Apple lanserer iPhone Xr, Xs og Xs Max

Like sikkert som at løvet gulner på trærne, er det at Apple lanserer nye mobiler.

Steve Jobs Theater er igjen åstedet for lanseringen av nye iPhone-modeller, ny Apple Watch, og selvsagt nytt operativsystem for millioner av iPhone-brukere verden over.

Etter en hesblesende intro med temamusikken fra Mission Impossible og assistanse av Apples taletjeneste Siri, overleveres en koffert til Tim Cook.

Men den inneholder ikke en ny iPhone. Istedet er det en fjernkontroll til presentasjonen som skal komme.

Etter en lengre innføring i antall brukere – 2 milliarder – og den ikke overraskende opplysningen om at Apple Watch, ikke bare er verdens mest solgte smartklokke, det er verdens mest solgte klokke uansett, er det på tide med en innføring i hvor viktig Apple Watch er i folks liv.

Større skjerm

Fint nok. Det viktigste budskapet her er hvordan Apple Watch faktisk kan passe på brukeren, ved hjelp av smarte helseapper. Det er faktisk viktig, og kan være avgjørende for folks helse, for ikke å si liv.

Nå kommer fjerde generasjon, og endelig har det lagt på seg litt. Nye Apple Watch 4 kommer i 40 og 44 cm størrelser, med en 35 og 32 prosent større skjerm, med mer informasjon – og den er blitt tynnere. Som det er lettere å tilpasse.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
(Foto: Apple)

Nye temaer, opptil åtte komplikasjoner på skjermen, og breathe som hjelper deg puste roligere.

Ny høyttaler, flere funksjoner på kronen, og en baksiden i svart keramikk og safirglass, og selvsagt en ny tokjerners 64-bit prosessor som er dobbelt så rask som før.

Bedre helseovervåkning med EKG

Apple har bygget inn en ny gyro og akselerator, som registrerer om brukeren faller. Hvis det skjer, og det tar en stund etter fallet før brukeren reagerer, ringer den opp alarmsentralen automatisk.

Skulle hjerterytmen endre seg drastisk, registreres det, og klokken advarer brukeren og anbefaler et legebesøk. Ikke nok med det, man kan ta et elektrokardiogram for sikkerhets skyld.  

Hjerterytme, og sinusrytme, alt kan deles i en PDF med legen, som kan ta det videre.

(Foto: Apple)

Ellers har S4-generasjonen beholdt batteritiden på 18 timer, og den har Bluetooth 5, GPS, 50 prosent kraftigere høyttaler og man kan ringe med den. Akkurat det er vi litt usikker på, for det er ikke alle land som har tilbydere med støtte for e-sim i Apple Watch.

Prisende starter på 4390 kr, men S3 vil være i salg til 2290 kr. S4 blir tilgjengelig i 26 land fra 21 september, og kan bestilles i 14. september.

Alle leveres med nye watcOS 5.

iPhone Xs og Xs max

En helt ny iPhone kommer selvsagt ikke som noen overraskelse. Nye iPhone Xs er vanntett ned til to meter, laget i kirurgisk stål med det mest solide glasset hittil, som dekker en ny 5,8-tommers super retina skjerm med OLED-panel.

Mobilen kommer i gull, sølv eller gråfarge.

Ikke nok med det, en enda større iPhone Xs Max har en 6,5-tommers OLED-skjerm.

(Foto: Apple)

Enda raskere

Mobilene har fått nye sensorer og raskere og sikrere Face ID med en nye A12 bionic prosssor, i følge Apple. De er også raskere og istand til å kjøre 5 trilloner operasjoner i sekundet, med en prosessorarkitektur på 6,9 milliarder  transistorer i en sekskjerners arkitektur, med firekjernes grafikkprosessor, som gir 50 prosent raskere grafikk.

Det er selvsagt mer til en iPhone enn spesifikasjoner, men vi er på plass i San Fransisco og det kommer snart et førsteinntrykk av de nye modellene her, så heng med.

Den kraftige prosessorarkitekturen og kapasiteten til grafikkmotoren, gjør iPhone-modellene enda bedre egnet til gaming, noe Todd Howard fra Bethesda Game Studios, demonstrerte med Elder Scrolls Blades på en iPhone XS Max. Mer fascinerende var kanskje demoen av Homecourt, av David Lee fra Nex Team og NBA NBL-legenden Steve Nash, som viste hvordan man kan gjøre basketreningen mer vitenskapelig med en iPhone.

(Foto: Apple)

Det er også bedre AR-støtte (augmented reality), som ble behøring demonstrert av Atli Mar fra Directive Games, i en flerspillerversjon av Galaga AR.

(Foto: Apple)

Bedre kamera

Men kameraet er ofte den viktigste grunnen til å kjøpe en dyr telefon. Og den siste generasjonen iPhone har selvsagt enda bedre kamera enn før. En 12 Mp bildebrikke med optisk bildestabilisering, tele- og vidvinkel brennvidde, blender 1.8 og pikselfokus – skal gi enda bedre bilder.

Det er ikke alt. En ny bildeprosessor skal takle bildedynamikk bedre med HDR, kameraet tar en serie på fire bilder hvis motivet beveger seg, og velger de beste av dem og kombinerer dem for et bedre bilde. Apple sier også at støydempingen er bedre, særlig på lange eksponeringer. Som ofte er et problem, også på kameraer. 

Batteritiden er 30 minutter bedre på Xs, og halvannen time bedre på den større Xs Max, sammenlignet med iPhone X.

(Foto: Jonas Ekelund)

Dual SIM

Rettere sagt, eSIM i kombinasjon med et SIM-kort. som gjør det mulig å ha to abonnementer på mobilen. Dual SIM Dual Standby (DSDS), som det kalles, bruker integrert SIM som kan aktiveres hos operatører som støtter dette, så langt er det usikkert om det blir aktuelt i Norden, men tanken på å ha jobb- og privatabonnement på samme mobil, er besnærende for veldig mange.

iPhone Xr

En litt enklere iPhone er også på vei, kalt Xr, med en 6,1-tommers LCD-skjerm. Den har IP67-beskyttelse, en skjerm kalt Liquid Retina som strekker seg over fronten som på en iPhone X, med 326 ppi oppløsning, og støtte for True Tone farger, Face ID, samme A12-prosessor som de andre, og et 12 Mp kamera på baksiden.

(Foto: Apple)

Den kommer i hvitt, sort, blå, korallblå, gult og som Product Red.

(Foto: Jonas Ekelund)

Pris og tilgjengelighet

iPhone Xr kommer i 64, 128, 256 GB kapasiteter fra 8690 kr og kan bestilles fra 19 oktober, og er tilgjengelig fra 26 oktober.

iPhone Xs starter på 11.490 kr  i 64, 256 og 512 GB kapasiteter, iPhone Xs Max starter på 12.690 kr. Med bestillinger fra 14 september og levering fra 21 september i de første landene. En uke senere for resten.

Den dyreste iPhone-modellen blir iPhone Xs Max til ubeskjedne 16.790 kr, med 512 GB lagringskapasitet. 1200 kr mer en en tilsvarende iPhone Xs.

(Foto: Apple)

 

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Steve Jobs Theater er igjen åstedet for lanseringen av nye iPhone-modeller, ny Apple Watch, og selvsagt nytt operativsystem for millioner av iPhone-brukere verden over. Etter en hesblesende intro med temamusikken fra Mission Impossible og assistanse av Apples taletjeneste Siri, overleveres en koffert til Tim Cook. Men den inneholder ikke en ny iPhone. Istedet er det en fjernkontroll til presentasjonen som skal komme. Etter en lengre innføring i antall brukere - 2 milliarder - og den ikke overraskende opplysningen om at Apple Watch, ikke bare er verdens mest solgte smartklokke, det er verdens mest solgte klokke uansett, er det på tide med en innføring i hvor viktig Apple Watch er i folks liv.

Større skjerm

Fint nok. Det viktigste budskapet her er hvordan Apple Watch faktisk kan passe på brukeren, ved hjelp av smarte helseapper. Det er faktisk viktig, og kan være avgjørende for folks helse, for ikke å si liv. Nå kommer fjerde generasjon, og endelig har det lagt på seg litt. Nye Apple Watch 4 kommer i 40 og 44 cm størrelser, med en 35 og 32 prosent større skjerm, med mer informasjon - og den er blitt tynnere. Som det er lettere å tilpasse. [caption id="attachment_83467" align="aligncenter" width="2750"] (Foto: Apple)[/caption] Nye temaer, opptil åtte komplikasjoner på skjermen, og breathe som hjelper deg puste roligere. Ny høyttaler, flere funksjoner på kronen, og en baksiden i svart keramikk og safirglass, og selvsagt en ny tokjerners 64-bit prosessor som er dobbelt så rask som før.

Bedre helseovervåkning med EKG

Apple har bygget inn en ny gyro og akselerator, som registrerer om brukeren faller. Hvis det skjer, og det tar en stund etter fallet før brukeren reagerer, ringer den opp alarmsentralen automatisk. Skulle hjerterytmen endre seg drastisk, registreres det, og klokken advarer brukeren og anbefaler et legebesøk. Ikke nok med det, man kan ta et elektrokardiogram for sikkerhets skyld.   Hjerterytme, og sinusrytme, alt kan deles i en PDF med legen, som kan ta det videre.
[caption id="attachment_83470" align="aligncenter" width="2732"] (Foto: Apple)[/caption] Ellers har S4-generasjonen beholdt batteritiden på 18 timer, og den har Bluetooth 5, GPS, 50 prosent kraftigere høyttaler og man kan ringe med den. Akkurat det er vi litt usikker på, for det er ikke alle land som har tilbydere med støtte for e-sim i Apple Watch. Prisende starter på 4390 kr, men S3 vil være i salg til 2290 kr. S4 blir tilgjengelig i 26 land fra 21 september, og kan bestilles i 14. september. Alle leveres med nye watcOS 5.

iPhone Xs og Xs max

En helt ny iPhone kommer selvsagt ikke som noen overraskelse. Nye iPhone Xs er vanntett ned til to meter, laget i kirurgisk stål med det mest solide glasset hittil, som dekker en ny 5,8-tommers super retina skjerm med OLED-panel. Mobilen kommer i gull, sølv eller gråfarge. Ikke nok med det, en enda større iPhone Xs Max har en 6,5-tommers OLED-skjerm. [caption id="attachment_83473" align="aligncenter" width="2760"] (Foto: Apple)[/caption]

Enda raskere

Mobilene har fått nye sensorer og raskere og sikrere Face ID med en nye A12 bionic prosssor, i følge Apple. De er også raskere og istand til å kjøre 5 trilloner operasjoner i sekundet, med en prosessorarkitektur på 6,9 milliarder  transistorer i en sekskjerners arkitektur, med firekjernes grafikkprosessor, som gir 50 prosent raskere grafikk. Det er selvsagt mer til en iPhone enn spesifikasjoner, men vi er på plass i San Fransisco og det kommer snart et førsteinntrykk av de nye modellene her, så heng med. Den kraftige prosessorarkitekturen og kapasiteten til grafikkmotoren, gjør iPhone-modellene enda bedre egnet til gaming, noe Todd Howard fra Bethesda Game Studios, demonstrerte med Elder Scrolls Blades på en iPhone XS Max. Mer fascinerende var kanskje demoen av Homecourt, av David Lee fra Nex Team og NBA NBL-legenden Steve Nash, som viste hvordan man kan gjøre basketreningen mer vitenskapelig med en iPhone. [caption id="attachment_83474" align="aligncenter" width="2736"] (Foto: Apple)[/caption] Det er også bedre AR-støtte (augmented reality), som ble behøring demonstrert av Atli Mar fra Directive Games, i en flerspillerversjon av Galaga AR. [caption id="attachment_83475" align="aligncenter" width="2748"] (Foto: Apple)[/caption]

Bedre kamera

Men kameraet er ofte den viktigste grunnen til å kjøpe en dyr telefon. Og den siste generasjonen iPhone har selvsagt enda bedre kamera enn før. En 12 Mp bildebrikke med optisk bildestabilisering, tele- og vidvinkel brennvidde, blender 1.8 og pikselfokus - skal gi enda bedre bilder. Det er ikke alt. En ny bildeprosessor skal takle bildedynamikk bedre med HDR, kameraet tar en serie på fire bilder hvis motivet beveger seg, og velger de beste av dem og kombinerer dem for et bedre bilde. Apple sier også at støydempingen er bedre, særlig på lange eksponeringer. Som ofte er et problem, også på kameraer.  Batteritiden er 30 minutter bedre på Xs, og halvannen time bedre på den større Xs Max, sammenlignet med iPhone X. [caption id="attachment_83477" align="aligncenter" width="4032"] (Foto: Jonas Ekelund)[/caption]

Dual SIM

Rettere sagt, eSIM i kombinasjon med et SIM-kort. som gjør det mulig å ha to abonnementer på mobilen. Dual SIM Dual Standby (DSDS), som det kalles, bruker integrert SIM som kan aktiveres hos operatører som støtter dette, så langt er det usikkert om det blir aktuelt i Norden, men tanken på å ha jobb- og privatabonnement på samme mobil, er besnærende for veldig mange.

iPhone Xr

En litt enklere iPhone er også på vei, kalt Xr, med en 6,1-tommers LCD-skjerm. Den har IP67-beskyttelse, en skjerm kalt Liquid Retina som strekker seg over fronten som på en iPhone X, med 326 ppi oppløsning, og støtte for True Tone farger, Face ID, samme A12-prosessor som de andre, og et 12 Mp kamera på baksiden. [caption id="attachment_83478" align="aligncenter" width="2768"] (Foto: Apple)[/caption] Den kommer i hvitt, sort, blå, korallblå, gult og som Product Red. [caption id="attachment_83481" align="aligncenter" width="4032"] (Foto: Jonas Ekelund)[/caption]

Pris og tilgjengelighet

iPhone Xr kommer i 64, 128, 256 GB kapasiteter fra 8690 kr og kan bestilles fra 19 oktober, og er tilgjengelig fra 26 oktober. iPhone Xs starter på 11.490 kr  i 64, 256 og 512 GB kapasiteter, iPhone Xs Max starter på 12.690 kr. Med bestillinger fra 14 september og levering fra 21 september i de første landene. En uke senere for resten. Den dyreste iPhone-modellen blir iPhone Xs Max til ubeskjedne 16.790 kr, med 512 GB lagringskapasitet. 1200 kr mer en en tilsvarende iPhone Xs. [caption id="attachment_83482" align="aligncenter" width="2758"] (Foto: Apple)[/caption]  
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement

Nå kan du koble to i stereo

Devialet Phantom Reactor har fått stereofunksjon. Dobbelt så dyrt, men forhåpentligvis også dobbelt så gøy!

gruppetest
Tre high-end hodetelefoner

Gjentatte øregasmer

Vi hadde aldri forestilt oss at lukkede hodetelefoner kunne låte noe så inn i granskauen bra!

test
Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard

Taster til sofasurfere

Smart-TV-en din har en hel datamaskin innebygget – Corsair vil gi den et ordentlig tastatur.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!