Nytt norsk radioeventyr

Med gener fra Tandberg radio, skal nykommeren IXION slå seg frem i det økende markedet for multiromslyd med strømming.

– Ideen ble unnfanget for omlag tre år siden, da jeg traff på noen gamle kjenninger fra tidligere Tandberg Radio. Elkjøp ble raskt med på laget og sammen starter vi nå et helnorsk eventyr der absolutt alt gjøres i Norge. Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak, og daglig leder for T-radio, Tom Austad, i pressemelding.

Resultatet er et k0mpakt, trådløst anlegg designet av Bård Eker som er bedre kjent som designeren bak superbilen Koenigsegg og Hydrolift-båtene.

Det  kubeformede anlegget måler 22 x 22 x 22 cm.

Ixion Maestro som anlegget kalles, er et heltnorskt produkt med norske investorer bak, norsk design, norsk ledelse og produseres i Tandberg Radios gamle lokaler på Notodden i Norge.  ixion-4

Maestro styres fra skjermen på fronten, eller fra en app på mobilen eller nettbrettet, og man kan høre på forskjellige lydkilder i opp til sju rom i tillegg.

For eksempel kan man lytte til Beethoven på klassisk radio i stuen, spille Beatles beste på kjøkkenet, eller Bublé på soverommet. For Maestro fungerer som sentral i et multiromsoppsett, hvor man plugger en Ixion Solo:2 høyttaler til 230V strømmuttak.

Den ekstra høyttaleren kobles til Maestro via strømnettet i huset, og trenger ikke Wifi for å brukes i en multiromssløsning. Alt man trenger er en stikkontakt, tilknyttet det samme strømnettet i huset.

Man kan strømme musikk direkte til Maestro vi Bluetooth, eller DLNA over Wifi, og anlegget har FM, DAB, DAB+ radio og nettradio integrert i enheten. Det er også mulig å koble til, kilder via USB, optisk digitalinngang, eller via to analoge lydinnganger – RCA og minijack.

Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.
Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.

Anlegget kan spille av de fleste lydformater, også høyoppløst lyd (opp til 24-bit/192 kHz) som kresne audiofile leter etter, og har Spotify Connect og Wimp strømmetjenestene integrert i appen som styrer anlegget.

Høyttaleren Solo:2 og Maestro kan leveres i fargerike stoffronter, som også kan kjøpes løst, i nordisk hvit, rødt, grått og blått.

Ixion Maestro er i salg kommende uke, i første omgang i 23 av Elkjøps butikker, men Thomas Hegerlund – salgsjef i Elkjøp Nordic, sier at flere butikker vil følge. Også i resten av norden, so vil få Maestro og Solo:2 i butikkene i løpet av neste år.

Ixion Maestro skal konkurrere med løsninger fra Sonos, Geneva og B&O, og vil koste 9990 kr, mens høyttaleren Solo:2 skal koste 2990 kr.

 Les mer her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.