Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Endelig ny Mac Mini

Den minste Mac-en er manges favoritt som mediespiller, men det er lenge siden siste oppdatering, derfor er det en liten begivenhet at det endelig kommer en helt ny Mac Mini.

Skrevet av / 20.10.14 - 09:53
Endelig ny Mac Mini

Formfaktoren er den samme. Den lille Mac-en får enkelt plass i hylla eller på skrivebordet, og nå er den oppdatert med ny prosessorarkitektur, raskere Wifi og tilkoblinger – og den koster ikke all verden.

Les testen av Mac Mini som mediespiller her.

Startprisen er nemlig 4290 for den enkleste versjonen. Med en anstendig 1,4 GHz tokjerners prosessor og 4 GB minne. Nok til å kjøre det meste, og fullt brukbar som mediespiller. Hvert fall om man kobler innholdet til Mac-en med eksterne harddisker, for kapasiteten er bare 500 GB lagring på den enkleste varianten.
Den mellomste modellen er derfor den mest interessante. Den koster 5990 med en langt raskere 2,6 GHz tokjerners prosessor, og har dobbelt så mye minne og lagringsplass.

Mac Mini 2014

Apples Phil Schiller presenterer siste generasjon Mac Mini.

Alle modellene – også den dyreste til 8990 kr, kjører på Intels nye Haswell prosessorarkitektur som gir bedre ytelse, og de har raskere Wifi med støtte for 802.11ac, som flere nye Wifi-nettverk har.

Når man velger en Mac Mini er det et poeng å konfigurere den fra grunnen av med en gang, fordi man ikke selv kan oppgradere for eksempel minnekapasiteten på maskinene. Minnebrikken er nemlig loddet på hovedkortet.

Alle tre kan kobles til en tv med HDMI-kabel, og de to dyreste versjonene, bruker Intel Iris grafikkprosessor for bedre grafikkytelse, men alle tre har to Thunderbolt 3 kontakter. Som er et raskere alternativ til USB-tilkobling, fordi du for eksempel ka koble til harddisker med T2 som da gir deg langt raskere aksess- og overføringshastighet.

De tre Mac Mini-maskinene er allerede tilgjengelig, og kan kjøpes fra Apple Store, Eplehuset, Elkjøp, Expert, komplett.no og andre som selger Appl-maskiner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top