Search
Generic filters

Libratone Loop

 itemprop
Libratone Loop

Trådløs innertier

Skal man ha en liten trådløs høyttaler, trenger man ikke nøye seg med liten lyd. Libratone Loop spiller så gardinene flagrer.

Lyd & Bilde mener

Nydelig kvalitet Åpent lydbilde AirPlay-støtte
Ingen dypbass Støtter ikke Bluetooth
 • Toveis høyttaler med passiv bass
 • Wi-Fi mottak, minijack inngang
 • Ø 33,5 x 8 cm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3999 kr

Utvalget av trådløse høyttalere har eksplodert. Nå finnes de i alle størrelser, prisklasser og kvalitetsklasser. Man kan finne en høyttaler som passer til å henge på veggen, eller en som er liten nok til å gå ned i vesken, og drives av et ladbart batteri – eller en som hører hjemme i bokhyllen.

Noen av dem er dessverre kronglete å få til å virke. Andre spiller ikke særlig bra, og noen gjør ingen av delene skikkelig.

Men heldigvis er det noen mennesker som bryr seg litt mer en andre. Danske Libratone er et godt eksempel. De lager flere høyttalermodeller, som alle er trådløse, og er en fryd for øyne og ører. De er kanskje ikke det siste ordet i lydkvalitet om man spør audiofile, men så er de heller ikke laget for audiofile gullører. Snarer for folk flest som vil ha god lyd som ikke tar opp plass.

Plasskrevende kan man ikke si at Loop er. Libratones nyeste familiemedlem bygger på arven fra Live, som er en høyttaler som ligner en stor tekanne. Men her er designet helt nytt, hvor høyttaleren er formet som en rund tallerken, slik at den kan henge på veggen. Eller bara ta lite plass.rekket som er farget. atone-produkt er kvaliteten upåklagelig. Loop leveres i flere forskjellige farger, det vil si, det er ullt

Trådløs via AirPlay
Det gjør den egnet til å stå hvor som helst i huset. Vil man ha den på veggen, følger det med skruer og en praktisk veggbrakett som er formet som en knagg, slik at man enkelt kan hekte av høyttaleren, hvis man vil høre musikk i et annet rom.

Libratone_Loop_PineappleYellow_Shelf

Ellers kan den hvile på ønskekvisten, et y-formet ben som klikkes på plass på baksiden. Hvor man også finner en analog lydinngang, hvis man vil høre musikk fra en lydkilde som ikke er trådløs. For eksempel TV-en.

annonse

For Loop er trådløs og har sitt eget innebyggede wi-fi nettverk. Den bruker Apples AirPlay-teknologi, som virker med alle trådløse iOS-enheter, som en iPad eller en iPhone, men den støtter også DLNA slik at man kan bruke den med Android-mobiler. Det eneste den ikke har, er Bluetooth.

annonse

Påkostet teknikk
Som vanlig for et Libratone-produkt er kvaliteten upåklagelig. Loop leveres i flere forskjellige farger, det vil si, det er det italienske ulltrekket som er farget og kan byttes ut hvis man skulle foretrekke en annen farge.

Teknisk sett er den ikke så ulik andre trådløse høyttalere. Med en digitalstyrt lydprosessering og digital forsterkning. Men Loop skiller seg ved å ha en mellomtonebass i midten, flankert av en bånddiskant på hver side. Noe som er uvanlig i denne prisklassen, og noe vi stort sett bare ser på dyrere høyttalere. Sammen med en ellipseformet passiv bassmembran, skaper det et fyldig og uvanlig luftig lydbilde.

Lyden
Men før man kommer så langt, må den pares med avspilleren. Straks høyttaleren er koblet til strømuttaket, gjør den seg klar til å pares trådløst med avspilleren. Da trenger man bare å velge Libratone når den dukker opp på mobilskjermen, så er man i gang. Men jeg anbefaler å laste ned Libratones gratisapp, som gir deg enda flere muligheter.

I appen er det en eq-meny hvor man kan tilpasse klangbalansen etter hvor den er plassert i rommet. Appen har også ferdigprogrammert eq-innstillinger som man kan bruke etter smak, eller musikksjanger. Selv foretrakk jeg nøytral-innstillingen på nesten alt av musikk.

annonse

Libratone_Loop_IcyBlue_Concret_03

Loop kan spille temmelig høyt uten å forvrenge mye, men den er litt for liten i en stor stue, hvis man skal ha lyd til en fest. Da behøver man tyngre skyts, men er man klar over begrensningene, er det mye moro med Loop. Alle i familien får til å bruke den, og den trives like godt med klassisk musikk, som med hip-hop eller rock. Lydbildet er som nevnt fyldig, med godt vektet bass, men ingen dypbass, naturligvis. Det er også åpent, og særlig diskanten er med på å gjøre musikken tydeligere. Selv om balansen i lydbildet svekkes noe av en litt ujevn frekvensrespons i nedre mellomtone.

No big deal, for den klarer likevel å engasjere lytteren. Loop er ganske livlig dynamisk sett, og den har god kontroll på komplekse rytmer, og lydbildet blir sjelden anmassende eller grøtete. Den er rett og slett en meget bra høyttaler, som er enkel å bruke, ser flott ut og passer inn over alt. Med en pris som speiler kvaliteten man får, og ikke minst lydkvaliteten.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Libratone Loop

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrentene

  Bowers & Wilkins overbeviser stort med lyden i sin nyeste trådløse høyttaler, Formation Wedge.

   data-srcset

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

   data-srcset

  Konsertlyd i hylla

  Technics lager ikke bare en av de beste bordhøyttalerne i sin klasse, de lager to!

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image