Nyhet

Nå kommer Sonys nye OLED-TV

Den nye A85 OLED fra Sony lover "enestående bilder og en altoppslukende lydopplevelse".

Sonys OLED-skjermer kan hevdes å være blant de mest stilrene TV-ene på markedet: Med et sylslankt OLED-panel fra LG, kombinert med Sonys nesten usynlige høyttalere, har de oppnådd et lekkert resultat for både øyne og ører. Det var vår erfaring da vi testet 2019-modellene AG9 og AG8!

Nå står de nye 2020-modellene for tur, og Sony bygger videre på den samme vellykkede formelen som sist: Den nye OLED-TV-en A85 ble vist første gang under CES-messen i Las Vegas, men nå er den klar for butikkhyllene her hjemme.

Les også: CES 2020 – 8K LED og 4K OLED fra Sony

Sony A85 OLED

Sony A85 OLED. (Foto: Sony)

Den nyeste OLED-skjermen fra Sony bruker i likhet med forgjengerne et 4K OLED-panel fra LG, kombinert med Sonys egen patenterte bildebehandling. A85 kommer rustet med versting-prosessoren X1 Ultimate, som vi tidligere kun har sett i de dyreste high-end modellene.

Sony-prosessoren har mange avanserte finesser i verktøykassa, deriblant Pixel Contrast Booster som forbedrer farge og kontrast, og ikke minst X-Motion Clarity som skal sørge for særdeles glatte og sømløse bevegelser. Sistnevnte er det faktisk første gang Sony bruker i en OLED-TV, så det skal bli spennende å sjekke ut når vi får modellen til test.

Sony A85 støtter både Dolby Vision HDR-video såvel som Dolby Atmos lydprosessering. Den kan i tillegg skilte med Netflix Calibrated Mode, som tilbyr Netflix-innhold med studiokvalitet. A85 er i tillegg en IMAX® Enhanced sertifisert TV, hva nå enn det måtte bety i praksis.

Usynlige høyttalere

På høyttalersiden finner vi som forventet Sonys Acoustic Surface Audio løsning, der selve TV-skjermen brukes som høyttaler. Såkalte aktuatorer bak skjermen gjør at bildepanelet «svinger» i takt med lydsignalet, slik at lyden oppleves å komme direkte ut fra bildet. Årets modell har fått to ekstra basshøyttalere på baksiden, for å gi ekstra fylde til musikk og lydeffekter.

Dersom du likevel skulle få lyst på eksterne høyttalere, er det kjekt å vite at Sony-skjermen støtter HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel) for høyoppløst lydoverføring til Atmos lydplanker.

Derimot ser det ikke ut til at A85 får fullverdige HDMI 2.1 innganger: Det medfører blant annet at gaming-relaterte finesser som VRR (variabel refresh rate) og ALLM (auto low latency mode) glimrer med sitt fravær. Sony har imidlertid en high-end LCD-modell (XH90) på vei som vil støtte disse funksjonene.

Android-TV

A8-serien er en Android-TV(versjon 9 Pie) og har følgelig Google Assistant stemmestyring, og Chromecast innebygd, som gir brukerne enkel tilgang til innhold, tjenester og deling via enheter. Sony-skjermen støtter Apple AirPlay og kan streame filmer, musikk, spill og bilder til TV-en fra iOS enheter.

Sony A85 OLED blir tilgjengelig i løpet av mai/juni og finnes i skjermstørrelse 65” og 55”.

Veiledende priser:

Sony KD-55A85 (55”): 21000 kr

Sony KD-65A85 (65”): 31000 kr

https://www.youtube.com/watch?v=SpJ5oh8IYBA

Les videre
Exit mobile version