Search
Generic filters

Monster Clarity HD

 itemprop
Monster Clarity HD

Monsterduo

ClarityHD Model One tar ledertrøya i en ny, spennende kategori iPod-høyttalere.

Lyd & Bilde mener

Bra sprut og energisk lyd Spiller høyt og klart
Låter ikke ”hi-fi”
 • 6,5” bass
 • 1” domediskant
 • RCA
 • minijack
 • TRS inngang
 • Forberedt for Bluetooth modul
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6000 kr

Amerikanske Monster (kjent for blant annet kabler og hodetelefoner) har laget en moderne vri på det klassiske stereoanlegget: Forsterkeren og tilkoblingene sitter innebygd i høyttalerne, så det eneste du trenger er en iPod og en stikkontakt. Dermed blir det enkelt å spille musikk for seg selv, eller hele nabolaget om man vil: ClarityHD er nemlig blant de tøffeste iPod-høyttalerne vi har hørt så langt.

iPod-dokk på steroider
Høyttalerne gir et lekkert, proffaktig preg med sine skrå sideflater og lakkerte kabinetter hvor du kan velge mellom rød eller gul Ferrarifarge eller en mer diskré mørk brun. Bak det perforerte metallgitteret sitter det en 165 mm stor bass/mellomtone og en 25 mm domediskant. Ganske seriøse saker, med andre ord.

I tillegg til iPod-dokken på toppen har høyttaleren en rekke kontakter på baksiden – du kan koble til alt fra TV og PC til egen miksepult via henholdsvis RCA stereokontakter, minijackplugg og TRS ”proffjackplugger”. Fjernbetjeningen består av en flat, liten fjernkontroll som lar deg styre volum, spille, pause og skifte låt på iPoden.

Model One får også en plug-in Bluetooth modul etter hvert, og i tillegg skal det være en egen AirPlay versjon på gang. Vi håper å teste disse ved en senere anledning, men i mellomtiden har vi konsentrert oss om den øvrige funksjonaliteten og ikke minst, hvordan den låter.

Aktiv forsterkerløsning
De to høyttalerne er delt inn i en hoved- og slavehøyttaler, hvor den høyre høyttaleren inneholder alt av tilkoblinger, iPod-dokk og volumjustering. Her sitter også den digitale forsterkerdelen som fordeler effekten til bass og diskantelementene via et elektronisk delefilter. Venstre høyttaler er en ”slave” hvor det kun sitter høyttalerelementer. Du må altså trekke en ledning mellom høyttalerne for få lyd i begge to. Fordelen er at du trenger bare en strømledning. Høyttalerne har trinnløs volumjustering på toppen, og det er mulig å justere diskantnivået fra 0 til ± 2 dB, men pussig nok er det ingen bassjustering.

Lydkvalitet
Vi testet høyttalerne først og fremst med vår egen iPod-musikk så vel som strømming via Spotify, og må innrømme at ClarityHD passer perfekt til dette formålet. De har en lydgjengivelse med skikkelig sprut i diskanten, fet bass og masse energi i mellomtonen som kler moderne popmusikk. Det låter kjempetøft på Maroon 5, Rihanna og David Guetta, men samtidig litt pompøst på klassisk eller akustisk musikk sammenlignet med mer ”hi-fi” orienterte høyttalere. Sagt på en annen måte: Liker du lyden av Monsters ”Beats by Dre” hodetelefoner, vil du sannsynligvis digge ClarityHD!

Høyttalerne låter akkurat like stort, fett og amerikansk som hodetelefonene, og har en fyldig, hardtslående bass. Derimot kan det virke som Monster har begrenset dypbassen litt, trolig for å kunne spille høyere og renere uten forvrengning. ClarityHD spiller da også overraskende høyt og rent til såpass små høyttalere å være. I vårt store lytterom oppnådde de lett et generelt lydnivå på rundt 90 desibel uten hørbar forvrengning. Her kan man fint invitere til en liten hjemmefest uten at høyttalerne gjør deg forlegen.

annonse

Plassering
Monster-høyttalerne har et plasseringsvennlig format, og er vinklet svakt oppover for å kunne plasseres rett på TV-bordet eller skrivepulten på hver sin side av skjermen.

annonse

Siden det ikke finnes noen egen bassjustering, kan man fintune bassgjengivelsen ved å plassere høyttaleren i forhold i veggen. Vi opplevde at bassen fikk mest trøkk og best timing og det beste lydbildet med høyttalerne plassert temmelig nært veggen, og nærmere hverandre enn et tradisjonelt stereooppsett, ca halvannen meter i vårt tilfelle.

Konkurrenter
Problemet med vanlige iPod-dokkinghøyttalere er at de på tross av stereo lydgjengivelse, ikke gir oss det samme brede og store lydbildet man får fra separate hi-fi høyttalere, og Monster gir her mye av det beste fra begge verdener. Utvalget av separate stereohøyttalere til iPod er foreløpig ganske begrenset, men blant de vi har testet har Aktimate Maxi utmerket seg. Disse koster rundt 2.000 kroner mer enn Monster-høyttalerne, og byr på en litt mer balansert, hi-fi orientert klang, men spiller ikke like tøft på pop og rock. De aktive AM150 5.000 er en seriøs utfordrer på lydkvalitet, men disse mangler innebygd volumkontroll og iPod-dokk, og blir derfor en mer omfattende løsning.

Konklusjon
ClarityHD er ikke bare en direkte trussel mot de tradisjonelle minianleggene, men fremfor alt en seriøs utfordrer til de beste dokkene fra produsenter som B&W og Philips. ClarityHD forener de praktiske kvalitetene til iPod-dokkene med lyden av et vaskeekte stereoanlegg. Til 6.000 kroner hadde vi gjerne sett at de kom med trådløs lydtilkobling ut av esken, og vi ser frem til å teste dette når det kommer.  I mellomtiden kan vi anbefale ClarityHD som iPod-dokk – stort kulere blir det ikke.

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Monster Clarity HD

  Utendørshøyttalere, B&W AM-1

  Stereo i all slags vær

  Du fortjener den beste lyden – også på terassen. Du må ha et par utendørshøyttalere.

  JBL Bar 9.1

  Hardtslående 3D-lyd

  Den første Atmos-lydplanken fra JBL heter Bar 9.1 og har avtakbare, helt trådløse bakhøyttalere. Og satses det på muskelkraft for alt det er verdt.

   data-srcset

  Nå tåler den også vann

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsatt en av de beste små Bluetooth-høyttalerne. Og nå i forbedret og mer robust utgave.

   data-srcset

  Forfører øyne og ører

  Sonus faber Minima Amator II lyder som den ser ut, grenseløst vakkert.

  Friends go partying on the beach

  Partylyd ved bassenget

  Syv forslag til høyttalere som gjør din staycation mye hyggeligere

  (Foto: DALI)

  Gjenfødte kjempekillere

  Dali har gitt en av sine mest elskede modeller en kjærlig oppdatering. Resultatet er nærmest magisk.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link