Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

OLED fra LG er klar for butikkene

LG er – sammen med Samsung – først ut med krumme OLED-TV-er i norske butikker.

Skrevet av / 15.10.13 - 13:18
OLED fra LG er klar for butikkene

Etter å ha vært en fremtidsdrøm i årevis er det nå kamp ved målstreken, når det gjelder å lansere store OLED-TV-er. Samsung meddelte nylig at de som de første kunne sende sine OLED-baserte krumme TV-er i butikkene i oktober. Konkurrenten LG tar nå igjen ved å erklære at de er den første leverandøren som kan plassere to OLED-modeller på butikkhyllene: en krum og en flat.

Det dreier seg om den lett buete 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W, som har skjulte høyttalere i en tradisjonell bilderamme. Begge har 55 tommer skjermstørrelse og kommer i handelen i løpet av inneværende måned. Den buete OLED-TV-en 55EA980W er blant annet premiert av EISA som Europas beste design-TV.

lg_krum-tv

LGs OLED-teknologi baserer seg på et patentert system, hvor de sedvanlige røde, grønne og blå OLED-pikslene er supplert med en hvid piksel. De hvite pikslene kan gjengi alle spekterets farger og dermed avlaste de blå, som ellers har kortere levetid enn de røde og grønne. I tillegg til å øke holdbarheten innebærer det angivelig en hittil makeløs bildekvalitet med optimal fargegjengivelse.

Som et maleri på veggen
LGs Gallery OLED-fjernsyn 55EA880W er en design-TV i særklasse, hvor problemet med lydkvaliteten i TV-er er løst på kreativt vis. Selve TV-en er kun 4 mm tykk, men det følger med en ramme i utførelse som en tradisjonell bilderamme. Skjult i rammen er et 2.2-kanals lydsystem, som skal gi en fyldig og kraftig lyd. Fordi 55EA880W blir et slags innrammet maleri, har LG innebygd en såkalt Gallery Mode, som gir brukeren mulighet for å vise høyoppløste digitale utgaver av kjente kunstverk av kunstnere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Samtidig gjør Gallery Mode det enkelt for brukeren å benytte OLED-TV-en til å vise sine egne fotografier som slideshow.

Pris og tilgjengelighet
Rundet opp med en krone koster LG 55EA980W 80.000 kroner, og LG55EA880W 90.000 kroner. Begge modeller kommer i handelen i løpet av oktober.

lge.com

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top