Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Acer vil ha deg med inn i handlingen

Seriøst leketøy. VR-headset og skjerm som holder øye med hva du ser på.

Skrevet av / 07.09.16 - 18:32
Acer vil ha deg med inn i handlingen

Etter å ha vært kjent som «de med fornuftige, kjedelige datamaskiner» i mange år, er Acer klar til å skille seg ut. For en liten stund siden skrev vi om deres super-giga-gaming-laptop Predator 21 X, den er en sikker vinnerkanditat i kategorien raskeste laptop, i tillegg til tykkeste og tyngste (8 kilo!). Men Acer har enda mer å by på.

Først og fremmst har de på IFA-messen avduket den første ferdige utgaven av VR-headsettet Star VR. Headsettet er utviklet i samarbeid med Starbreeze, og lover et synsfelt på hele 210 grader, samt 5K-oppløsning. Headsettet, som hovedsaklig vil være å finne i fornøyelsesparker (VR-3D-film), har hjemsøkt messer det siste året. Men nå lover Acer at det faktisk er leveringsklart.

Det høres bra ut, men vi fikk bare lov til å ta bilder forfra og fra siden. Og det var ikke mulig å få prøve ultrawide, ultrahøyoppløselig, kunstlig virkelighet på standen.

StarVR har god støtte fra filmindustrien, så vi krysser fingrene og håper vi får se den i praksis snart.

 

Skjermen ser deg i øynene

Skærmen ved, hvad du kigger på! Foto: Acer
Skjermen vet ha du ser på! Foto: Acer

En annen måte å komme seg dypere inn i handlingen er eye-tracking, altså en skjerm som registrerer hvor brukerer ser hen. Acer har innebygd eye-tracking, med navnet Tobii på tre nye skjermer i Predator-serien, som sikter til spillere. Tobii finnes også på Predator 21 X-super-laptopen.

Vi fikk på Acers IFA-stand demonstrert Tobii, og det virket overraskende naturlig. Fra lansering støtter teknologien omkring 40 spilltitler. I spill som Assassin’s Creed Syndicate kan man velge sine fiender ved å se på dem, istedet for å bruke musen og peke på dem først. En annen feature er at skjermbildet automatisk ruller til siden når blikket nærmer seg kanten av skjermen. Det gir et langt bredere virtuelt synsfelt – og dermed en bedre følelse av at man er en del av spillet.

De tre skjermene som leveres med eye-tracking, er Predator Z271T (27″ buet skjerm til EUR 799), Predator XB251HQT (24,5″ – pris ikke kjent) og Predator XB271HUT (27″ til EUR 899).

Dersom du befinner deg i Berlin, kan du fortsatt se på nyhetene. IFA 2016-messen har åpent til og med i dag, onsdag.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top