Search
Generic filters

Motorola Nexus 6

 itemprop
Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

Lyd & Bilde mener

Velbygd, pen og vanntett og med ytelse som imponerer. Stor og knivskarp skjerm. Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading.
Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.
 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skjerm: 6,0" AMOLED 1440 x 2560 (493 ppi)
 • Prosessor: 2,7 GHz quadcore Snapdragon 805
 • Minne: 3 GB / 32-64 GB
 • Kameraer: 13 Mp F2,0 OIS + 2 Mp
 • Trådløst: WLAN ac, BT 4.1, NFC
 • Mål: 159 x 83 x 10,1 mm
 • Vekt: 184 gram
 • Batteri: 3220 mAh, 24 h taletid, 330 h ventemodus
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6000 kr

Sammen med nye versjoner av Android slipper Google alltid en flaggskipsmobil under navnet Nexus. Den skal vise frem alle nye funksjoner i operativsystemet og ha alle de seneste finessene. Et virkelig flaggskip altså. I tidligere år har HTC, Samsung og LG fått lov til å bygge den, men i år er det tidligere Google-eide Motorola som står bak Nexus 6.

 

Utseende og konstruksjon

På grunn av den enorme skjermen er det ingen liten mobil, men definitivt en phablet. Størrelsesmessig er den i klasse med LG G Flex. På papiret ser den ut til å være meget tykk, men det er målt på midten. Ut mot kantene er den betydelig tynnere og føles derfor ikke klumpete i hånden. Sammenlignet med standardmobiler er den tung, men sammenlignet med andre kjemper som Galaxy Note 4 er det ganske normalt.

Den kan enten fås i hvitt eller mørkeblått, noe som føles litt hyggeligere enn den vanlige sorte fargen. Baksiden er av matt sklisikker plast og prydes av en Motorola logo samt en stor Nexus logo i relieff. Ingen kan unngå å se hvilken mobil du har. Byggekvaliteten er meget bra med et skikkelig metallchassis som ikke bøyer seg det minste. Den er også «vanntett» selv om den ikke er sertifisert. Dessverre innebærer det at man ikke kommer til batteriet.

Nexus-6-H4_Wht_FB_WF1X1_HS2

Skjerm

Akkurat som LG G Flex får vi en skjerm på hele 6″, men med samme gale QHD-oppløsning som på LG G3. Det gir en punkttetthet på 493 ppi som gir en fantastisk skarphet tross den store skjermstørrelsen. Takket være AMOLED-skjermen får vi imponerende kraftige farger og en utmerket betraktningsvinkel, men likevel med bra tetthet. Dessverre er lysstyrken ikke i det hele tatt i klasse med konkurrentene, noe som gjør skjermen vanskelig å lese i sollys. Virkelig synd for en ellers imponerende skjerm.

 

annonse

Kamera

Kameraet i den forrige Nexus var ikke mye å rope hurra over, men det har blitt betydelig bedre i Nexus 6. Noe overraskende har Motorola fått hjelp av Sony som står for sensoren med Exmos RS-teknikk. Den er imidlertid mindre enn i Xperia Z3. Den har dessuten optisk bildestabilisering for å minste uskarphet ved lange eksponeringer. Uvanlig nok har man også benyttet en ringblits, noe som kan myke opp de skarpe skyggene man ellers får fra mobilene.

annonse

Selv om Lollipops kameraapp ikke er like avansert som noen av mobilprodusentenes egne, har den likevel blitt bedre. I bra lysforhold gjør automatikken en bra jobb med å finne fokus og hvitbalanse, men kan ha problemer med eksponeringen i vanskelige situasjoner. Derimot er bildene i dårlig lys mer eller mindre ubrukelige, tross den lyssterke optikken. Til tross for at de ikke har blitt spesielt lyssatt har de en kraftig monokrom støy.

 

Lyd

Som ventet har mobilen ingen ekstraordinære lydkretser, men benytter standardkretsene. Dermed blir lyden fra hodetelefonen ikke noe vi trenger bruke spesielt mye plass på. Med bra hodetelefoner låter det så bra som man kan forvente. Derimot liker vi at man har utstyrt den med doble fremoverrettede høyttalere på samme måte som HTC One. Det er praktisk om man ikke vil bruke hodetelefoner, og de låter både overraskende bra og spiller høyt uten å skurre.

 

annonse
Nexus-6-White-Front Nexus-6-White-Back Nexus-6-White-Angle-R Nexus-6-White-Angle Nexus-6-Blue-Front Nexus-6-Blue-Back Nexus-6-Blue-Angle-R Nexus-6-Blue-Angle
<
>

 

Bruk

Da mobilen er produsert for å vise frem Lollipop, er det i virkeligheten hvor fornøyd man er med det nye operativsystemet som avgjør hvordan man liker håndteringen. Alt føles renere og mer avskallet, både hva gjelder utseende og hvordan man kommer til funksjoner. Les mer om våre inntrykk av Lollipop i testen av nettbrettet Nexus 9. Og da det er en ren Android-installasjon slipper man alle unødige apper som tar opp plass og sløver ned.

 

Ytelse

Akkurat som Samsung Galaxy Note 4 er Nexus 6 utrustet med den siste maskinvaren som er en firekjerne 2,7 GHz Snapdragon 805 og et sjenerøst minne på 3 gigabyte. Dermed presterer den også toppsiffer. En single core Geekbench på 1.035 tangerer rekorden og en multi core på 3.304 er faktisk ny rekord. En Browsermark på 1.454 er ikke like imponerende, men spillytelsen er utmerket. Til tross for et stort batteri drar den store skjermen såpass mye strøm at man må lade den oftere enn ønsket. Det kan imidlertid gjøres trådløst ifølge QI-standarden.

 

Konklusjon

Nexus mobilene pleier å imponere med den siste maskin- og programvaren, og Nexus 6 er intet unntak. Det er en oppvisning i gjennomtenkt design og grensesnitt med en ytelse som plasserer de fleste konkurrentene langt bak. Men den er ikke perfekt. Den store superskarpe skjermen har bra bildekvalitet, men er for lyssvak og drar for mye strøm. Og kameraet er ikke i klasse med konkurrentene. Dessuten er prisen uvanlig høy.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Motorola Nexus 6

  (Foto: Motorola)

  Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen.

   data-srcset

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  (Foto: Huawei)

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  (Foto: OnePlus)

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

   data-srcset

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

   data-srcset

  Konsollen er også en mobil

  Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link