annonse
annonse

Casio Exilim EX-ZR200

Kjapt og utholdende

Det trekker og skyter kjappere enn Lucky Luke og batteritiden er utmerket.

Lyd & Bilde mener

Utmerket batteritid Meget kjapp oppstart
Støy i svakt lys Ingen GPS

På utsiden er det til forveksling lik forgjengeren ZR100, og ser man på tallene ser det meste også kjent ut. Men det som stikker seg ut er at man har jobbet med hastigheten. Det starter nå opp på mindre enn et sekund og fokuserer på bare 0,13, noe som er gull verdt når man rykker opp kameraet for å fange et øyeblikksbilde. Det er dessuten kjapt klart for neste bilde og kan ta meget hurtige bildeserier. Zoomomfanget begynner imidlertid å slakke bakut etter konkurrentene, og det savner GPS. ZR200 finnes i hvitt, svart, blått og rødt.

Håndteringen er stort sett bra med begripelige menyer, og de fleste knappene sitter greit til. Derimot begynner det å bli vel mange gimmickfunksjoner som bare gjør det vanskeligere å velge. Funksjonsrattet har eksempelvis Auto, Auto premium pro og Best shot. Hvilket er best? Da ville vi heller hatt en programautomatikk. Man kan imidlertid velge manuell modus, men det er på grensen til for mange motivprogram å velge mellom. Det finnes også funksjoner for uskarp bakgrunn og en simulert ultravidvinkel på 14 mm.

Man alt er ikke bra. For å henge med i konkurransen om imponerende tall på kartongen har man gått opp fra 12 til 16 megapiksel. Og det merker man på at bildene har enda mer støy enn forgjengeren, som allerede da hadde problem med dette. Det er imidlertid mest et problem i svakt lys, hvor man må gå opp i ISO. For feriebilder utendørs vil bli man i de fleste tilfeller bli fornøyd med både skarphet og fargegjengivelse.

Konklusjon
ZR200 forsterker egenskapene forgjengeren ZR100 hadde. Det er ikke bare kjappere mellom bildene, men starter også rekordraskt. Og det har fortsatt en utmerket batteritid som slår alle konkurrentene ned i støvlene. Men den økede oppløsningen forsterker også forgjengerens problemer med støy. Det er altså ikke et kamera for innendørsbilder, men mer et feriekamera for å skyte bilder av barn og dyr der hastigheten er avgjørende. Der skinner det og gir en god bildekvalitet.

På utsiden er det til forveksling lik forgjengeren ZR100, og ser man på tallene ser det meste også kjent ut. Men det som stikker seg ut er at man har jobbet med hastigheten. Det starter nå opp på mindre enn et sekund og fokuserer på bare 0,13, noe som er gull verdt når man rykker opp kameraet for å fange et øyeblikksbilde. Det er dessuten kjapt klart for neste bilde og kan ta meget hurtige bildeserier. Zoomomfanget begynner imidlertid å slakke bakut etter konkurrentene, og det savner GPS. ZR200 finnes i hvitt, svart, blått og rødt. Håndteringen er stort sett bra med begripelige menyer, og de fleste knappene sitter greit til. Derimot begynner det å bli vel mange gimmickfunksjoner som bare gjør det vanskeligere å velge. Funksjonsrattet har eksempelvis Auto, Auto premium pro og Best shot. Hvilket er best? Da ville vi heller hatt en programautomatikk. Man kan imidlertid velge manuell modus, men det er på grensen til for mange motivprogram å velge mellom. Det finnes også funksjoner for uskarp bakgrunn og en simulert ultravidvinkel på 14 mm. Man alt er ikke bra. For å henge med i konkurransen om imponerende tall på kartongen har man gått opp fra 12 til 16 megapiksel. Og det merker man på at bildene har enda mer støy enn forgjengeren, som allerede da hadde problem med dette. Det er imidlertid mest et problem i svakt lys, hvor man må gå opp i ISO. For feriebilder utendørs vil bli man i de fleste tilfeller bli fornøyd med både skarphet og fargegjengivelse. Konklusjon ZR200 forsterker egenskapene forgjengeren ZR100 hadde. Det er ikke bare kjappere mellom bildene, men starter også rekordraskt. Og det har fortsatt en utmerket batteritid som slår alle konkurrentene ned i støvlene. Men den økede oppløsningen forsterker også forgjengerens problemer med støy. Det er altså ikke et kamera for innendørsbilder, men mer et feriekamera for å skyte bilder av barn og dyr der hastigheten er avgjørende. Der skinner det og gir en god bildekvalitet.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 39,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
  •  Oppløsning: 16,1 Mp
  •  Sensor: 1/2,3” bakbelyst CMOS
  •  Zoom: 12,5x (24-300 mm)
  •  Lysstryke: f3,0-5,9
  •  Video: 1080p 30 bps
  •  Skjerm: 3” 0,46 Mp
  •  Batteri: 480 bilder
Pris: 2500,-

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-