annonse
annonse
annonse
TEST:

Magico S1

annonse

Magi i luften

Magico representerer for mange selve definisjonen på high-end. Deres nye ”billige” gulvhøyttalere S1 holder fanen høyt, og byr på ren magi.
Pluss lbadvantages
Magico S1 spiller med kraft og pondus, med et stort lydbilde og med en herlig dybde. Her finnes både kropp og detaljer, og ikke minst den der ekstra fordypningsgraden i gjengivelsen som gjør at S1 spiller sublimt. En høyttaler i den virkelige eliteklassen.
Minus lbdisadvantages
Naturligvis er prisen et aber. Det er mange penger for en toveishøyttaler, selv om den er i toppklasses. Den skal pares med riktig bra (og da også trolig dyr) forsterker, men da kan den til gjengjeld blomstre på en herlig måte.

Magico med sin sterke mann Alun Wolf, både musiker og industridesigner, sikter mot stjernene med alle sine høyttalerserier. Det er ikke snakk om å gå på kompromiss, og Alun Wolf har meget sterke meninger om hvor han vil med sine konstruksjoner, og har dessuten en linje i sine planer som han gjennomfører til punkt og prikke. Slik koster penger, og Magicos høyttalere er for de få.

Men, det har ikke hindret ham fra å gjøre en ny serie som skal ta Magicos dyder ned i pris. Her ser vi på den minste høyttaleren i Magicos siste modellserie ved navn S, ”budsjettserien”. S1 heter denne gulvmodellen, men la dere ikke lure av ordet ”budsjett”, vi snakker fortsatt om sekssifrede beløp.

Man kan lett se på Magicos høyttalere at det er en industridesigner innblandet. Konstruksjonen er gjort med tanke på så vel fungerende produksjonsprosesser som den akustiske utfordringen. For oss som har sett mange high-end småseriehøyttalere er det her en høyttaler som også skulle kunne produseres i større antall. Og det hører ikke til det vanlige…

Suveren finish
S1 er en lukket toveishøyttaler med et helt unikt kabinett i 10 mm ekstrudert aluminium. Snakk om stabilt kabinett. Den spesielle formen gjør at den interne diffraksjonen skal minimeres og dempingen optimeres. Diskantelementet er en 1” berylliumdome og bass/mellomregister er et 7” Nano-Tec element. Begge er Magicos egne spesialiteter og den type element som alle Magico høyttalere er bygd opp omkring. Det at høyttaleren er bygget i aluminium gjør at den til tross for at den er smekker i sin åpenbaring, veier hele 43 kg. Det er mye for en høyttaler av denne størrelse.

S1_04

Visuelt er S1 etter min mening virkelig pen og smekker, og finishen er helt suveren. Mitt eksemplar var i mattsort, men høyttaleren kan også fås i en rekke såkalte M-Coat lakkeringer og dermed i mange spennende og utradisjonelle farger. Trolig for at den skal kunne tilpasses diverse innredninger hos dem som faktisk har råd til en slik høyttaler, og det blir bare viktigere og viktigere.

Bruk en bra forsterker
Et lukket kabinett pleier å bety at følsomheten er relativ lav. Slik er det også her, 86 dB betyr at høyttaleren skal ha litt forsterkerkraft for å komme til sin rett. 4 ohm er den oppgitte impedansen. Jeg har prøvd med et par ordentlige transistorforsterkere. Min egen Bladelius Ymer effektforsterker var ikke en optimal kombinasjon sammen med Magico modellen V3 da jeg testet den, gudene vet hvorfor, men her fungerer det strålende. Men selv den minste nye Devialet 110 var en ren nytelse sammen med S1. Begge kunne få høyttaleren til å ta frem det der lille ekstra som gjør at den tar steget inn blant de aller beste i prisklassen. Og det er synd ikke å by Magico S1 på en riktig bra forsterker. Høyttaleren kan virkelig takke og ta imot for et fint musikksignal og by på en gjengivelse som blir til en herlig opplevelse med nesten hvilken som helst musikk.

Oppstillingen var ikke så vanskelig som med V3 (for den var anstrengende!), men ikke så enkel som med Q1. Det gjelder både vinkling, innbyrdes avstand og avstand til bakvegg. Man bør alltid legge litt tid på plasseringen av høyttalere i rommet, det er ikke bare superhøyttalere som har godt av det, men stort sett alle høyttalere.

Til å begynne med syntes jeg at S1 føltes litt tam. Med high-end høyttalere kan det være spesielt avgjørende å arbeide med oppstillingen for å få ut det der ekstra som gjør at det er verdt investeringen. Her skulle høyttalerne litt lengre bak og litt mindre fra hverandre enn den første oppstillingen. Noen forsøk med vinklingen ga en svak toe-in mot lytteposisjonen, men bare en liten vinkling. Til gjengjeld ga det resultat og tok høyttaleren fra bra til virkelig bra.

Med musikk
Det er ganske spennende – hvorfor opplever man at noen apparater har det der ekstra som skiller klinten fra hveten? S1 har det. Her stiger du inn i musikken på den spesielle måten som gjør at hårene gjerne reiser seg på armene. Akkurat det er det som har gjort at jeg selv har investert dyrt i et par høyttalere som kan akkurat dette. Og det er kanskje akkurat det at hårene kan reise seg på armene som er forskjellen på hva som er virkelig bra i motsetning til det som bare er bra.

Magico-s1-oppslag

Lydbildet er stort og overraskende veldefinert med en dyp og svart bakgrunn. Det tyder på at høyttalerne har gjennomgående lav forvrengning, jo renere det blir desto svartere og dypere bakgrunn. Helt etter min smak. Det betyr også at diskanten er veltilpasset med mengder av detaljer, men ingen som ikke skal være der. Domediskantene har virkelig utviklet seg de senere årene.

S1 angis å gå ned til 32 Hz og har virkelig fin kropp, ikke like fin som storebror S5, men tilstrekkelig for at du skal kunne oppleve musikernes varme og sjel på alvor. Det er en ren, fast og distinkt bass som kan slå til ordentlig, med andre ord, den er kjapp.

El Cid med Leftfield frekvensfeide seg gjennom høyttalerens register helt ned til den laveste bunnen på en måte som bare de aller beste høyttalerne kan klare. Til tross for det er dette ingen direkte bassterk høyttaler, men mer slank enn tung i gjengivelsen.

Konklusjon
Skikkelig oppsatt og sammen med matchende elektronikk og kabler er Magico S1 en av de høyttalerne man er glad for å ha fått lov til å prøve lenge i fred og ro. Du kan spille alle musikksjangre med stor beholdning og får en rasende musikalsk tilfredsstillende gjengivelse, som jeg har vanskelig for å se at noen ikke vil sette pris på. En herlig høyttaler som dessverre også koster som den smaker.

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

 • Magico S1 gulvhøyttalere
 • 1” Beryllium domediskant
 • 7” Nano-Tec bass/mellomregisterelement
 • Lukket kabinett
 • Frekvensområde 32-50.000 Hz
 • Impedans 4 Ohm
 • Følsomhet 86 dB
 • Mål 109  25 x 22 cm (HxBxD)
 • Vekt 43 kg

Pris: 126000 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

  Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

  Og den blir faktisk rasende billig (til B&O å være)!Legg til som favoritt
  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio Speakeasy Stereo er først ute med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

  Legg til som favoritt
  Ø Audio Icon

  Ø Audio Icon

  Sjeldent har vi hørt høyttalere som vokser så inn i granskauen med oppgaven.

  Legg til som favoritt
  The New Soundboks

  The New Soundboks

  Tredje utgave av danske Soundboks er villere, høyere – og dere kan lage en gjeng sammen.

  Legg til som favoritt
  Selg varer - eller bli solgt selv!

  Selg varer – eller bli solgt selv!

  Har tiden kommet for å selge Bang & Olufsen? Legg til som favoritt
  360-graders lyd fra Bose

  360-graders lyd fra Bose

  Den er bærbar, spiller i 12t - og du kan snakke til den.Legg til som favoritt
  IKEA Symfonisk

  IKEA Symfonisk

  En smart introduksjon til det beste multiromsystemet til en meget attraktiv pris.

  Legg til som favoritt
  Naim Mu-so 2nd Generation

  Naim Mu-so 2nd Generation

  Den beste bordhøyttaleren under 10.000 kr er blitt enda bedre.Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny