Search
Generic filters

: Apple iPhone 6 Plus

Endelig en Apple-phablet

Tilstrekkelig liten til å ha med seg, og tilstrekkelig stor for å bli mer anvendelig.

Lyd & Bilde mener

Skjermen er utmerket og har endelig en skikkelig størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.
Operativsystem: iOS 8
Skjerm: 5,5” IPS 1080 x 1920 (401 ppi)
Prosessor: 1,4 GHz dualcore Apple A8
Minne: 1 GB / 16-128 GB
Kameraer: 8 Mp F2,2 + 1,2 Mp
Trådløst: 4G LTE, wifi a/b/g/n/ac, NFC, BT 4.0
Mål/vekt: 158 x 78 x 7,1 mm, 172 gram
Batteri: 2915 mAh, 24 h taletid, 384 h standby

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6690 kr

Så fikk vi endelig en iPhone med en riktig stor skjerm og en mykere design som avviker fra gamle modeller. Alle vi som har syntes at det var problematisk med iPhone på reisen, men som ikke ville ta frem iPaden har plutselig et alternativ. Et apparat som er lite nok for lommen, men stort nok for i nødsfall å kunne erstatte nettbrettet. Spørsmålet er imidlertid og det er nok å bare forstørre mobilen uten å tilføre funksjoner som hos Galaxy Note?
iPhone6-34FR-SpGry_iPhone6plus-34FL-SpGry_Homescreen-WEB

Utseende og konstruksjon

Som vanlig har Apples formgivere gjort en utmerket jobb. Mobilen føles fantastisk i hånden takket være materialvalgene og de avrundede kantene. Derimot forstyrres vi nå over at kameralinsen stikker ut, noe som gjør at mobilen vakler litt når den ligger på et bord. Et annet problem med baksiden er mer estetisk. Da antennene nå må sitte på baksiden har man vært nødt til å sette inn to plaststriper, og de ser helt enkelt ikke bra ut.
iphone6-gallery1-2014

Den enorme skjermen gjør selvfølgelig at den er betydelig større enn tidligere, men den er faktisk nesten like tynn som iPhone 6. Men vi hadde faktisk foretrukket at den hadde vært litt tykkere. Det hadde løst problemet med linsen, gitt plass for et enda større batteri og gjort den mer robust mot bøyning. Selv om risikoen for dette er overdrevet. Alt dette kan selvfølgelig løses med et skall, men at man mer eller mindre må bruke det føles kjedelig.

 

Skjerm

Jo lenger tid som har gått desto mer foreldet og bitteliten har skjermen på 5S virket. Så det er virkelig en glede å endelig få en iPhone i phablet-størrelse. Man har også øket oppløsningen ordentlig, og ikke bare beholdt Retina-skarpheten, men også øket den til såkalt Retina HD. Nye tilpassende apper ser strålende ut og eldre skaleres bra opp. Å tilby en standard full-HD oppløsning er gledelig og gjør at eksempelvis film ikke trenger å skaleres om.
display_innovation_large

Kvaliteten på skjermen kan man virkelig ikke klage på. Det allerede tidligere lyssterke IPS-panelet har blitt ytterligere litt bedre slik at det er enda lettere å lese i sollys. Også kontrast og fargegjengivelse er helt utmerket. Selv om man på noen punkter får se seg slått av Samsung og Sony er den sammenfattet en av de absolutt beste skjermene på markedet.

 

Kamera

Apple har alltid prioritert enkel håndtering fremfor mange funksjoner. Selv om det fortsatt stort sett er et sikt-og-skyt kamera finnes det flere muligheter en noensinne. Man har nå en spesiell time-laps innstilling foruten forbedret Panorama og slowmotion-video som klarer hele 240 bilder i sekundet. Man kan nå også justere eksponeringen med et enkelt fingersvep. Hurtigredigeringen har fått flere muligheter, men er fortsatt beundringsverdig enkel.
camera_left_large

Den store nyheten med kameraet er at det benytter fasedetektering for å finne fokus, noe Apple kaller fokuspiksler. Det gjør det grusomt kjapt til mobilkamera å være og fungerer også under filming. I svak belysning produserer den takket være den optiske bildestabiliseringen absolutt brukbare bilder som har mindre støy og bedre detaljer enn tidligere. I dagslys får man som tidligere skarpe og livfulle bilder med bra farger. iPhone fortsetter med å ha et kamera som gir flest vellykkede bilder.
iPhone 6 Plus sushi bright web
iPhone 6 Plus sushi dark web
Matbilder er populære enten lyset er bra eller ikke

Lyd

Musikkspilleren har dessverre ikke fått noen åpenbar forbedring, men med så mange andre bra musikkapper spiller det mindre rolle. Høyttalerlyden er blant de bedre, selv om man fortsatt bare får monolyd. Med hodetelefoner får man en bra og fremfor alt kraftfull lyd. Men det var synd at vi ikke fikk se resultatet av oppkjøpet av Beats. Vi ser virkelig frem til å få lytte til et par hodetelefoner med Lightning-kontakt for å høre hvor stor forskjell det utgjør.

 

Bruk

Den økede skjermstørrelsen gjør at man får plass til flere ikoner på skjermen og kan se mer av nettsider på en gang. Dessuten kan visse apper i liggende modus gi ekstra innhold som på en iPad. Det er faktisk en så dramatisk forskjell at iPaden nå får ligge ubrukt der den mange ganger tidligere var en nødvendighet. Å kunne dobbelttrykke på hjemknappen for å flytte ikonene nærmere tommelen kan komme til nytte om man er tvunget til å benytte en hånd.
smart_right_large

Men det som først og fremst har gjort iPhonen mer anvendelig er nye iOS 8. Det å kunne svare direkte på meldinger, diktere meldinger på norsk og kunne benytte egne tastaturer er meget praktisk. Med flere kilder har søking også blitt betydelig mer brukbar. Vi liker også helseappen som drar nytte av barometrets måling av høydeforskjeller. Og for de som kjører MacOS vil man kunne koble samme datamaskinen og mobilen på en beundringsverdig måte. Og vi savner ikke penn eller delt skjerm mer enn vi savner det på iPad, det vil si ikke i det hele tatt.
sensors_large

Dessverre er mange av forbedringene som vanlig ikke noe for oss her oppe i nord. Ordforslag når man skriver fungerer bare på engelsk, og stemmeguiden Siri forstår fortsatt ikke vårt merkelige språk. Det trådløse betalingssystemet Apple Pay er en spennende teknikk som i demonstrasjonene virket overraskende enkelt. Men vi er skeptiske til at Apple vil lykkes med å overbevise banker og forhandlere til å innføre det i Skandinavia før om mange år.

 

Ytelse

Den nye 64-bit A8-prosessoren skal være mer strømbesparende enn forgjengeren, men det er derimot ingen feil på ytelsen av den grunn. I Geekbench slo den nye ytelsesrekorder med 1.615 single-ore og 2.911 multi-core. 3D-grafikken har blitt nesten 20 prosent kjappere. Dessuten fikk vi dobbelt så rask overføringshastighet med støtte for den siste Wifi-standarden. Dessverre lyktes vi ikke med å få måleverdiene for Browsermark, men må komme tilbake til dette.
iPhone 6 Plus 3D bench

Selv om det er vanskelig å måle og sammenligne batteritider på en rettferdig måte, merket vi etter et par dagers bruk en markant forskjell til iPhone 5S. Sistnevnte måtte vi som vanlig lade nesten hver dag, mens de nye 6-modellene ikke hadde noen problemer med å klare seg i to dager. Så det ligger virkelig noe i Apples påstand om en mer strømbesparende arkitektur. Hadde de bare puttet i en batterispareinnstilling i iOS 8 hadde den sikkert kunnet klart seg enda lenger.

 

Konklusjon

Tidligere har de som hadde behov for en stor mobil med jobbmuligheter vært tvungne til å velge bort Apple. Den nye iPhone 6 Plus har ikke bare fått en stor skjerm med utrolig skarphet, men har også blitt mer anvendelig for flere bruksområder. Skjermkvaliteten er en av de beste på markedet og kameraet er lynhurtig og pålitelig. Med iOS 8 har den dessuten blitt, om mulig, enda smidigere å bruke. Dette er faktisk et fungerende alternativ til iPad i lommeformat.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.