Search
Generic filters

: Philips A5-PRO

Beintøft lydfyrverkeri

Philips og Armin van Buuren viser hvordan man lykkes med DJ-hodetelefoner.

Lyd & Bilde mener

Skuddsikker kvalitet og tøff lyd med vekt på bass og dynamikk, gjør at man lett blir forført.
Litt basstunge for hi-fi bruk, og ingen handsfreekabel.
 • 50 mm elementer
 • 16 ohm/105 dB følsomhet
 • 370 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2995 kr

Med DJ-kjendisen Armin van Buuren på laget, skal Philips skape oppmerksomhet om en helt ny serie hodetelefoner for de av oss som liker å dra på litt. Først ut er A5-PRO, som er en seriøs utfordrer i DJ-markedet, men som fint kan brukes sammen med mobilen.

Tross at den mangler handsfree og fjernkontroll.

Vår erfaring med DJ-hodetelefoner, full av gråstein og lite edelt metall. AKGs DJ Tiësto-modeller, er et unntak, men ellers er det begredelig lydkvalitet i de fleste av dem vi har testet så langt.

Noe av årsaken er at de er basstunge, på grensen til plagsomme, hvor bassen drukner mellomtonen fullstendig. Deprimerende lesning for musikkelskere, vil jeg tro, men oppløftende for DJ-er. De er nemlig ute etter hodetelefoner som kan gi dem en tydelig beat, i et stort rom fullt av øredøvende høy musikk. Et par fintrimmede Sennheiser HD med lukkede klokker, ville ikke vart lenge i et slikt miljø. Også fordi et par DJ-klokker må sitte godt på øret, og tåle og slenges rundt.

Derfor veier hodetelefoner som A5-PRO en del. 370 gram uten den avtakbare spiralledningen, sier sitt.

Byggekvaliteten er svært god. Kraftig sorteloksert aluminium og tillitvekkende plastkvalitet, virker overbevisende. Store puter ligger som en fast hånd rundt ørene, og det finnes ekstra sett øreputer. Blant annet en såkalt studio-variant, som er formet for å gi en jevnere frekvensrespons.

For med de medfølgende øreputene, favoriseres bassen, men ikke så mye at mellomtonen drukner i bass. Du merker likevel godt at Philips og Armin van Buuren har valgt enn annen lydsignatur enn Philips gjør i Fidelio X1-klokkene.

Å si at de er godt egnet til kammermusikk, er en overdrivelse, men A5-PRO fungerer forbausende fint til mer enn typisk disco- eller club-musikk. Selv når de er koblet rett i iPhonen. Men man får fyldigere klang og mer oppløsning med en separat forsterker. For eksempel en Hegel Super USB-forsterker koblet til laptopen.

Bassen kan bli for påtrengende i noen tilfeller, særlig hvis man drar på litt. Noe som i høyeste grad er mulig. De tåler 3500 mW effekt, og er attpåtil lettdrevne, så vær forsiktig med hørselen.

Sammenlignet med AKG K267 Tiësto, mangler Philips-hodetelefonen litt raffinement og oppløsning. Musikken lyder like levende – også på klassisk, men smådetaljer er litt mer slørete fokusert her, og diskanten mer avdempet. Hvis du vil ha en mer nøytral og raffinert lyd, kan B&W P7 være et godt alternativ i denne prisklassen.

Kjedelig er det hvert fall ikke, så om man foretrekker at det svinger litt av bassen i hodetelefonene, og ikke er så opptatt av finlytting, er Philips A5-PRO et av de beste alternativene i DJ-klassen.

Men med andre øreputer?

Philips tilbyr ikke bare erstatningsputer til A5-PRO, men også to typer med ulike egenskaper. Mens de tilhørende øreputene som er 9,3 cm i diameter, er godt polstret og trukket i kunstskinn, er de større 11 cm store Studio-putene trukket i et velourlignende tekstil.

De legger seg rundt ørene i stedet for på, og er langt mer komfortable å ha på. I tillegg lyder musikken litt bedre, lydbildet er mer åpent og bassen er ikke fullt så fremtredende som med originalputene.

Studio-putene med oval åpning.
Studio-putene med oval åpning.

De store øreputene er best egnet til finlytting hjemme, eller hvor omgivelsene ikke er befengt med støy. Studio-navnet hinter til finlytting, og selv om jeg ikke vil påstå at de gjør A5-PRO til high-end hodetelefoner, er de et interessant tilbehør til skarve 300 kr, for de som også ønsker å bruke hodetelefonene til å ligge i Stresslessen og slappe av med musikk.

Om ikke annet så fordi bærekomforten er meget god.

De 8 cm små PCU80 til 250 kr paret, er rettet mot de som hverken skal finlytte eller spille musikk for et smekkfullt dansegulv.

 

A5PRO_PCU80

De er som originalputene, trukket i kunstskinn og siden de er relativt små, legger de seg på og ikke rundt øret. Støydempingen er effektivt sett på linje med originalputene, noe som gjør dem godt egnet til utebruk hvor støynivået gjerne er høyere enn hjemme.

Men vær oppmerksom på at her er bassen i overkant tøff til at lydbildet blir like nøytralt som med studio-putene.

Hver sin smak altså. Men det er prisverdig av Philips å lage alternativer for kundene sine, særlig når det faktisk har en effekt for en relativt lav pris.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.