LG_47LM760

Test av LG 47LM760

Smart og lekker

LG 47LM760 er en meget velutstyrt TV med markedets beste smart-fjernkontroll, men den mangler litt bildekvalitet i forhold til de beste.

Pluss

Velutstyrt og brukervennlig

Minus

Mister skarphet under bevegelser

Førsteinntrykket med LG-skjermen er at den er veldig speilblank og derfor har lett for å reflektere objekter i rommet. Ikke ideelt når TV-en skal benyttes på kveldstid med lyskilder i rommet.

Bildepanelet byr på en pangsterk lysstyrke og kontrast opp av esken, som umiddelbart ser veldig imponerende ut, men fargene er veldig overdrevne, med en litt for kald fargetemperatur i standardmodus som får bildet til å se blålig ut. Kinomodusen gir derimot meget gode og nøytrale farger, og LG har dessuten utstyrt skjermen med fullt kalibrerbar ISF-modus med egen setting for dagslys og kveld.

LG-skjermen utmerker seg med svært god lysstyrke/kontrast, uten at bildet blir hardt eller anstrengende å se på, takket være den gode lysfordelingen. Derfor fremstår bildet mer briljant og levende enn hos mange av konkurrentene. 47LM760T kan imidlertid ikke by på helt det samme svartnivået som Sony og Samsung, og skarpheten under bevegelser er heller ikke på høyde med disse. En bonus for 3D-fansen er likevel at LG-skjermen benytter passive 3D-briller, som gir en mer behagelig 3D-opplevelse enn mange av de aktive løsningene.

Lydkvalitet
I LGs syltynne skjerm er det ikke gjort stor plass til høyttalere, og resultatet er en nokså innestengt og slank lyd.

Brukervennlighet og finesser
Til å være en TV i mellomprissjiktet er 47LM760 meget velutstyrt. I likhet med 860- og 960-modellene leveres den med to fjernkontroller, deriblant pekekontrollen Magic Remote som etter vår mening er en av de smarteste på markedet. Den gjør det mye mer behagelig å navigere i TV-ens nettleser og andre smartfunksjoner. LGs smartportal blitt betydelig raskere og samtidig mer oversiktlig. Utvalget av gode tjenester ligger tett på hva Samsung tilbyr, med sosiale medier og lokale tjenester som Viaplay blant de mest interessante.

Konklusjon
LG 47LM760T er en velutstyrt skjerm ned høy bildekvalitet. Helt på nivå med testens aller beste er LG imidlertid ikke: Den mangler det aller siste på skarphet og svartnivå for å nå helt til topps.


Kommentarer (1)
 1. Nils Myklebust 04.01.201322:57

  Dere glemmer å vurdere antennetilkobling. Må jo få inn sendingene også.
  Denne modellen fra LG har bare DVB-T (Terrestrial, dvs. Riks TV) og DVB-C altså kabel.
  Den mangler DVB-S2 for sattelitt så du kan ikke koble parabolen direkte til denne. Du må ha en satelittboks i tillegg.
  Samsung 6 serie og høyere har både DVB-T, C og S2 som for meg er interessant. Selv om mange har kabel og noen Riks TV er det mange som har parabol også. Å slippe en ekstra boks er for meg da en stor fordel.
  Jeg har også Canal Digital kabel tv og har der dekodingskortet direkte i TV-en (på Samsung UE50ES6715). Også en vesentlig fordel.
  For meg er slike ting mye viktigere enn smart tv funksjonene. De har det vist seg at vi ikke bruker noe særlig likevel. Vil vi ha dem får vi mer ut av Apple TVen, tilkobling til PC mv. For meg er det en dårlig ide å bygge smart tv funksjoner inn i tven i stedet for i en liten billig ekstern boks. Som vi har sett de årene smart tv funksjonene har eksistert endres de nesten hvert år og kompatibilieten er lav. TVen som TV vil nok holde i 5 eller kanskje 10 år, men den eksterne boksen bør sikkert byttes ut etter kortere tid. Da er det fordel når den koster under 1000 kr.