Fitbit Blaze

Smartere treningsarmbånd

Fitbits beste er også deres smarteste treningsarmbånd.

Pluss
Full av funksjoner og smartere enn de fleste treningsarmbånd. Svært god batteritid, utbyttbare armbånd og fin pekeskjerm.
Minus
Håpløs ladeløsning, mangelfull FitStar-funksjon og kvaliteten er ikke noe å skryte av. Vanntett? Overhodet ikke.

Så du vil ha et treningsarmbånd som er smartere og kommuniserer bedre med mobilen? Fitbit har hørt dine bønner, og fylt det nye Blaze-armbåndet med nyttige smartfunksjoner, slik at du kan bruke det hele uken. Ikke bare til trening, som de enklere Fitbit-båndene.

Det er ingen overdrivelse å si at Fitbit-folkene har anstrengt seg for å gjøre smartarmbåndet – som vi velger å kalle det, til et alternativ til en smartklokke. Langt på vei har de lyktes bra, og samtidig klart å holde prisen på et edruelig nivå.

Fitbit Blaze og Apple Watch. Foto: Lasse Svendsen
Fitbit Blaze og Apple Watch. Foto: Lasse Svendsen

Den er langt mer interessant enn Fitbit Surge, som vi testet i 2015, men har flere smartfunksjoner, som drar den mye nærmere en Apple Watch eller Samsung Gear S2.

Det er riktig å si at Blaze er en mellomting mellom et treningsarmbånd, og en smartklokke, og dessverre lykkes den ikke like godt med alt. Designet kan man elske eller hate, det er opp til deg, men det er vanskelig å elske ladeløsningen. I forsøket på å gjøre Blaze uimotståelig, har de landet på et nesten rektangulært design, hvor en lettmetallramme holder fast selve Blaze-enheten. Som er en kjip plastklump du må nappe ut fra rammen på armbåndet, og plassere i en proprietær ladekrybbe. Jepp, det er mulig å legge Blaze feil vei, slik at den ikke lader når du lukker lokket på krybben.

Jeg opplevde løsningen som håpløst klossete, og fant ingen grunn til å bli begeistret over kvaliteten heller.

Skal du lade, må klokken ut av remmen eller lenken og inn i plastboksen du ser her. Foto: Lasse Svendsen
Skal du lade, må klokken ut av remmen eller lenken og inn i plastboksen du ser her. Foto: Lasse Svendsen

Utskiftbare remmer

Den medfølgende silikonremmen i enten sort, blått eller lilla, kan enkelt byttes ut – og det finnes også en metallenke til Blaze. Hvis du har, eller har prøvd en Apple Watch, blir du garantert skuffet om du legger penger på disken for lenken. Det er den kjipeste klokkelenken jeg har sett. Det virker som den er laget av resirkulert blikk, og slik høres den ut når du rister på den også.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Kjøp heller en ekstra silikonrem – eller lærremmen i en av tre farger. De er stilrene og komfortable, kommer i to størrelser og koster mye mindre. Kan du leve med ladeløsningen, er det mye annet å glede seg over med Fitbit Blaze.

Optiske sensorer sjekker pulsen din. Foto: Lasse Svendsen
Optiske sensorer sjekker pulsen din. Foto: Lasse Svendsen

Avvikende logging

De er på rekordtid blitt kjent som den foretrukne fitnesstrackeren, med treningsarmbånd som ikke koster skjorta, og som fungerer for mange. Derfor er det ikke rart mange umiddelbart tenker Fitbit når de tenker treningsarmbånd.

Det er her Blaze er i sitt rette element. Ser vi bort fra smartfunksjonaliteten en liten stund, er det ingen tvil om at Fitbit er gode på treningsarmbånd.

Med en skarp og relativt lyssterk pekeskjerm og tre knapper, navigerer du kjapt og sømløst gjennom de mange funksjonene. Den måler pulsen din, logger treningene dine, og dine daglige aktiviteter. Det gjør den på fremragende vis. Jeg brukte den som en vanlig (smart)klokke og på trening, og fant fint lite å utsette på funksjonaliteten. Jeg oppdaget at den ikke var helt nøyaktig på logget lengde, for både antall kilometer og skritt kunne umulig stemme, men avviket var ikke større enn at jeg fint kan leve med det.

Slike avvik er ikke unikt for Blaze, det gjelder de fleste treningsarmbånd, som gir deg en nøyaktig nok, men ikke 100 prosent korrekt oversikt over spesielt distanse og skritt. Puls også forresten. For at den skal lese pulsen din presist, bør du trekke den litt bak på armen, forbi håndleddet, og presse den litt ned mot huden.

Denne skal du ikke kjøpe til Fitbit Blaze. Foto: Lasse Svendsen
Denne skal du ikke kjøpe til Fitbit Blaze. Foto: Lasse Svendsen

Smart sporing

Som mange andre treningsarmbånd – også Fitbits selvsagt, logger den veldig mye data fra en treningsøkt. Hvor mye av det man finner nyttig, er nokså individuelt, men du kan naturligvis finne nytte i antallet forbrente kalorier, holde øye med treningsmål og passe på konsistent intensitet for å oppnå dem. Hvis du gidder å ha den på når du sover, kan de også logge søvnmønsteret ditt.

Alt som logges kan du se en oversikt over i mobilappen fra Fitbit, eller på din egen Fitbit-konto på nett.

Så langt er den ikke veldig forskjellig fra en vanlig Fitbit når man bruker den til trening, for man velger aktivitet før man begynner – løping, sykling, vekter, tredemølle, osv., men de har også FitStar, hvor kan velge oppvarming i åtte minutter, sju minutter med 13 innlagte øvelser, og 10 minutter styrketrening. Veldig bra faktisk, ikke bare for de som trener mye, men spesielt for de som ønsker å, eller bør, trene mer.

Smart? Joda. Blaze er Fitbits smarteste, men ikke regn med Apples apputvalg, i stedet er det fokuset på trådløs kommunikasjon med mobilen. Det gir deg varsler og innkomne meldinger på Blaze-skjermen, og fjernstyring av musikkspilling på mobilen.

Det må nevnes at den ikke er vanntett. Du kan ikke dusje eller svømme med den, men den skal tåle svette og en regnskyll. Batteritiden derimot, er veldig bra med opp til fem dagers driftstid, før du må finne frem den grusomme laderen.

Blaze app

Vår mening

Hvis man er tiltrukket og ikke frastøtt av det mildt sagt kjipe designet, og ikke legger ladeløsningen for hat, er Fitbit Blaze et godt kompromiss mellom treningsarmbånd og smartklokke. Den lykkes aller best som det første, og siden den er smartere enn Fitbit Surge, er den langt mer anvendelig til hverdags. Prisen er gunstig, og den gjør det Fitbit er best på, akkurat så bra som forventet. Holder deg i form. Men ingen vil gi deg komplimenter for din gode smak, noensinne.

Så du vil ha et treningsarmbånd som er smartere og kommuniserer bedre med mobilen? Fitbit har hørt dine bønner, og fylt det nye Blaze-armbåndet med nyttige smartfunksjoner, slik at du kan bruke det hele uken. Ikke bare til trening, som de enklere Fitbit-båndene. Det er ingen overdrivelse å si at Fitbit-folkene har anstrengt seg for å gjøre smartarmbåndet - som vi velger å kalle det, til et alternativ til en smartklokke. Langt på vei har de lyktes bra, og samtidig klart å holde prisen på et edruelig nivå. [caption id="attachment_64668" align="alignnone" width="460"]Fitbit Blaze og Apple Watch. Foto: Lasse Svendsen Fitbit Blaze og Apple Watch. Foto: Lasse Svendsen[/caption] Den er langt mer interessant enn Fitbit Surge, som vi testet i 2015, men har flere smartfunksjoner, som drar den mye nærmere en Apple Watch eller Samsung Gear S2. Det er riktig å si at Blaze er en mellomting mellom et treningsarmbånd, og en smartklokke, og dessverre lykkes den ikke like godt med alt. Designet kan man elske eller hate, det er opp til deg, men det er vanskelig å elske ladeløsningen. I forsøket på å gjøre Blaze uimotståelig, har de landet på et nesten rektangulært design, hvor en lettmetallramme holder fast selve Blaze-enheten. Som er en kjip plastklump du må nappe ut fra rammen på armbåndet, og plassere i en proprietær ladekrybbe. Jepp, det er mulig å legge Blaze feil vei, slik at den ikke lader når du lukker lokket på krybben. Jeg opplevde løsningen som håpløst klossete, og fant ingen grunn til å bli begeistret over kvaliteten heller. [caption id="attachment_64669" align="alignnone" width="460"]Skal du lade, må klokken ut av remmen eller lenken og inn i plastboksen du ser her. Foto: Lasse Svendsen Skal du lade, må klokken ut av remmen eller lenken og inn i plastboksen du ser her. Foto: Lasse Svendsen[/caption]

Utskiftbare remmer

Den medfølgende silikonremmen i enten sort, blått eller lilla, kan enkelt byttes ut - og det finnes også en metallenke til Blaze. Hvis du har, eller har prøvd en Apple Watch, blir du garantert skuffet om du legger penger på disken for lenken. Det er den kjipeste klokkelenken jeg har sett. Det virker som den er laget av resirkulert blikk, og slik høres den ut når du rister på den også. Kjøp heller en ekstra silikonrem - eller lærremmen i en av tre farger. De er stilrene og komfortable, kommer i to størrelser og koster mye mindre. Kan du leve med ladeløsningen, er det mye annet å glede seg over med Fitbit Blaze. [caption id="attachment_64671" align="alignnone" width="460"]Optiske sensorer sjekker pulsen din. Foto: Lasse Svendsen Optiske sensorer sjekker pulsen din. Foto: Lasse Svendsen[/caption]

Avvikende logging

De er på rekordtid blitt kjent som den foretrukne fitnesstrackeren, med treningsarmbånd som ikke koster skjorta, og som fungerer for mange. Derfor er det ikke rart mange umiddelbart tenker Fitbit når de tenker treningsarmbånd. Det er her Blaze er i sitt rette element. Ser vi bort fra smartfunksjonaliteten en liten stund, er det ingen tvil om at Fitbit er gode på treningsarmbånd. Med en skarp og relativt lyssterk pekeskjerm og tre knapper, navigerer du kjapt og sømløst gjennom de mange funksjonene. Den måler pulsen din, logger treningene dine, og dine daglige aktiviteter. Det gjør den på fremragende vis. Jeg brukte den som en vanlig (smart)klokke og på trening, og fant fint lite å utsette på funksjonaliteten. Jeg oppdaget at den ikke var helt nøyaktig på logget lengde, for både antall kilometer og skritt kunne umulig stemme, men avviket var ikke større enn at jeg fint kan leve med det. Slike avvik er ikke unikt for Blaze, det gjelder de fleste treningsarmbånd, som gir deg en nøyaktig nok, men ikke 100 prosent korrekt oversikt over spesielt distanse og skritt. Puls også forresten. For at den skal lese pulsen din presist, bør du trekke den litt bak på armen, forbi håndleddet, og presse den litt ned mot huden. [caption id="attachment_64670" align="alignnone" width="460"]Denne skal du ikke kjøpe til Fitbit Blaze. Foto: Lasse Svendsen Denne skal du ikke kjøpe til Fitbit Blaze. Foto: Lasse Svendsen[/caption]

Smart sporing

Som mange andre treningsarmbånd - også Fitbits selvsagt, logger den veldig mye data fra en treningsøkt. Hvor mye av det man finner nyttig, er nokså individuelt, men du kan naturligvis finne nytte i antallet forbrente kalorier, holde øye med treningsmål og passe på konsistent intensitet for å oppnå dem. Hvis du gidder å ha den på når du sover, kan de også logge søvnmønsteret ditt. Alt som logges kan du se en oversikt over i mobilappen fra Fitbit, eller på din egen Fitbit-konto på nett. Så langt er den ikke veldig forskjellig fra en vanlig Fitbit når man bruker den til trening, for man velger aktivitet før man begynner - løping, sykling, vekter, tredemølle, osv., men de har også FitStar, hvor kan velge oppvarming i åtte minutter, sju minutter med 13 innlagte øvelser, og 10 minutter styrketrening. Veldig bra faktisk, ikke bare for de som trener mye, men spesielt for de som ønsker å, eller bør, trene mer. Smart? Joda. Blaze er Fitbits smarteste, men ikke regn med Apples apputvalg, i stedet er det fokuset på trådløs kommunikasjon med mobilen. Det gir deg varsler og innkomne meldinger på Blaze-skjermen, og fjernstyring av musikkspilling på mobilen. Det må nevnes at den ikke er vanntett. Du kan ikke dusje eller svømme med den, men den skal tåle svette og en regnskyll. Batteritiden derimot, er veldig bra med opp til fem dagers driftstid, før du må finne frem den grusomme laderen. Blaze app

Vår mening

Hvis man er tiltrukket og ikke frastøtt av det mildt sagt kjipe designet, og ikke legger ladeløsningen for hat, er Fitbit Blaze et godt kompromiss mellom treningsarmbånd og smartklokke. Den lykkes aller best som det første, og siden den er smartere enn Fitbit Surge, er den langt mer anvendelig til hverdags. Prisen er gunstig, og den gjør det Fitbit er best på, akkurat så bra som forventet. Holder deg i form. Men ingen vil gi deg komplimenter for din gode smak, noensinne.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Skjerm: 1,25’’ LCD-pekeskjerm
  • Trådløst: Bluetooth
  • Batteri: Lithium Polymer, opp til fem dager
  • Sensorer: Akselerometer, altimeter, optisk pulsmåler, lyssensor
  • App-kompatibel med: iOS, Android, Windows Phone
  • Annet: Fjernkontrollfunksjon, moderat sprutsikker, GPS-logging
Pris: 2349,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.