Search
Generic filters

: Bang & Olufsen BeoPlay H2

Gategutt i city dress

Lettvekts hodetelefon med lekker lyd og overraskende trykk i bunnen.

Lyd & Bilde mener

God, åpen lyd. Overraskende god bass, lekker mellomtone og fin oppløsning til prisen. Designet er akkurat så pent og nobelt som man forventer av en B&O produkt.
Den mekaniske oppbygningen virker plastaktig og bærekomforten er ikke så høy som på over-ear-modeller.
 • 40 mm elementer
 • 3,5 mm stereo minijack (iPhone kompatibel ledning)
 • Fjernkontroll og mikrofon
 • Vekt 155 g
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1649 kr

H2 er det nyeste medlemmet i B&O sin Play-serie, som skal lokke et yngre og mer hipt publikum. Pressemeldingen forteller at BeoPlay er beregnet til en aktiv livsstil hvor man alltid er på farten. Og den eneste ledningen som følger med er utstyrt med en firepolet 3,5 mm minijackkontakt, mikrofon og fjernkontroll til iPhone.

På farten eller ikke så signaliserer designet imidlertid mer eleganse enn ”street cred”. H2 er med sin nedtonede eleganse i støvede farger nærmest det motsatte av en fashion statement. Øreputene er i lammeskinn, og bokstavene L og R er trykket med store bokstaver på stoffet. Og takk for det. På altfor mange hodetelefoner må man bruke lang tid på å finne forskjell på høyre og venstre.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_2
B&O vil gjerne i kontakt med folk som lever et aktivt liv. Men designet er fortsatt nobelt avdempet.

 

 

Lett fluevekt, med muskler
H2 er meget lett (155 gram), og førsteinntrykket er at man har spart så mye på vekten at det har gått utover robustheten. Hodebøylen er nærmest vektløs, og plastbøylen som holder øreklokkene vrir seg etter hodeformen. Det hele virker litt spinkelt. Inntrykket holder imidlertid bare til musikken begynner. Da får man annet å tenke på.

Lydmessig ligger H2 klart i den bedre ende. Den har et åpent og fyldig lydbilde. Mellomtonen er lekker, og sangstemmer står naturlig frem. Toppen er også fint med. Man kan få hodetelefoner med enda bedre oppløsning, men de er dyrere.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_1
BeoPlay H2 er så lett at den virker spinkel. Men det gjelder bestemt ikke lyden.

 

 

Bass for gategutter
Bassgjengivelsen er overraskende kraftfull til en lettvekter som H2 å være. Nivåmessig spiller de nesten som over-ear-DJ-hodetelefoner. Når Lindsey Stirling kaster seg ut i lynraske fiolinsoloer, akkompagnert av tung dubstep-bass avslører den pene H2 sine mørkere sider. Med disse hodetelefonene kan du være pen i tøyet mens du blåser ut øregangene med fete bassrytmer.

Bassen er imidlertid ikke like presis som resten av toneområdet. Det avsløres på akustisk musikk hvor bassen lett kan virke for overdrevet og ha tendens til ”entone-bass”. Den litt unyanserte bassen blir imidlertid betydelig strammere når hodetelefonene kobles til en kraftigere hodetelefonforsterker.

 

Konklusjon
B&O Play H2 er et behagelig selskap. Disse kompakte og lette øreklokkene gjengir det meste av musikk lekkert og engasjerende. Bassen er solid og god. Hodetelefonene er så lettdrevne at de fint kan drives av mobilen og spille høyt nok til å trenge gjennom støyen fra omgivelsen når du bruker dem på farten. Men de låter enda bedre med en ordentlig forsterker.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_3

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
  Samsung og LGs nye tungvekts-modeller lover begge nydelig og hardtslående bildekvalitet. Men hvilken av disse QLED- og OLED-skjermene er den aller beste? Det er duket for en durabelig TV-FIGHT!