Sennheiser PXC 550 Wireless

Oktober 2016Sennheiser PXC 550 Wireless

Trådløs og støyfri fløyelslyd

Sennheiser mener alvor med lydkvaliteten, og bortviser støyen.

Pluss
Passformen er nydelig, lyden herlig og luftig, og støyreduksjonen meget god. Den kan dessuten varieres i flere steg, med en app. Automatisk pause og start av musikken ved å ta hodetelefonene av og på hodet er en god idé.
Minus
I trådløs tilstand er lydnivået litt begrenset. Vi liker ikke plasseringen av Bluetooth-knappen, og når man går eller løper forplanter lyden av fottrykkene seg til kraniet. Man blir litt klammere på ørene over tid enn med erkerivalen fra Bose. Automatisk pause og start av musikk kan tidvis leve sitt eget liv.

Hodetelefoner er populære som aldri før, og det mest økende segmentet er trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Ikke så rart, for hva er vel bedre enn å slippe kabel, og dessuten fjerne omgivelsene fra lydbildet – slik at alt som står igjen er musikken og du? Sennheiser har tidligere hatt suksess med Momentum Wireless, som er blant de mest luksuriøse i klassen. Nå er PXC 550 Wireless her, som direkte tar opp kampen mot Bose QuietComfort 35. Der hvor Momentum Wireless henvender seg til retrofans med sine skarpe kanter, brune skinnputer og hodebøyle i anodisert aluminium, er PXC 550 mer nedtonet i svart og har avrundede kanter som gjør den mer reisevennlig. Den har også en enda mer behagelig passform. Hva kvalitetsinntrykk angår legger PXC 550 seg i klasse med Bose QC35 og Sony MDR-1000X.

Den har oppgitt omtrent samme batterikapasitet som Bose og Sony, altså 20 timer i trådløs modus med støyreduksjon aktivert. Kobler du i stedet inn kabelen, holder den i 30 timer med støyreduksjon. Når batteriet er tomt, fungerer den med kabel uten støyreduksjon.

PXC 550 Wireless har et svart og nedtonet utseende. Foto: Sennheiser
PXC 550 Wireless har et svart og nedtonet utseende. Foto: Sennheiser

Første gangs oppkobling
Første gang du skrur på hodetelefonene, må du skru på Bluetooth-knappen. Denne er liten, og ligger skjult under bøylen som kobler ørekoppen til hodebøylen. En meget knotete plassering, spør du meg. Støyreduksjon har sin egen knapp, i tre steg: av, variabel og full. I variabel modus kan du selv velge hvor mye støyreduksjon du ønsker, til det trengs appen CapTune for iOS og Android. Ingen støtte for Windows Mobile. Her kan man også aktivere Smart Pause, som setter avspillingen fra mobilen i pause idet man tar av seg hodetelefonene og starter den igjen når man plasserer dem tilbake på ørene. En god idé som funker ganske greit. Men står man og digger for mye med hodet til musikken, kan musikken pause og starte ganske tilfeldig, det samme om man går med tunge skritt. Selv foretrekker jeg å ha denne funksjonen av.

Plasseringen av Bluetooth-knappen er knotete og irriterende. Foto: Geir Gråbein Nordby
Plasseringen av Bluetooth-knappen er knotete og irriterende. Foto: Geir Gråbein Nordby

Samtaler
Når man snakker i mobilen gjennom Sennheiser-hodetelefonene låter stemmen til mottakeren klar og tydelig, og vedkommende hadde ingen problemer med å høre meg. Det er likevel litt å gå på for å ta igjen Bose, hvor motparten hører min stemme både fyldigere og klarere enn med Sennheiser, som gjengir min stemme litt slankere og mer hermetisk. Ingen av gangene var det vanskelig å høre hva jeg sa, men Bose har altså et overtak på samtaler.

Lite lydlekkasje
Med musikken på er det klart at Sennheiser i likhet med Sony MDR-1000X forsegler lyden bedre enn Bose, altså det lekker ikke like mye lyd ut. Bose lekker mer enn de fleste andre lukkede hodetelefoner vi har hørt, som gjør at andre rundt deg kan høre musikken din. Det gir også vesentlig slankere og mer livløs lyd på musikken dersom støyreduksjonen er avslått. Sennheiser låter med andre ord klart bedre enn Bose med avslått støydemping.

Det er derimot to ulemper med den mer forseglede innkapslingen: for det første blir man fortere klam rundt ørene med Sennheiser. Med Bose kan man høre på musikk i timevis uten å tenke over det, og selv om Sennheiser ligger mykt og godt på kraniet, blir man altså fortere svett. Den andre ulempen er når man er oppe og går, hvor fotskrittene forplanter seg gjennom hodetelefonene og inn i kraniet og høres som små basspulser. Her er Sony verst, men Sennheiser er også hørbar her. Bose trekker det klart lengste strået i så måte, da man til og med kan jogge og løpe uten at fotskrittene høres gjennom musikken.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Lydkvaliteten forøvrig
Så til det viktigste, nemlig hvordan hodetelefonene låter med musikk. Og Sennheiser låter virkelig bra. Der hvor Bose låter fyldig i bassen og er noe mellomtonefokusert, har Sennheiser en like fyldig bassgjengivelse men dessuten også mer luftige overtoner. Er du glad i musikk med akustiske instrumenter, skildrer Sennheiser denne mer troverdig, i et større og mer oppløst lydbilde. Sennheiser ligger i liga med Sony her, hvor Bose mangler det lille ekstra. Til jazz, folk og akustisk pop er Sennheiser rett og slett best. De funker også svært bra på rock og hiphop.

Man skulle tro at klassisk også funket glimrende, og det gjør det hvis man bruker kabel. I trådløs tilstand blir det derimot klart at hodetelefonene ikke er helt kraftige nok. For å gjøre plass til det store dynamikkområdet i klassisk musikk er nemlig det gjennomsnittlige lydnivået lavere, og selv med maksimalt lydnivå på Sennheiser er det i laveste laget. Man løser det ved å plugge i kabelen, da kan man spille høyere.

Tid for selfie: Ute ved en byggeplass kunne Sennheiser og Bose skilte med omtrent like god støyreduksjon. Foto: Geir Gråbein Nordby
Tid for selfie: Ute ved en byggeplass kunne Sennheiser og Bose skilte med omtrent like god støyreduksjon. Foto: Geir Gråbein Nordby

Støyreduksjonen
Hva den aktive støyreduksjonen angår, jobber Sennheiser lenger ned i frekvens enn Bose. Den slipper inn mer høyfrekvente lyder, mens de lavere ned i registeret stenges mer effektivt ute. Sitter man og taster løs ved datamaskinen, klikker tastaturet mer høyfrekvent med Sennheiser på øret enn Bose QC35. Teoretisk kan det bety at sangstemmer og andre musikkinstrumenter i mellomtoneområdet ble enda klarere skilt ut fra støyen med Sennheiser på grunn av dette, men etter å ha stått rett ved et anleggsarbeidsområde og lyttet på begge, er det hipp som happ. Støyen undertrykkes omtrent like effektivt med både Sennheiser og Bose.

Øvrige funksjoner
I likhet med Sony MDR-1000X kan Sennheiser slippe inn lyd fra omgivelsene når det trengs. Hos Sony er det en funksjon som er vedvarende aktivert, slik at man kan høre omgivelsene gjennom musikken. Kan være kjekt i visse situasjoner. Med Sennheiser er det litt annerledes. Ser du noen står og snakker til deg eller noe annet som skjer som du ønsker å høre, dobbelttapper du på høyre ørekopp. Da slippes omgivelseslyder inn, og musikken går samtidig i pause. Dobbelttapp igjen, og musikken starter igjen mens omgivelsene utestenges.

Styr musikken
I likhet med Sony og Bose kan musikken og lyden styres på høyre ørekopp. Sennheiser og Sony gjør dette litt smartere, ved å sveipe frem og tilbake for å hoppe i musikken, mens opp- og ned-sveiping styrer lydnivået. Med Bose er det fysiske knapper til lyd og pausing av musikken, som ikke er fullt så brukervennlig siden man må vite knappenes fysiske plassering. Poeng til Sennheiser.

Smart av og på
Å skru av og på hodetelefonene er enkelt: For å slå av, hold koppene i begge hender, og vri hver av dem innover, til det klikker. Omvendt slås hodetelefonene på igjen ved å ta dem opp og vri dem ut igjen, klare til å ta dem på hodet. Da vil de automatisk pares med sist brukte enhet. Det vi ikke liker, er at Sennheiser ikke automatisk skrur seg av, men tapper batteriet tomt, dersom man har glemt å skru dem av. Litt korttenkt.

For å skru av hodetelefonene, vrir du de to koppene innover, slik at konstruksjonen blir helt flat. Vri koppene tilbake, og de skrur seg på igjen. Foto: Sennheiser
For å skru av hodetelefonene, vrir du de to koppene innover, slik at konstruksjonen blir helt flat. Vri koppene tilbake, og de skrur seg på igjen. Foto: Sennheiser

Konklusjon
Sennheiser PXC 550 Wireless er en jevnt over knallgod hodetelefonmodell. Den holder støyen ute og musikken inne, og musikken slipper igjennom på luftig og åpent vis. Selve lydkvaliteten er enda bedre enn på Bose QC35, Sennheiser er her i liga med Sony MDR-1000X. I tillegg lekker det svært lite musikk ut til folk utenfra. Bose lekker mye mer, og låter derfor også mye dårligere om man skrur av støyreduksjonen.

Sennheiser har ikke et like stort problem som Sony med at brukerens fotskritt trenger seg gjennom musikken og inn i kraniet. Sennheiser er imidlertid ikke like god som Bose på dette, hvor fortskritt er borte som dugg for solen. Dette er et direkte resultat av at Bose ikke er like lukkede. En annen ulempe med at Sennheiser forsegler ørene så effektivt, er at man blir litt fortere klam.

Brukervennligheten på Sennheiser PXC 550 Wireless er generelt god, og vi liker at man kan stille mengden støyreduksjon. Vi reagerer derimot på plasseringen av Bluetooth-knappen, som er umulig å komme til med hodetelefonene på hodet. Denne er liten og ligger knotete til under ørebøylen. Og selv om Smart Pause er en god ide med automatisk pause og start av musikken ved å ta hodetelefonene av og på hodet, kan den løpe litt løpsk når brukeren er i bevegelse. Vi foretrekker å ha denne av.

Men det største savnet med PXC 550 er høyere gain. Lyden kan bli litt lav, spesielt med klassisk musikk. Dette løses ved å plugge i kabelen.

Praktisk bæreveske følger med. Foto: Sennheiser
Praktisk bæreveske følger med. Foto: Sennheiser

Hodetelefoner er populære som aldri før, og det mest økende segmentet er trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Ikke så rart, for hva er vel bedre enn å slippe kabel, og dessuten fjerne omgivelsene fra lydbildet – slik at alt som står igjen er musikken og du? Sennheiser har tidligere hatt suksess med Momentum Wireless, som er blant de mest luksuriøse i klassen. Nå er PXC 550 Wireless her, som direkte tar opp kampen mot Bose QuietComfort 35. Der hvor Momentum Wireless henvender seg til retrofans med sine skarpe kanter, brune skinnputer og hodebøyle i anodisert aluminium, er PXC 550 mer nedtonet i svart og har avrundede kanter som gjør den mer reisevennlig. Den har også en enda mer behagelig passform. Hva kvalitetsinntrykk angår legger PXC 550 seg i klasse med Bose QC35 og Sony MDR-1000X. Den har oppgitt omtrent samme batterikapasitet som Bose og Sony, altså 20 timer i trådløs modus med støyreduksjon aktivert. Kobler du i stedet inn kabelen, holder den i 30 timer med støyreduksjon. Når batteriet er tomt, fungerer den med kabel uten støyreduksjon. [caption id="attachment_66947" align="alignnone" width="460"]PXC 550 Wireless har et svart og nedtonet utseende. Foto: Sennheiser PXC 550 Wireless har et svart og nedtonet utseende. Foto: Sennheiser[/caption] Første gangs oppkobling Første gang du skrur på hodetelefonene, må du skru på Bluetooth-knappen. Denne er liten, og ligger skjult under bøylen som kobler ørekoppen til hodebøylen. En meget knotete plassering, spør du meg. Støyreduksjon har sin egen knapp, i tre steg: av, variabel og full. I variabel modus kan du selv velge hvor mye støyreduksjon du ønsker, til det trengs appen CapTune for iOS og Android. Ingen støtte for Windows Mobile. Her kan man også aktivere Smart Pause, som setter avspillingen fra mobilen i pause idet man tar av seg hodetelefonene og starter den igjen når man plasserer dem tilbake på ørene. En god idé som funker ganske greit. Men står man og digger for mye med hodet til musikken, kan musikken pause og starte ganske tilfeldig, det samme om man går med tunge skritt. Selv foretrekker jeg å ha denne funksjonen av. [caption id="attachment_66942" align="alignnone" width="460"]Plasseringen av Bluetooth-knappen er knotete og irriterende. Foto: Geir Gråbein Nordby Plasseringen av Bluetooth-knappen er knotete og irriterende. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption] Samtaler Når man snakker i mobilen gjennom Sennheiser-hodetelefonene låter stemmen til mottakeren klar og tydelig, og vedkommende hadde ingen problemer med å høre meg. Det er likevel litt å gå på for å ta igjen Bose, hvor motparten hører min stemme både fyldigere og klarere enn med Sennheiser, som gjengir min stemme litt slankere og mer hermetisk. Ingen av gangene var det vanskelig å høre hva jeg sa, men Bose har altså et overtak på samtaler. Lite lydlekkasje Med musikken på er det klart at Sennheiser i likhet med Sony MDR-1000X forsegler lyden bedre enn Bose, altså det lekker ikke like mye lyd ut. Bose lekker mer enn de fleste andre lukkede hodetelefoner vi har hørt, som gjør at andre rundt deg kan høre musikken din. Det gir også vesentlig slankere og mer livløs lyd på musikken dersom støyreduksjonen er avslått. Sennheiser låter med andre ord klart bedre enn Bose med avslått støydemping. Det er derimot to ulemper med den mer forseglede innkapslingen: for det første blir man fortere klam rundt ørene med Sennheiser. Med Bose kan man høre på musikk i timevis uten å tenke over det, og selv om Sennheiser ligger mykt og godt på kraniet, blir man altså fortere svett. Den andre ulempen er når man er oppe og går, hvor fotskrittene forplanter seg gjennom hodetelefonene og inn i kraniet og høres som små basspulser. Her er Sony verst, men Sennheiser er også hørbar her. Bose trekker det klart lengste strået i så måte, da man til og med kan jogge og løpe uten at fotskrittene høres gjennom musikken.   [caption id="attachment_66950" align="alignnone" width="460"]Foto: Sennheiser Foto: Sennheiser[/caption] Lydkvaliteten forøvrig Så til det viktigste, nemlig hvordan hodetelefonene låter med musikk. Og Sennheiser låter virkelig bra. Der hvor Bose låter fyldig i bassen og er noe mellomtonefokusert, har Sennheiser en like fyldig bassgjengivelse men dessuten også mer luftige overtoner. Er du glad i musikk med akustiske instrumenter, skildrer Sennheiser denne mer troverdig, i et større og mer oppløst lydbilde. Sennheiser ligger i liga med Sony her, hvor Bose mangler det lille ekstra. Til jazz, folk og akustisk pop er Sennheiser rett og slett best. De funker også svært bra på rock og hiphop. Man skulle tro at klassisk også funket glimrende, og det gjør det hvis man bruker kabel. I trådløs tilstand blir det derimot klart at hodetelefonene ikke er helt kraftige nok. For å gjøre plass til det store dynamikkområdet i klassisk musikk er nemlig det gjennomsnittlige lydnivået lavere, og selv med maksimalt lydnivå på Sennheiser er det i laveste laget. Man løser det ved å plugge i kabelen, da kan man spille høyere. [caption id="attachment_66941" align="alignnone" width="460"]Tid for selfie: Ute ved en byggeplass kunne Sennheiser og Bose skilte med omtrent like god støyreduksjon. Foto: Geir Gråbein Nordby Tid for selfie: Ute ved en byggeplass kunne Sennheiser og Bose skilte med omtrent like god støyreduksjon. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption] Støyreduksjonen Hva den aktive støyreduksjonen angår, jobber Sennheiser lenger ned i frekvens enn Bose. Den slipper inn mer høyfrekvente lyder, mens de lavere ned i registeret stenges mer effektivt ute. Sitter man og taster løs ved datamaskinen, klikker tastaturet mer høyfrekvent med Sennheiser på øret enn Bose QC35. Teoretisk kan det bety at sangstemmer og andre musikkinstrumenter i mellomtoneområdet ble enda klarere skilt ut fra støyen med Sennheiser på grunn av dette, men etter å ha stått rett ved et anleggsarbeidsområde og lyttet på begge, er det hipp som happ. Støyen undertrykkes omtrent like effektivt med både Sennheiser og Bose. Øvrige funksjoner I likhet med Sony MDR-1000X kan Sennheiser slippe inn lyd fra omgivelsene når det trengs. Hos Sony er det en funksjon som er vedvarende aktivert, slik at man kan høre omgivelsene gjennom musikken. Kan være kjekt i visse situasjoner. Med Sennheiser er det litt annerledes. Ser du noen står og snakker til deg eller noe annet som skjer som du ønsker å høre, dobbelttapper du på høyre ørekopp. Da slippes omgivelseslyder inn, og musikken går samtidig i pause. Dobbelttapp igjen, og musikken starter igjen mens omgivelsene utestenges. Styr musikken I likhet med Sony og Bose kan musikken og lyden styres på høyre ørekopp. Sennheiser og Sony gjør dette litt smartere, ved å sveipe frem og tilbake for å hoppe i musikken, mens opp- og ned-sveiping styrer lydnivået. Med Bose er det fysiske knapper til lyd og pausing av musikken, som ikke er fullt så brukervennlig siden man må vite knappenes fysiske plassering. Poeng til Sennheiser. Smart av og på Å skru av og på hodetelefonene er enkelt: For å slå av, hold koppene i begge hender, og vri hver av dem innover, til det klikker. Omvendt slås hodetelefonene på igjen ved å ta dem opp og vri dem ut igjen, klare til å ta dem på hodet. Da vil de automatisk pares med sist brukte enhet. Det vi ikke liker, er at Sennheiser ikke automatisk skrur seg av, men tapper batteriet tomt, dersom man har glemt å skru dem av. Litt korttenkt. [caption id="attachment_66948" align="alignnone" width="460"]For å skru av hodetelefonene, vrir du de to koppene innover, slik at konstruksjonen blir helt flat. Vri koppene tilbake, og de skrur seg på igjen. Foto: Sennheiser For å skru av hodetelefonene, vrir du de to koppene innover, slik at konstruksjonen blir helt flat. Vri koppene tilbake, og de skrur seg på igjen. Foto: Sennheiser[/caption] Konklusjon Sennheiser PXC 550 Wireless er en jevnt over knallgod hodetelefonmodell. Den holder støyen ute og musikken inne, og musikken slipper igjennom på luftig og åpent vis. Selve lydkvaliteten er enda bedre enn på Bose QC35, Sennheiser er her i liga med Sony MDR-1000X. I tillegg lekker det svært lite musikk ut til folk utenfra. Bose lekker mye mer, og låter derfor også mye dårligere om man skrur av støyreduksjonen. Sennheiser har ikke et like stort problem som Sony med at brukerens fotskritt trenger seg gjennom musikken og inn i kraniet. Sennheiser er imidlertid ikke like god som Bose på dette, hvor fortskritt er borte som dugg for solen. Dette er et direkte resultat av at Bose ikke er like lukkede. En annen ulempe med at Sennheiser forsegler ørene så effektivt, er at man blir litt fortere klam. Brukervennligheten på Sennheiser PXC 550 Wireless er generelt god, og vi liker at man kan stille mengden støyreduksjon. Vi reagerer derimot på plasseringen av Bluetooth-knappen, som er umulig å komme til med hodetelefonene på hodet. Denne er liten og ligger knotete til under ørebøylen. Og selv om Smart Pause er en god ide med automatisk pause og start av musikken ved å ta hodetelefonene av og på hodet, kan den løpe litt løpsk når brukeren er i bevegelse. Vi foretrekker å ha denne av. Men det største savnet med PXC 550 er høyere gain. Lyden kan bli litt lav, spesielt med klassisk musikk. Dette løses ved å plugge i kabelen. [caption id="attachment_66949" align="alignnone" width="460"]Praktisk bæreveske følger med. Foto: Sennheiser Praktisk bæreveske følger med. Foto: Sennheiser[/caption]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Type: Over øret, trådløs, lukket
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 4.2
  • Aktiv støydemping: ja
  • Sammenleggbare: ja
  • Mikrofon og fjernkontroll: ja
  • Høyttalerelement: ikke spesifisert
  • Vekt: 227 gram
Pris: 3890,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.