Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Contour Roam3

Vanntett uten hus

Contour hevder å ha laget sitt beste kamera hittil. Og det er ikke småtteri, for det er nemlig billig.

Skrevet av / 26.03.15 - 13:00
Contour Roam3
Geir Gråbein Nordby

Contour er et av merkene vi gjerne skulle sett en ny toppmodell av for å sette opp mot GoPro Hero4 Black Edition, men inntil videre får vi ta til takke med den nye innstegsmodellen Roam3.

Formen minner om tuppen av et skytevåpen, og det samme gjør utførelsen i børstet svart aluminium. Hva fester angår, tres kameraet på ønsket feste med sine riller på siden. Står kameraet skjevt i forhold til underlaget, kan objektivet dreies 270 grader, og et lasersikte hjelper med å stille objektivet vannrett.

Et selvklebende profilfeste medfølger, som for eksempel kan festes på siden av hjelmen. Man finner også et roterende feste for flate underlag, samt oppbevaringspose som kan brukes som pusseklut. Dette er det eneste kameraet hvor minnekort følger med, i form av et 8 GB SD-kort. Ellers er ulikt utstyr ekstrautstyr. Ladesett, undervannshus, samt en rekke fester er tilgjengelig. Foruten de mest vanlige, er våpenfeste, stavfeste og surfebrettfeste spennende alternativer.

Contour_Roam3_miljo

 

Kameraet i bruk

Funksjoner på selve kameraet er begrenset. Last ned programmet StoryTeller til Mac eller PC, hvor du kan velge mellom ulike oppløsninger og hastigheter, samt stille fargetemperatur og lysfølsomhet. Manuelle innstillinger er derimot vrient uten en kalibrert monitor og riktig lysutstyr.

På kameraet sitter en bryter, hvor hver posisjon kan representere hver sin modus. For eksempel kan posisjon 1 være 1080p 25 fps mens 2 er 720p 50 fps.

Du starter filmingen fra avslått modus ved å enkelt skyve en bryter frem. Videokvaliteten i Full HD er god, med tilsynelatende nøytrale farger. Innendørsopptak har noe støy og kan bli litt mørke. Utendørs i dagslys er derimot skarpe og fine, og dessuten mer naturlige enn med Drift Stealth 2. Men i likhet med Drift er det en veldig synlig effekt av rullende lukker, ved at bildet vingler ved raske bevegelser. Vi savner mulighet for høyere bildefrekvens i Full HD. For å sette opp bildefrekvensen, må oppløsningen ned til 720p.

Lydkvaliteten er dessverre elendig. Lyden er tynn, og altfor lav. Man kan dra den opp i etterproduksjon, men da får man også med en god del bakgrunnsstøy. Hvis god lyd på opptakene er viktig, bruk diktafon, eller legg musikk på opptaket.

 

ContourRoam_blue

Lyd & Bilde mener

God videokvalitet. Kan brukes på 10 meters dyp uten undervannshus. Gode innstillingsmuligheter via datamaskin, og objektiv er 270 grader dreibart med lasersikte. Alle innstillinger må gjøres med kameraet tilkoblet PC eller Mac. Kameraet kan ikke styres med mobiltelefon, og det mangler søker. Elendig lyd må også nevnes.

Også i denne testen:

Action-videokameraer

Polaroid Cube

Morsom terning

Polaroid Cube er et artig, terningformet kamera, som er lett å få med seg på turen. Videokvaliteten er ikke all verden, men det funker.

Dette kameraet er meget lite og lett, og enkelt i bruk. Festes enkelt til metalliske flater, og det finnes fester å få kjøpt til ulike situasjoner.
Lyden er innestengt, og videokvaliteten er heller ingenting å skryte av. Batteriet er ikke utskiftbart, og kameraet kan ikke brukes mens det er tilkoblet lader.
Les hele testen

Drift Stealth 2

Bra på det meste

Minstemann fra Drift er kompakt og vannavstøtende. Dette er også kameraet med de lyseste innendørsbildene.

Drift Stealth 2 har lysere innendørsvideo enn sine konkurrenter. Lyden er grei, med klar tale. Batteritiden er meget bra, og vi liker at objektivet kan dreies.
Dekselet til minnekortet og USB-utgangen er litt hardt å skru av. Lyden kan bli noe slank, og man får ikke saktefilm med HD-oppløsning. Litt gulstikk i bildet.
Les hele testen

Sony HDR-AZ1

Kompakt og brukervennlig

Sonys hittil minste actionkamera er godt rustet med funksjoner. Et spennende valg!

Kameraet er kompakt, og det er enkelt i bruk. Spesielt om det styres fra mobiltelefonen. Bildekvaliteten er god, og lydkvaliteten er superb – når det ikke blåser.
Bildene har litt å gå på hva skarphet gjelder. Kameraet kan ikke brukes mens det er tilkoblet lader. Ved vind må undervannshuset brukes, ellers overstyrer lyden.
Les hele testen

GoPro Hero4 Black Edition

Feier gulvet med resten

Blant high-end actionkameraer ser GoPro ut til å ha dratt fra røkla med Hero4 Black Edition. Det er dyrt, men pokker så bra!

Markedets klart beste actionkamera har bedre videokvalitet enn noen vi har testet før, og du kan velge mellom et vell av oppløsninger og innstillinger. Pluss for 4K i 30 fps og 1080p i 120 fps!
Kameraet er dyrt, og batteritiden er ikke all verdens. Selv om lydkvaliteten er bedre enn tidligere, finnes det konkurrenter som gjør jobben bedre.
Les hele testen

1 hendelser på “Contour Roam3”

  1. Tore Grøtte

    Kjøpte et roam 3 for endel år siden, har brukt det 1 gang i 12 minutter. Virket greit da, men når jeg nå skulle teste det er det ikke tegn til liv. Det har aldri vært utsatt for noe som helst, hverken kulde eller annet. Er kameraet bare boss eller lar det seg ordne ? Har forstått det slik at en ikke kan skifte batteri ? Største møkket som er produsert er min mening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ekstrem skarphet i hendig format

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

Lyd & Bilde
Scroll to Top