Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: OnePlus 5

Nesten like god

OnePlus 5 vil gjerne leke med de store gutta, men sakker bakut på kameraet.

Skrevet av / 25.08.17 - 15:36
OnePlus 5
Mikael Hansen

I løpet av sommeren dukket en av årets mest hypede mobiltelefoner opp i butikkene. Folk lå i lange køer, i håp om å bli en av de første til å få vidunderet i hånden. Var det den nye iPhone? Nei. Merkelig nok var det snakk om en kinesisk Android-mobil som ligner den nåværende iPhone 7 Plus til forveksling. Nerdene ventet på OnePlus 5. Mobilen er den sjette i rekken fra kineserne, som i løpet av de siste par årene har gjort seg bemerket i mobilbransjen takket være en annerledes salgsstrategi og rimelige mobiler av høy kvalitet. Etter hvert som merket ble mer utbredt og kjent, har imidlertid prisen steget, og dermed er også et av de primære argumentene for å investere i en OnePlus mobil, borte. OnePlus 5 tar denne trenden til nye høyder, idet vi nå nærmer oss prisen på de mobilene OnePlus skamløst kopierer.

Mer av det samme

Først og fremst kopierer OnePlus imidlertid fra seg selv, og det er tydelig å se at OnePlus 5 er en videreutvikling av OnePlus 3T, som kom på slutten av 2016. Designen på de to mobilene er nesten identisk, og dermed også like kjedelig. Du får i tillegg de samme styrkene og svakhetene. Det er plass til to SIM-kort, men ikke noe SD-kort. Mobilen er ikke vann- og støvtett, og fås i et meget begrenset antall farger. Det er imidlertid til å leve med, når man i stedet ser på hva man faktisk får. Prosessoren er den nyeste fra Snapdragon, og du kan nå få mobilen med hele 8 GB RAM, hvis du investerer i den dyreste versjonen med 128 GB lagringsplass. Det burde være rikelig.

RAM-rekord!

Det er kun de færreste mobilene som leveres med så mye RAM, og man kan med rette spørre om det overhodet er nødvendig? Alt etter hvor mye du multitasker på mobilen, kan det være mer eller mindre relevant. Jo større minne du har å sjonglere rundt med, jo mindre er sjansen for lag. Et annet eksempel er når du scroller raskt nedover i nettleseren. Også ved åpningen av apper merker man hvor mye trøkk det er på OnePlus 5. Jeg bruker for tiden en iPhone 7 Plus til daglig, og kan tydelig merke forskjell på den og OnePlus 5 når jeg åpner de samme appene på begge mobilene. Der hvor iPhone må tenke seg litt om, spytter OnePlus appen opp på skjermen med det samme. Det er imponerende. Vår Benchmark viser da også tydelig hvordan mobilen er med helt i front og overgår sin forgjenger på alle punkter.

Dash Charge & AMOLED

Et annet punkt hvor OnePlus 5 er lynrask, er under lading. Igjen, som med forgjengeren, har mobilen innebygget noe OnePlus kaller «Dash-charge», som kort fortalt betyr at du kan lade mobilen godt opp til 2/3 på en halv time. Det er svært praktisk, da man dermed alltid akkurat kan nå å fylle opp før man forsvinner ut av døren, hvis man glemte det kvelden i forveien. At batteriet på 3300 mAh samtidig fint holder til en dags bruk, er også et pluss.

Skjermen på OnePlus 5 er stort sett identisk, med en oppløsning på 1080 x 1920 piksler. Mobilen egner seg således dårlig til VR, som helst må ha en høyere oppløsning, som vi eksempelvis ser på Samsung Galaxy S8, men sparer samtidig på batteriet da det ikke skal spytte ut så mange piksler. Det er et fornuftig kompromiss, og de færreste bør eller vil se på det som et problem.

Et bedre kamera

Et vesentlig punkt hvor OnePlus skiller seg fra sin forgjenger, er på kamerabiten. Som på iPhone 7 Plus, har OnePlus gjort plass til et kamera med hele to linser på baksidene. Hva angår bruken, legger OnePlus seg også her tett opp mot Apple. Den primære linsen er på 16 Mp, mens den sekundære telelinsen er på 20 Mp. Som hos Apple kan du zoome 2x inn med telelinsen og ta bilder i portrettmodus, hvor bakgrunnen duses ut. Det fungerer fint et godt stykke på veien, men det er likevel tydelig å se forskjell på bilder fra de to mobilene. Spesielt i dårlig belysning klarer ikke OnePlus seg spesielt godt. Der iPhone fint fanger nattehimmelen en sommerkveld i juli, kjemper OnePlus 5 mer, og introduserer en mengde støy. Portrettbildene blir heller ikke like gode. Programvaren som styrer graden av uklarhet i bakgrunnen, er simpelthen for aggressiv, og skjærer for mye inn i selve motivet. Det er litt synd, og det tyder på at mye av det har med programvaren å gjøre. Uansett hva det skyldes, er det også et godt eksempel på at man ikke får en god mobil bare ved å sette sammen gode komponenter.

Konklusjon

Trærne vokser ikke rett inn i himmelen, og selv om OnePlus 5 gjør mye riktig, har den noen mangler det er vanskelig å se bort fra. Spesielt når prisen er så høy som den er. Det er smart med dual-SIM, men vi hadde heller sett at det var gjort plass til et SD-kort. Skjermen er utrolig flott, DASH-charge genialt, og prosessor og RAM gjør mobilen lynrask. Dessverre skuffer kameraet, som det også gjorde på 3T, og direkte sammenlignet med noen av dagens andre toppmobiler, faller OnePlus bakover på poeng. Vil du ha en vanvittig rask og ganske god mobil med et ok kamera, kan du fint satse på OnePlus 5. Er kameraet veldig viktig, bør du heller se på modeller som HTC U11, Samsung Galaxy S8 eller iPhone 7 Plus.

Home mener

OnePlus leverer igjen en vanvittig rask mobil, med noen av de beste spesifikasjonene på markedet. Mobilen er ikke vanntett, kameraet halter, og det er fortsatt ingen port til SD-kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top