Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Alle gode ting er tre

Sony Xperia Z3 Tablet Compact er det tredje high-end nettbrettet fra Sony, og det er også det beste.

Skrevet av / 04.12.14 - 05:00
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Peter Gotschalk

Bortsett fra iPad Air 2 er ingen andre nettbrett i denne testen slankere enn Xperia Z3 Tablet Compact, som samtidig føles både fjærlett og meget robust. Baksiden er fremstilt i gripesikker plast, mens fronten er av glass og hele herligheten er omkranset av en kromkant som løper inn i metallhjørner som hjelper til med å gjøre nettbrettet mindre porøst. Samtidig er det både støv- og vanntett (IP65/IP68 klassifisering), noe som gjør det ideelt til utendørsbruk.

Det skyldes også den ekstremt lyssterke skjermen, som med Full HD oppløsning og en pikseltetthet på 283 ppi har et meget flott skjermbilde med god kontrast og en meget, meget dynamisk fargetemperatur. Skal vi kritisere bildekvaliteten må det være for at spesielt lyse bilder med mye hvitt får et nærmest blålig skjær. Sony har i hvert fall vært sjenerøse med de blå fargene da skjermen ble kalibrert, så har vi ikke sagt for mye…

Dessverre er kameraet ikke like godt i praksis som det ser ut på papiret. 8,1 Mp er ellers ambisiøst for et nettbrettkamera, men resultatet blir halvgrumsete og uskarpe bilder – spesielt hvis lysforholdene ikke er de beste.

Hvis Sony Xperia Z3 Tablet Compact har en akilleshæl, så er det imidlertid ikke kameraet, men lydkvaliteten, som ikke er i nærheten av å være så god som vi hadde forventet. Forgjengeren, Xperia Z2 Tablet kunne uten å blunke ta kampen opp mot de beste musikkavspillere på markedet, men det kan man ikke påstå om Xperia Z3 Tablet Compact. Lyden mangler simpelthen saft og kraft, man skal jobbe litt med de mange lydinnstillingene og EQ-en før lydbildet blir hederlig. Omvendt trekker det opp at Xperia Z3 Tablet Compact støtter støyredusering hvis man bruker det sammen med en rekke av Sonys egne hodetelefoner.

Under skjermen sitter en av Qualcomms raskeste prosessorer, en quad-core Snapdragon 801 på 2,5 GHz, som sammen med 3 gigabyte RAM leverer en ytelse på nivå med Samsungs octa-core nettbrett, Galaxy Tab S. Både vår Benchmark test og daglig bruk av tunge apper som spillet Asphalt 8: Airborne viser at Xperia Z3 Tablet Compact er et av de raskeste nettbrettene i testen, og kun iPad Air 2 kan for alvor vise Sony-nettbrettet bakhjulene.

Også når det gjelder funksjoner og brukervennlighet har vi kun roser til overs for Xperia Z3 Tablet Compact. Liksom forgjengerne kommer Z3 Tablet med Sonys egen strømmetjeneste Music Unlimited i en spesiell nettbrettutgave, og tjenesten PlayStation Mobile som lar brukeren spille nettbrettutgaver av eldre PlayStation spill – som til og med tillater tilkobling av en DualShock3 kontroller til Xperia Z3 Tablet – følger også med. I tillegg støtter enheten PS4 Remote Play, noe som innebærer at man via sitt lokale nettverk kan spille spill som egentlig kjører på PlayStation 4, direkte på nettbrettskjermen. Smart.

Konklusjon
Sony Xperia Z3 Tablet Compact byr på glimrende skjermkvalitet, høy ytelse og masser av ekstra funksjonalitet til en god pris. Designen er lett og slank, og at det er støv- og vanntett samt har et meget lyssterkt skjermbilde gjør det ideelt til utendørsbruk. Beste kjøp!

Home mener

Glimrende skjerm, høy ytelse og masser av funksjoner – deriblant støv- og vanntetthet – kombinert med en lett og slank design. Og alt til en rimelig pris. Lydbildet mangler saft og kraft, og kameraet lever ikke helt opp til forventningene.

Også i denne testen:

High-end nettbrett

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

For en skikkelig rakker

Det kommer ikke an på størrelsen, Lenovo!

Gode innebygde stereohøyttalere som suppleres av en subwoofer. Den store skjermen er god til spill og video, og nettbrettet har til og med innebygget projektor!
Lenovo får ikke nok ut av den store skjermen, vanlige apper kjører ujevnt i daglig bruk og med bruk av hodetelefoner er lyden flat og kjedelig.
Les hele testen

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Beste skjerm noensinne

Med Galaxy Tab S har Samsung endelig fått et ekte flaggskip-nettbrett!

Uovertruffen skjerm med pene farger og høy oppløsning. Ytelsen er også på topp, liksom designen er lett, slank og robust. Mengder med god funksjonalitet og gratis innhold.
Lydkvaliteten er egentlig fin, men lydstyrken kunne vært bedre.
Les hele testen

ASUS MeMO Pad 7 ME572CL

En liten perle

Asus MeMo Pad 7 ME572CL er kanskje klein, men kan saktens konkurrere med de store gutta.

Spesielt til prisen får man fremragende ytelse, lekker bildekvalitet og bunnsolid byggekvalitet.
Lyden er anelsen for basstung, touchfunksjonaliteten kunne vært litt bedre, og rammen rundt skjermen er veldig bred. Kameraet tar grumsete bilder i dårlig belysning, og nettbrettet er fylt med bloatware.
Les hele testen

Apple iPad Air 2

Mye vil ha mer

iPad Air 2 er det beste nettbrettet på markedet. Akkurat som forgjengeren.

Verdens slankeste nettbrett, brukervennlig og luksuriøs design, uovertruffen ytelse og imponerende god bildekvalitet. Og nå med Touch ID.
Knappen som kunne slå på og av lyden har blitt borte. Minnet kan ikke utvides.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top