Search
Generic filters

Shure SRH940

 itemprop
Shure SRH940

Røverkjøpet

Alle som trenger hodetelefoner til kritisk lytting, eller bare vil høre musikken gjengitt slik det opprinnelig var tenkt, kan knapt finne bedre hodetelefoner enn dette.

Lyd & Bilde mener

Referanseklasse Prisen Du blir aldri lei
Størrelsen
 • 40 mm elementer
 • 42 ohm/100 dB
 • 320 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2195 kr

Klart det finnes bedre hodetelefoner enn Shure SRH940. For all del, men de koster mye mer. Den nærmeste jeg vil karakterisere som bedre, er kanskje Denons AH-D5000 og den litt mindre – og rimeligere- AH-D100, men de er ikke mye bedre. Shures SRH940 koster 2.200 kroner, under halvparten av AH-D5000, og de er sannelig ikke mye dårligere. Faktisk vil jeg si at selv om de ikke har nøyaktig samme klangsignatur, så er summen av de samlede kvalitetene til Shures hodetelefoner, oppsiktsvekkende høy.

De har ikke noe spesielt lekkert eller forseggjort design. Hvert fall ikke om man sammenligner med påkostede hodetelefoner fra AKG, Sennheiser, Denon eller Grado, for å nevne noen. Shures hodetelefoner er laget for folk som gir blanke i design, men er kresne på lydkvalitet. Nemlig studioteknikere som vil høre alle detaljer i miksen, og balansen i lydbildet, uten at hodetelefonene legger fra eller legger til noe i lyden.

Lukket og komfortabel
Slik sett har Shure truffet blink med SRH940. Men det er også bra for oss som ikke sitter bak et miksebord, men foretrekker å nyte musikk i godstolen hjemme. Hodetelefonene er relativt store, de går ikke enkelt ned i en bag, og kan ikke legges flatt. De er strengt tatt ikke egnet til bærbare spillere. Men jeg fikk et utmerket resultat med en iPhone 4 og en iPod Classic. Enda bedre ble det med Fiio E11 hodetelefonforsterkeren som også er testet i denne utgaven. (se egen sak).

Øreklokkene på SRH940 er lukket slik at lite lyd lekker inn eller ut. Innvendig sitter en 40 mm membran i hver klokke, som leveres med to avtagbare ledninger. En spiralkabel på 3 meter, og en rett kabel på 2,5 meter. I tillegg følger det med en bæreveske. Med store stoffkeldde puter rundt ørene og en generøs hodebøyle, er de 320 gram tunge hodetelefonene svært komfortable. De sitter midt mellom henslengt og stramt på hodet til en voksen person, og man kan fint ha dem på i et par timer i strekk.

Proff perfeksjon
Et par Denon D5000 har fyldigere og rundere bassgjengivelse, Sennheiser HD800 lyder luftigere i mellomtonen, men SRH940 har strammere bass enn D5000 og har nesten snorrett klangbalanse. Sammenlignet med hva som helst.

Hvis man foretrekker at hodetelefonene slipper musikken igjennom uten at det oppstår noe sjenerende kulør i lydbildet, eller favoriserer deler av toneområdet, bør disse hodetelefonene snarest på innkjøpslisten. De fenomenale SRH840 er en av de beste hodetelefonene under 2.000 kroner, men 940 er mer gjennomsiktig og raffinert. Ikke så viktig kanskje for en studiotekniker, men for en hi-fi-nerd er det gull verdt.

Da hører man mer av de finere nyansene i innspillingene. Lydbildet har en fløyelsmyk presentasjon i mellomtoneområdet, hvor klangfarger lyder fyldig og naturlig, mens bassen er kontant og kontrollert, men aldri slank. I diskanten er det luftig og silkeaktig definert, perfekt for orkesterverker og krevende materiale som for eksempel opera.

annonse

Med kraftig nok forsterker er det ikke noe som stikker seg frem i lydbildet. Da lyder de uanstrengt og kraftfulle. Her er det lite som mangler på dynamisk kontrast, transienter er lynraskt på plass, og man kan høre dypt inn i lydbildet hvor stereoperspektivet er upåklagelig.

annonse

Konklusjon
Shure SRH940 er laget for proffene, men heldigvis for oss andre har de lyktes med å lage en ærlig og søkk åpen hodetelefon, som passer til alt av musikk. De som digger fet bass bør se nærmere på Monsters hodetelefoner, og de som foretrekker fordelene med åpne hodetelefoner, bør vurdere AKG K701. Alle som er ute etter referansekvalitet i et par lukkede hodetelefoner primært for hjemmebruk, bør høre SRH940 før de kjøper noe som helst. Dette kan nemlig være årets røverkjøp hva hodetelefoner angår.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  8 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Shure SRH940

   data-srcset

  Fred og ro på hjemmekontoret

  Støyreduserende hodetelefoner filtrerer bort uønskede forstyrrelser og lar deg nyte stillheten.

   data-srcset

  10 hodetelefoner til hjemmekontoret

  Hodetelefoner er det mest fornuftige valget til hjemmekontoret. Unn deg selv kremlyd rett i ørene, med disse fantastiske hodetelefonene!

   data-srcset

  Marshalls reisehodetelefoner

  Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

   data-srcset

  Kinesisk luksusteknologi på budsjett

  Planar-hodetelefoner er normalt svindyre. Men Takstar HF 580 presterer å få high-end-teknologien inn i noe alle har råd til.

   data-srcset

  Spillyd i luksusklassen

  Hva får man når man legger en ekstra tusenlapp på bordet for et gaming-headset? Først og fremst får man bedre lyd.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link