Search
Generic filters

: Grado PS500

Åpner ørene!

Liker du engasjerende lyd og hater å gå glipp av noe, er Grados proffe hodetelefoner perfekt for deg.

Lyd & Bilde mener

Lydkvalitet i referanseklasse Klangrikt lydbilde Varm og fyldig klang
Høyt priset Ukomfortable øreputer
 • Åpen klokke
 • 40 mm element
 • 32 ohm,
 • 98 dB
 • 240 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5995 kr

Skjønt, det passer naturligvis andre også. Som alle de som trenger et lytteinstrument til å sjekke studioinnspillinger. Til kritisk lytting, men også til ren avslapning i nærmeste lenestol. Grado har laget hodetelefoner lengre enn de fleste, og har høstet global annerkjennelse for lydkvaliteten. Fra den prisgunstige SR60 til de påkostede referansemodellene. Alle har mottatt minst et par priser for kvalitet og ytelse, og er skattet av audiofile som ikke ville skjelet til moteriktige hodetelefoner, som det går 13 på dusinet av.

Joseph og John Grado har holdt familiebedriften i Brooklyn gående i 40 år. De lager også pickuper til platespillere. Også de kritikerroste og vel ansett.

Hvis man allerede har kjennskap til for eksempel SR-serien med hodetelefoner fra Grado, vet man at bak det industrielle og funksjonelle designet, så skjuler det seg en musikkformidler av rang. Klangen er varm, bassen fyldig, musikken får mer kjøtt på beinet. I de dyrere modellene i GS- og RS-serien er det mye mer raffinement, oppløsning og dynamikk.

Litt på siden av disse finner vi PS-serien, som er klanglig stemt for profesjonelle som bruker hodetelefoner til monitoring, eller postprosessering av musikkinnspillinger. Men som også tiltaler audiofile på grunn av sin glassklare klang og fyldige varme klang.

Dynamisk og sprudlende
Toppmodellen kalles PS1000 og koster det dobbelte av PS500 som vi tester her. De er bygget over samme lest. Åpne aluminiumklokker med nettinggrill som skjuler Grados elementdesign med mahogni og aluminium. Hvor elementene er plukket ut i par med maksimalt 0,5 dB avvik i respons. Det er lite det.

Men herregud for en lyd! Se bort fra at de kantete skumgummiputene ikke tilbyr all verdens komfort, her er det ekstatisk spilleglede på løpende bånd. Klangbalansen er relativt nøytral, og i motsetning til mange åpne øreklokker, svever ikke bassen ut. Live-innspillinger med Keith Jarretts trio ga meg fyldig kontrabassklang med mange klangnyanser, og trommesoloer ble gjengitt med kontroll og kraft. De er fenomenale på jazz.

For ikke å glemme klassisk. Beethovens klaverkonserter under Hélène Grimauds kyndige hender. Små detaljer som klaffer som lukker seg på treblåserne, musikere som trekker pusten, og selvsagt klangen fra det store konsertflygelet, alt er her. I rikt monn. Selvsagt fikser de rock, pop eller rap. Eller Band og Horses. Knock Knock får den nødvendige dynamikken og vekten i bassen, til at låten høres akkurat så country-punk ut som jeg tror bandet hadde tenkt det.

Grado-hodetelefonene gir deg ikke bare bedre innsikt i musikken. Det åpne og detaljerte lydbildet gir deg mer av musikkens klangfarger, harmonier i vokaler og akustiske instrumenter smelter fortreffelig inn i lydbildet. Og bassen svinger det markant av. Man skal ha en dårlig dag for ikke å falle for disse gjennomførte hodetelefonene. Bedre enn dette blir det ikke til prisen.

Det eneste som kan holde pengene på innsiden av jakken, er prisen, som tross alle lovordene synes lovlig høy. Shure SRH1840 koster mindre, lyder stort sett like bra og er langt mer komfortable å ha på. Med en tilsvarende pris er Grado PS500 den eneste hodetelefonen jeg kjenner som kan utfordre Shure, og vinne.  LS.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Motorola holder løftet om 5G til lavpris, og slenger på en heftig batteritid på kjøpet.
  Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.
  Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.
  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  HiFiMAN HE-1000se

  Veil.pris 38990 ,- Det rene vanvidd – men fy, så deilig! Sjekk beste pris

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Veil.pris 3750 ,- Du kan svette og løpe kabelfritt med B&O Sjekk beste pris

  Audio-Technica ATH-CK3TW

  Veil.pris 1390 ,- Rimelig og god fra Audio-Technica Sjekk beste pris

  Beats Powerbeats Pro

  Veil.pris 2590 ,- Fortsatt blant våre favoritter Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.