Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: Huawei MateBook X 53019308

Lekker reisebærbar

Huaweis første alternativ til en reisevennlig laptop er helt i orden!

Skrevet av / 13.02.18 - 15:28
Huawei MateBook X 53019308
Mikael Hansen

Reiser du ofte, vet du hvor viktig det er at en laptop ikke er for stor og veier for mye. Liker du Mac, er det naturlige valget den nyeste Macbook. Foretrekker du PC, er valget mer utfordrende. Denne maskinen er Huaweis første laptop, og er kompakt og lett. Til å være et første forsøk virker den utrolig gjennomført!

Meget lett og tynn
Matebook X er pakket inn i aluminium, veier kun en kilo og er 12,5 mm tykk. Det er fint for skulderen, men dårlig for fleksibiliteten. Det er kun blitt plass til to USB-C- porter samt en utgang til hodetelefoner. Merkelig nok kan bare den venstre porten brukes til lading. Den medfølgende laderen er til gjengjeld veldig liten, og derfor også ganske reisevennlig. Ønsker man ekstra porter eller å koble til en skjerm, følger det med en dongle i pakken. De beskjedne rammene setter også noen begrensninger for det innebygde tastaturet. Tastene er svært flate, sitter veldig tett og har ikke mye vandring. På-knappen har innebygd fingeravtrykkleser. Smart.

Flott skjerm
Den innebygde skjermen er på 13 reisevennlige tommer. Den er utrolig flott, lyssterk, skarp og med veldig fine farger. Størrelsesforholdet er til gjengjeld litt rart. 3:2 egner seg godt til flere vinduer på en gang, men er ikke så bra til video i breddeformat. De innebygde høyttalerne sitter like under skjermen. De spiller overraskende høyt og fint.

 

Foto: Huawei

Taus som graven
Selv om maskinen av naturlige årsaker ikke har den kraftigste innmaten, er den utstyrt med en Intel Core i5 eller i7 U-prosessor. Dette sammen med 8 GB RAM og en harddisk 256 eller 512 GB gjør den godt egnet for all verdens kontoroppgaver. Det er også merkelig at det ikke er noen innebygde vifter. Det er faktisk ganske imponerende, da dette normalt ellers krever en svakere CPU. Selv om den er stille, kan maskinen imidlertid godt bli litt varm på undersiden ved maks belastning. Du kan regne med å få et sted mellom seks-syv timer fra batteriet ved moderat bruk og lysstyrke.

Konklusjon
Huawei Matebook X er et glimrende alternativ til Apples Macbook, som en lett og reisevennlig laptop. Designen er solid og lekker, og innmaten rask nok til at du kan passe arbeidet på farten. Men som hverdagsmaskin vil de få portene og den begrensede yteevnen nok kunne irritere, og vi ser på Matebook X som et godt alternativ til en ekstra maskin som du kan ta med på reiser. I dette lyset er prisen dessuten temmelig høy, og det hadde vært fint med et mer effektivt batteri.

Home mener

Liten, lett og lekker maskin du alltid kan ha med i vesken. Batteritiden kunne ha vært bedre, skjermformatet er rart, og prisen i det høye sjiktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top