TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Enda en kinesisk produsent er klar med en robotgressklipper til norske hager

Dreame, som først og fremst er kjent for sine robotstøvsugere, er nå klar med Roboticmower A1, en automatisk robotgressklipper uten kanttråd.

Skrevet av / 09.04.24 - 15:26
Enda en kinesisk produsent er klar med en robotgressklipper til norske hager

Roboticmower A1 bruker en kombinasjon av Dreames egenutviklede teknologier, deriblant OmniSense 3D Ultra Sensing System og U-Shape Planning Program. Disse teknologiene er utviklet for å tilby en automatisert løsning for gressklipping som ikke krever manuell innsats for å definere klippeområdet ved hjelp av fysiske grenser som ledninger eller sensorer.

Ifølge selskapet kan brukerne kartlegge hageområdene sine ved hjelp av en tilhørende app, og Roboticmower A1 kan navigere og klippe gresset selv.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Dreame har tidligere fokusert på rengjøringsapparater til innendørs bruk, og vi har testet flere av dem. Sist ut er stangstøvsugeren Dreame Z10 Station og robotstøvsugeren DreameBot L20 Ultra. Roboticmower A1 er Dreames første produkt for utendørs hagebruk.

Les også Spill Doom på gressklipperen Den svenske gressklipperprodusenten Husqvarna omfavner dataspillet Doom, når det ikoniske skytespillet rulles ut på deres robotgressklippere.

Produktet er også utstyrt med en AI-basert algoritme og OmniSense 360-teknologi som gjør det mulig å navigere rundt hindringer. Dette er ment som en måte å minimere risikoen for skader på gressklipperen og som et sikkerhetstiltak for husholdninger med små barn eller kjæledyr.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

I tillegg har Dreame integrert en regnsensor i Roboticmower A1, som automatisk sender gressklipperen tilbake til ladestasjonen ved nedbør. Formålet med denne funksjonen er å tilpasse bruken av produktet til de omskiftelige værforholdene som kan forekomme i Norden, forklarer produsenten i en pressemelding.

Robotgressklipperen A1, som nå er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere som Elkjøp, Komplett og Power, koster 22.999 kroner. Produktets spesifikasjoner inkluderer en arbeidskapasitet på opptil 2 000 m², mulighet til å justere klippehøyden mellom 30-70 mm og en klippebredde på 22 cm.

Annonse

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Har hatt denne klipperen noen uker. Dessverre feilet den på banale ting. Den klarer ikke stoppe før no-go zoner, og ender opp strømløs og har glemt all historikk om klippeoppgaver. Må starte på nytt hver gang. Denne ene feilen er symptomatisk og gjorde den ubrukelig hos meg. I tillegg var trange passasjer en stor utfordring. Den kjørte rett i veggen og ropte om hjelp uten å prøve noe mer. Flere soner takket den svært dårlig, da klarte den ikke lokalisering. I hellinger prøvde den stort sett å rygge inntil den stod fast. Denne maskina trenger betydelige oppgraderinger for å fungere… Les videre »

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Ny espressomaskin og kaffekvern

Vask og tørk mer i én omgang

Braun QuickStyle beskytter klærne dine

Sover du dårlig?

Nytt Smart Home-merke med brukervennlige produkter

Roterende Matter-hjul

Ny smart hub og kombinert skaft- og robotstøvsuger

Mova viser robotstøvsugere på IFA

Aqaras smarte dingser på IFA

Roborock feirer 10-årsjubileum med lanseringen av to nye robotstøvsugere

Nye taklamper fra Philips Hue

Anker har strømløsninger for alle behov

Scroll to Top