Nyhet

Hyundai svinger seg rundt

Med denne svingradiusen trenger du aldri å frykte et parkeringshus mer.

Hyundai e-corner system

Hyundai Mobis, deres underavdeling for reservedeler og selvkjøringsteknologi, viste frem et radikalt konsept på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar.

Det kalles e-Corner, og er et helt nytt svingsystem, som gjør bykjøring, gateparkering og manøvrering i trange parkeringshus til en drøm!

Ved hjelp av en elektrisk motor, et elektrisk dempesystem, elektroniske bremser og ditto styring, kan det nye systemet bygges inn i moderne elbiler uten å oppta ekstra plass. Ingeniørene trenger dermed ikke tenke på hvordan de skal finne plass til teknologien.

Les også Med denne vil du aldri blinke deg ut av en rundkjøring igjen Yoke-rattet. Det er det merkeligste – og noe av det skumleste – vi har opplevd på norske veier.

e-Corner gir uante muligheter

e-Corner-teknologien ble vist frem på alle fire hjulene i en ombygd Ioniq 5, som vi kåret til Årets bil i 2021/22.

Bilen kan rotere alle hjulene 90 grader til å peke i samme retning, så bilen kan kjøre inn i og ut av en lukeparkering lett som en plett.

Bilen kan også snurre 360 grader på stedet, som gjør at man kan gjøre u-sving hvor som helst, trygt og enkelt.

Les også Her er Afeela, den nye elbilen fra Sony og Honda! De to japanske gigantene har slått hodene sammen, og viser spennende nytt elbilkonsept på CES.

Du kan også kjøre diagonalt hvis du vil, ikke ulikt den elektriske Hummeren. Eller sving som en gaffeltruck, med bakhjulene 90 grader og forhjulene rett frem. Her er mulighetene mange, og vi vil ha en!

La oss håpe denne teknologien finner veien inn i Hyundai og Kia sine biler så snart som mulig! I så fall blir dette biler å sikle etter!

Les også High-tech elbil som skifter farge BMW viser fremtidens elbil.

(Artikkelbilde: skjermbilde fra YouTube-video)

Les videre
Exit mobile version