Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Polaroid Cube

Morsom terning

Polaroid Cube er et artig, terningformet kamera, som er lett å få med seg på turen. Videokvaliteten er ikke all verden, men det funker.

Skrevet av / 26.03.15 - 13:00
Polaroid Cube
Geir Gråbein Nordby

Et av markedets rimeligste actionkameraer passer både i håndflaten og i lomma, og tilhører med sine 50 gram vektklassen Fjærvekt. Ingenting av utstyr følger med i esken, bortsett fra en kort mikro-USB-kabel og en liten metallplate som klistres på ikke-magnetiske underlag for å feste kameraet til. Ha derfor alltid en rull med tjukk, dobbeltsidig teip med deg. Tilgjengelig ekstrautstyr inkluderer sykkelfeste, sugekoppfeste, hjelmfeste, festestropp, feste til kamerastativ og undervannshus.

Kameraet har ikke utskiftbart batteri. Her er ingen søkeskjerm, og kameraet kan ikke tilkobles mobiltelefon trådløst, for å forvandle mobilen til søkeskjerm. Det betyr at du må peke kameraet i retningen du ønsker å filme, og håpe på det beste. Med 124 graders vidvinkel bør du klare å fange det du skal, men det blir litt amputert.

 

Polaroid_Cube_miljo
Foto: Frederik Schmidtke, Flickr

 

Kameraet i bruk

Kameraet har én knapp. Skru på kameraet med knappen. Trykk deretter én gang for stillbilde eller to ganger for filming. Oppløsningen velges med en bryter, enten 720p eller 1080p.

Magnetfestet på kameraet sitter bra, såfremt underlaget er skikkelig magnetisk. Den medfølgende metallbrikken funker fint, såfremt denne er skikkelig festet til underlaget, for eksempel med tjukk, dobbeltsidig teip fra Biltema.

Bildekvaliteten er grei nok, men ingenting å skryte av. Skarpheten er grei, og man får med seg det som skjer. Kameraets største problem er at detaljene gror igjen, grunnet en for aggressiv videokompresjon. Trær ser ut som grønne kladder når man er i fart, og skinnet fra solen mot våt asfalt ser bare skittent og matt ut. Polaroid komprimerer videostrømmen tre til seks ganger hardere enn de andre kameraene, som er for mye i undertegnedes øyne.

På den andre siden gir kameraet plass til tre til seks ganger lenger video på det samme minnekortet, slik at et 32 GB minnekort gir plass til like mye video som et 128 GB minnekort hos GoPro eller Sony.

Hva lydkvalitet angår, er den mumlende og innestengt, som resultat av at samplingfrekvensen er for lav (16 kHz) til å få med seg overtoner over 8 kHz.

Alt i alt et morsomt kamera, dessverre med begrenset video- og lydkvalitet.

Lyd & Bilde mener

Dette kameraet er meget lite og lett, og enkelt i bruk. Festes enkelt til metalliske flater, og det finnes fester å få kjøpt til ulike situasjoner. Lyden er innestengt, og videokvaliteten er heller ingenting å skryte av. Batteriet er ikke utskiftbart, og kameraet kan ikke brukes mens det er tilkoblet lader.

Også i denne testen:

Action-videokameraer

Drift Stealth 2

Bra på det meste

Minstemann fra Drift er kompakt og vannavstøtende. Dette er også kameraet med de lyseste innendørsbildene.

Drift Stealth 2 har lysere innendørsvideo enn sine konkurrenter. Lyden er grei, med klar tale. Batteritiden er meget bra, og vi liker at objektivet kan dreies.
Dekselet til minnekortet og USB-utgangen er litt hardt å skru av. Lyden kan bli noe slank, og man får ikke saktefilm med HD-oppløsning. Litt gulstikk i bildet.
Les hele testen

Contour Roam3

Vanntett uten hus

Contour hevder å ha laget sitt beste kamera hittil. Og det er ikke småtteri, for det er nemlig billig.

God videokvalitet. Kan brukes på 10 meters dyp uten undervannshus. Gode innstillingsmuligheter via datamaskin, og objektiv er 270 grader dreibart med lasersikte.
Alle innstillinger må gjøres med kameraet tilkoblet PC eller Mac. Kameraet kan ikke styres med mobiltelefon, og det mangler søker. Elendig lyd må også nevnes.
Les hele testen

Sony HDR-AZ1

Kompakt og brukervennlig

Sonys hittil minste actionkamera er godt rustet med funksjoner. Et spennende valg!

Kameraet er kompakt, og det er enkelt i bruk. Spesielt om det styres fra mobiltelefonen. Bildekvaliteten er god, og lydkvaliteten er superb – når det ikke blåser.
Bildene har litt å gå på hva skarphet gjelder. Kameraet kan ikke brukes mens det er tilkoblet lader. Ved vind må undervannshuset brukes, ellers overstyrer lyden.
Les hele testen

GoPro Hero4 Black Edition

Feier gulvet med resten

Blant high-end actionkameraer ser GoPro ut til å ha dratt fra røkla med Hero4 Black Edition. Det er dyrt, men pokker så bra!

Markedets klart beste actionkamera har bedre videokvalitet enn noen vi har testet før, og du kan velge mellom et vell av oppløsninger og innstillinger. Pluss for 4K i 30 fps og 1080p i 120 fps!
Kameraet er dyrt, og batteritiden er ikke all verdens. Selv om lydkvaliteten er bedre enn tidligere, finnes det konkurrenter som gjør jobben bedre.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ekstrem skarphet i hendig format

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

Lyd & Bilde
Scroll to Top