme bort fra at Gold Phantom ikke har et like definert sentrum av lydbildet som Audiovector QR3. I hvert fall ikke det paret vi fikk låne. Det skal nevnes at dette var første gang Devialets utsendte franskmenn fikk høre om at dette da de kom for å hente høyttalerne, så vi får ta forbehold om at det kanskje bare var dette paret. Det var ikke noen stor sak, men til denne prisen bør man kunne forvente perfeksjon på dette området.Konklusjon Med Gold Phantom har Devialet tatt grensene de allerede hadde flyttet med Silver Phantom, og tøyet dem ytterligere. Gold kan nemlig spille enda høyere, renere og mer eksplosivt, og får musikken til å stå ut av høyttalerne og lage skikkelig liv i stua! Og det er ekte dypbass her!Du kan bruke en høyttaler i mono, eller kjøpe to og koble i stereo. Så kan du plusse på en høyttaler på badet, en på soverommet og i det hele tatt fylle huset med Phantom-høyttalere. Det kan da være fornuftig å kjøpe rimeligste modell til de andre sonene, for den som bare heter Phantom er faktisk også ganske rå med 750 watt peak-effekt og 99 dB maksimalt lydtrykk.Brukervennligheten er på topp, alt er tipp-topp tommel opp, men vær klar over at bassen flater ut når man spiller høyt, for å beskytte høyttalerne, og vi opplevde at stereoperspektivet ikke var 100 prosent spikret i midten, antakelig på grunn av en liten tidsforskyving på et millisekund eller noe sånt på den ene høyttaleren.Vi lar oss likevel stadig imponere over Devialets oppfinnsomhet og ingeniørskap, og Gold Phantom er med på å flytte grensene videre. Uten å ha sammenlignet dem direkte, spørs det om du kanskje likevel får mer for pengene ved å velge den rimeligere Silver Phantom. 
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Type: Aktiv, trådløs kompakthøyttaler
  • Elementer: 2 x 7” basser, 5” +1” koaksialelement
  • Maks. lydtrykk: 108 dB (1 m)
  • Forsterkereffekt: 4.500 watt peak
  • Frekvensrespons: 14 Hz – 27 kHz (+/-2dB)
  • Digitalkonvertering: 24-bit/192kHz
  • Mål: 25,3 x 25,5 x 34,3 cm (B x H x D)
  • Vekt: 11,4 kg
Pris: 25490,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Dykke med droner

Glem flyvende droner, undervannsdroner er morsommere.

Reisekameraer med superzoom

Panasonic-kameraer for reiseglade fotografer

Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er bare den aller billigste TV-modellen som uteblir fra det gode selskap, når Panasonic ruller ut forbedrede HDR-formater. Og Dolby Atmos.

gruppetest
Seks 4K-TV-er i budsjettklassen

En god TV nummer 2

På jakt etter en rimelig ekstra-TV? Nå som butikkene skal tømme lageret for fjorårsmodeller, kan du gjøre et regelrett kupp!

Hansker for pekeskjermer

Bruk mobilen uten å fryse på fingrene

Lukket toppmodell og forsterker fra Focal

Den fantastiske Utopia har fått et lukket alternativ i form av Stellia. Focal gir oss også like gjerne hodetelefonforsterkeren Arche.

Lyssterk Nikon-zoom

Nikon Z ble plutselig enda mer interessant.

McIntosh trådløse lydplanke

Se lydplanken som tror den er et anlegg

test
Sonos Amp

Sonos dobler kraften

Endelig en Sonos-forsterker kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere med overbevisning. Og selvsagt med full multiromsfunksjon.

Canon kverker speilrefleksen

Med det nye speilløse EOS RP ser vi slutten for speilrefleksen

Helrått reisekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får pris og rå egenskaper

test
Nikon Z6

Fulltreffer med fullformat

Billigst er best i Nikons nye Z-serie med systemkameraer.

Rekordomsetning for elektronikkbransjen

Men kjempefall for lyd- og bildeprodukter

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker noe

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre enn man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke utenom et par kompromisser.

16 x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200mm zoom

Audiovector slipper musikken fri

Med jording av høyttalerne har Audiovector lykkes å forbedre lyden.

test
Audeze Mobius

Ut av hodet opplevelse

Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!

anmeldelse
The Truth Matters

Dekkoperasjonen bak Irak-krigen

Bush-regjeringen løy, bevisst, om årsakene til den andre Irak-krigen – og pressen unnlot å stille dem til ansvar.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk knyttneve!

Spike Lee leverer en av sine beste filmer – om rasehat da og nå.

Bedre skjermkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen

anmeldelse
The Predator (2018)

Et gufs fra fortiden

Ikke en remake, men en mislykket fortsettelse og trist homage av originalfilmen fra 1987.

gruppetest
6 trådløse hodetelefoner

Trådløs lyd ­ på alvor

Hodetelefoner for deg som tar lydkvaliteten seriøst, men ikke vil bli helt ruinert av kuppet.

anmeldelse
Peppermint

Fullstendig uengasjerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionklisjé.

gruppetest
5 budsjett-pickuper

Den viktigste delen

En ny og bedre pickup er den enkleste og beste løsningen for bedre lyd.

Utendørs- og innebygde høyttalere fra Sonos

Sammen med Sonance har de produsert en serie som er godt egnet til den nye Amp

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons minianlegg utfordrer Sonos-høyttalere og lydplanker på deres hjemmebane.

test
Marantz NA6006

Flott spiller med en viktig mangel

Denne nettverksspilleren er enkel i bruk, spiller det meste, og låter kjempefint. Men de som strømmer høyoppløst, vil bli skuffet.