Search
Generic filters

: Bose QuietComfort 25

Kongen av støyredusering

Den nye modellen av Bose legendariske støydempende hodetelefoner er bedre en noensinne.

12 2014Bose QuietComfort 25

Lyd & Bilde mener

Meget bekvemme og praktiske å ha med på reise Den beste støydempingen på markedet. Kan benyttes selv om batteriet går tomt.
Fjernkontrollen fungerer bare med Apple-produkter. Lekker en del lyd ut, og inn om støydempingen er slått av.
 • Mål: 191 x 152 x 23 mm
 • Vekt: 196 gram (uten ledning)
 • Kabellengde: 1,4 meter
 • Pris: 2.600 kr
 • Web: bose.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2600 kr

Bose-QuietComfort-25Helt siden Dr Amar Bose fikk idéen til støydempende hodetelefoner i 1978 har firmaet forsket på teknikker for å gjøre det mulig. I 1989 kom de første hodetelefonene for piloter, og i 2000 kom QuietComfort for vanlige konsumenter. Siden den gang har man sluppet flere modeller, nå sist QC20, de første in-ear proppene. Men siden 2009 har det vært QC15 som mer eller mindre har blitt standard blant folk som reiser mye og trenger fred og ro på flyet.

 

Konstruksjon og kvalitetsfølelse

Nå kommer endelig etterfølgeren QC25, som retter opp noen små irritasjonsmomenter med den foregående modellen og som er ytterligere forbedret lydmessig. Den mest åpenbare nyheten er et nytt, mer diskret utseende hvor man har tatt bort unødige blinkende designelementer. I stedet for sølvfarge fås de nå enten i svart med blå stripe eller hvite med beige stopping i puter og hodebøyle. En ulempe med sistnevnte er at de nok kan se litt skitne ut etterhvert.

Som forventet er materialvalget bra og til tross for plasten føles de pålitelige. Bøylen har blitt like bred hele veien, noe som gjør at hele hodetelefonen føles mer stabil. Men fremfor alt har det gitt plass for hengsler der man vrir på klokkene. Det resulterer i at man ikke bare kan gjøre hodetelefonene flate, men at de også kan klappes sammen ved transport. Dermed har det vært mulig å gjøre det medfølgende etuiet betydelig mindre, noe som spiller en stor rolle når man forsøker å få plass til de siste gadgetene i håndbagasjen.

 

Bruk

I en spesiell lomme i det luksuriøse etuiet er det plass til en adapter for flykontakter samt et ekstra batteri. For den foregående modellen var det en nødvendighet, da hodetelefonene ikke fungerte overhodet når batteriet tok slutt. I QC25 kan man fortsatt lytte likevel, men da uten støydemping. Til tross for at batteriet holder i hele 35 timer er det likevel hyggelig å vite at man har dette ekstra batteriet, og at man slipper å lete i vesken etter det.

Ledningen er relativt viklefri og at den kan tas av gjør det lettere å pakke den. Men fremfor alt gjør det at man kan kjøpe en ny om man skulle få brudd på ledningen. På ledningen sitter det en fjernkontroll med mikrofon for telefonsamtaler. Man kan endre volum, starte og pause musikk samt svare på anrop. Det er imidlertid dessverre bare sammen med iPhone og iPad at alle knappene fungerer. For en såpass dyr hodetelefon kunne Bose ha kostet på seg å sende med en ledning med Android-fjernkontroll også, eller i det minste at man kunne få kjøpt en.

For hodetelefoner som man skal kunne ha på seg mange timer i strekk er komforten veldig viktig. Den nye formen gjør at hodetelefonene sitter tetter rundt hodet og føles smidigere å ha på samtidig som vekten er forbilledlig lav. Vatteringen både i putene og i bøylen gjør at det ikke føles som om de klemmer. Og proteinlæret i putene er deilig å ha på uten at det bli svett. Etter flittig bruk på en flyvning over Atlanteren får de toppkarakter for bekvemmelighet.

08_bose-qc25-headphones1

Lydkvaliteten

Støydempingen fungerer helt utmerket for det som man lover skal kunne tas bort. Det vil si den trøttende bakgrunnslyden, vifter på kontoret, sus av dekkene mot asfalten og fremfor alt den irriterende støyen fra flyets motorer som Amar Bose ble forstyrret av for 36 år siden. Derimot slipper fortsatt ringende telefoner og andre skarpe høyfrekvente lyder delvis gjennom. Ganske enkelt for at disse lydbølgene er for kjappe for dagens teknikk.

Lydkvaliteten på QC25 har tatt et skritt fremover og gjort bilyden fra støydempingen mindre merkbar. Musikken låter klarere, bassen mer presis og generelt sett mer engasjerende enn den tilbakelente lyden i QC15. Den er overraskende nok også mer nøytral, mindre ”Bose-lyd” så å si. Men det må med en gang nevnes at dette ikke er hodetelefoner for å sitte hjemme og nyte av favorittmusikken. Til dette formålet og til denne prisen finnes det hodetelefoner som gir en mer tilfredsstillende lyd.

 

Konklusjon

QuietComfort 25 lykkes med å skyve forgjengeren ned fra tronen som de beste støyreduserende hodetelefonene. De føles smidigere og er mer bekvemme å ha på samtidig som de har blitt mer sammenleggbare og lettere å få ned i vesken. Fjernkontrollen følger med og man kan fortsette å lytte selv om batteriet går tomt. Støydempingen er bedre enn noensinne, og lyden har blitt mer lyttervennlig og engasjerende. Det er disse man skal ha med seg på lange bråkete reiser.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Les også

  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
  Samsung og LGs nye tungvekts-modeller lover begge nydelig og hardtslående bildekvalitet. Men hvilken av disse QLED- og OLED-skjermene er den aller beste? Det er duket for en durabelig TV-FIGHT!