Nyhet

Bard med Gemini Pro kommer til Norge

Googles chatbot Bard skal nå bli bedre til å forstå, oppsummere og løse kreative oppgaver på norsk.

I Norge erstatter Google den eksisterende versjonen av chatboten Bard med den mer avanserte språkmodellen Gemini Pro. Oppgraderingen vil bli rullet ut til norske brukere i løpet av de neste dagene og har som mål å forbedre Bards evne til å forstå, oppsummere, resonnere, kode og planlegge, slik at den kan svare raskere og mer nøyaktig på brukernes forespørsler.

Bard er beregnet på å håndtere avanserte spørsmål som krever en dypere forståelse eller en kreativ løsning, i motsetning til enkel, faktabasert informasjon som bedre håndteres gjennom tradisjonelle Google-søk. Med den oppdaterte versjonen av Bard kan brukerne utforske et bredt spekter av bruksområder, fra å forstå Keto-dietten til å planlegge en reise til Seoul.

 

(Foto: Google)

For å øke troverdigheten til svarene Bard gir, introduserer Google også en ny funksjon som gjør det mulig for brukerne å verifisere Bards svar gjennom et enkelt nettsøk. Denne funksjonen, som har fått navnet «Google it», skal gjøre det lettere for brukerne å finne kilder som kan bekrefte informasjonen.

Les også Imponerende resultater med Google Video AI Kan lage videoklipp fra tekst eller bilder, i ulike stiler eller manipulere video.

I tillegg utvider Google Bards funksjonalitet internasjonalt ved å integrere bildegenereringsteknologien Imagen 2, som gjør det mulig å lage bilder basert på tekstbeskrivelser. I første omgang vil denne funksjonen bare være tilgjengelig på engelsk og utenfor EU, men det er planer om å utvide den til flere språk og regioner, inkludert Norge.

Les også Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro Enten du bruker Google Bard eller Pixel 8 Pro, har de plutselig blitt mye smartere.

Oppdateringen av Bard, nå drevet av Gemini Pro, vil være tilgjengelig for norske brukere i løpet av de neste 48 timene via bard.google.com.

Les videre
Exit mobile version