Search
Generic filters

smarte ørepropper – for fire

 itemprop
smarte ørepropper – for fire

SkunkJuice Earbuds

Du verden så praktisk det er å koble to sett ørepropper sammen. Da kan man høre på musikk fra den samme spilleren, men mange løsninger er ikke så smarte som denne.

Lyd & Bilde mener

Rimelig alternativ Mye for pengene Smart adapter
Skulle hatt klips på ledningene

Man kan finne et ekstra sett ørerpropper og en adapter, som lar deg koble sammen to sett ørepropper. Da kan to stykker høre på samme musikk, eller se samme film, uten at noen forstyrres. En drøm for foreldre med to smårollinger i baksetet, på langtur.

SkunkJuice har tenkt hakket lengre med Earbuds. Et sett med to par ørepropper, som kobles sammen med en magnetisk kontakt. Som Magsafe-kontakten på en MacBook Pro.

Magneten hekter sammen de to parene med ørepropper, og det er sågar mulig å koble sammen to par til. Slik at fire stykker kan høre på samme spiller.

Den magnetiske koblingen, vist midt på bildet over, har en kjempefordel sammenlignet med minijackadaptere. Skulle partneren din bevege seg i motsatt retning, ramler proppene av i magnetfestet, dermed river man ingen koblinger av, og det er bare å klikke sammen magnetkontaktene igjen.

Settet med to par ørepropper, en toveis magnetisk adapter og to ekstra par silikonpropper, koster bare 300 kroner.

Det må vi medgi er mye for pengene. De hvite proppene er nemlig et godt alternativ til for eksempel Apples egne, selv om disse ikke leveres med mikrofon og fjernkontroll på ledningen.

annonse

En ting de burde hatt, er klips på ledningene, som holder magnetadapterne i ro. Man risikerer nemlig at de slenger frem og tilbake når man er ute og rusler, grunnet tyngden av magnetene.

annonse

Lydkvaliteten er slett ikke verst, prisen tatt i betraktning. Lydbildet er fyldig, med sjenerøst med bass, litt varmt i klangen med dempet diskant som resultat. Men absolutt godkjent.

Den varme klangen maskerer litt av nyansene til vokalister som Alison Krauss, samtidig s0m bassen ikke er all verdens presis, noe som gir følelsen av å høre med bomull i ørene.

Gitarer og symbaler er absolutt til stede i lydbildet, men også de såpass dempet, at jeg anbefaler at man eksperimenterer med equaliserinnstillingene på spilleren man benytter, for best mulig resultat..

annonse

På en iPhone 4 hjalp det med Diskantforsterkning som equaliserinnstilling på Earbuds-ene.

Når man kobler til det andre paret også, dempes volumet ørlite, fordi to par propper er tyngre å drive for en iPod eller smartmobil. Interessant nok lyder de to proppene ulikt. Proppene med de grå feltene lyder mørkere enn de helhvite, og de helvite litt mindre tydelige.

Pussig nok er de grå og hvite proppene merket med høyre og venstre kanal, men ikke de helhvite.

Man kan ikke forvente all verden av lydkvalitet når pakkeprisen er 300 kroner for to par ørepropper og en adapter.

For mange vil SkunkJuice Earbuds likevel være en kjærkommen oppgradering fra de proppene som fulgte med mobilen.

For andre er den smarte magnetiske adapteren som gjør det mulig å doble antall lyttere, opp til to ganger, en god nok  grunn til å velge Earbuds.

De som er mer kresne på lydkvalitet, bør heller rette oppmerksomheten mot litt dyrere propper fra Jays, Sennheiser og AKG.

Men da får man ikke en like elegant løsning når man vil ha flere lyttere på samme spiller.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til smarte ørepropper – for fire

   data-srcset

  Skikkelig hi-fi i øret

  Selv om de er bittesmå og prisen er overkommelig, er JBLs helt trådløse ørepropper mer enn voksne.

   data-srcset

  JBL uten spesielle fordeler

  JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

  (Foto: Jabra)

  Overlegne treningspropper

  Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link