annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
annonse

Vellykket lyd i stram design

Et B&O-anlegg som du faktisk har råd til, og hvor lydkvaliteten matcher den ytre elegansen.

Pluss lbadvantages
Elegant og kompakt designanlegg som kan stilles opp på mange måter. Svært god lyd.
Minus lbdisadvantages
Det låter bra, men til denne prisen kan du få et fullvoksent anlegg med enda bedre lyd. Ikke DAB- eller FM-radio.

Produktene fra Bang & Olufsen har de fleste en – ofte markant – mening om. Noen oppfatter dem som det ypperste man kan kjøpe for penger, mens andre mener at merket er ren pynt uten substans.

Vi som bruker det meste av tiden vår på tester, kan konstatere at B&O har laget mange virkelig interessante produkter de siste årene, ikke minst innenfor lyd. Vi kan blant annet nevne BeoLab 20, som gir deg lyd i reell high-end-klasse. Og så har vi enda til gode å teste de fantastisk ambisiøse BeoLab 90.

En ting er imidlertid sikkert: De lekre greiene fra Struer koster skjorta! Skal man utstyre hjørnestua med en 4K TV og surroundsystem fra B&O, fyker friverdien på huset.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I den sammenheng er BeoSound 35 et forfriskende pust. Med en pris på knappe 22.000 kroner er det kompakte, integrerte musikkanlegget nærmest billig.

Ved første øyekast ligner BeoSound 35 en lydplanke, men det er i virkeligheten snakk om et komplett lite strømmeanlegg. Det slanke, femkantede kabinettet måler en meter i bredden, og bare 13 cm på det tykkeste, der hvor bassenhetene sitter. I endene der diskantenhetene er anbrakt, snevres tverrsnittet til 9 cm. Midt på finner man et stort OLED-display, og under det et touchpanel. Kabinettet er fremstilt i blankpolert aluminium. Tilkoblingene er plassert på baksiden, bak et plastdeksel. Man kan enten plassere anlegget på et bordstativ (følger med) eller med et av de forskjellige veggbeslagene.

Tro mot tendensen er BeoSound 35 rundtstrålende. Den spiller sant nok bare rett fremover, men er utformet slik at lyden spres 180 grader foran den. Plasseres enheten på en vegg, dekker den derfor i prinsippet hele rommet fra gulv til tak. Diskantenhetene er dessuten vinklet utover for å gi et bredere lydbilde.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bak det polerte ytret finner man et toveis stereosystem med to 4” bass/mellomtone- enheter og to 19 mm diskantdomer. Hver enhet er drevet av sin egen 80 W klasse D- forsterker. Det er support for strømmetjenestene Spotify og Deezer, video fra QPlay og internettradio fra TuneIn. Man kan dessuten spille av lokale filer med AirPlay og DLNA, samt strømme fra mobil, nettbrett og laptop med Bluetooth.

Det er support for de fleste vanlige lydformater, også tapsfrie, og i HD-oppløsning opp til 24-bit/192 kHz. Imidlertid ikke de «audiofile» DSD-filene.

Man kan godt betjene anlegget fra touchpanelet eller BeoRemote One-fjernkontrollen, men skal man gjøre annet enn å velge mellom yndlingsspillelister og favorittstasjoner fra TuneIn, er det lettest å bruke BeoMusic-appen på smartmobil eller nettbrett. Ved siden av å brukes alene kan BeoSound 35 inngå i et multiromssystem sammen med andre B&O-komponenter.

 

Lyden

BeoSound 35 er beregnet på å bli hørt, men ikke sett. Og hvis den likevel skulle synes, vil det være som et stramt formgitt designmøbel. Derfor har akustikerne uten tvil hatt en vanskelig oppgave med å presses så mye lyd som mulig inn i aluminiumskabinettet. Det har virkelig lykkes glimrende. Det første inntrykket av BeoSound 35 er at den låter større enn man forventer ut fra størrelsen.

Lyden er varm, åpen og generelt behagelig å lytte til. Mange BeoSound 35 vil trolig bli satt til å levere lydtapet til matlaging og spising på kjøkkenet. Og det vil den gjøre glimrende og diskré.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Men den kan annet og mer enn det. Når lyden skrus opp, kan man glede seg over en klar og velartikulert stemmegjengivelse. Sinéad O’Connors vokal på Scarlet Ribbons låter sårbart og luftig på en måte som imponerer fra en kompakt nettverkshøyttaler. Inntil man husker at det også er snakk om et anlegg til nesten 22.000 kr.

Ytterkantene av frekvensspekteret matcher mellomtonen i kvalitet. Bassen er overraskende dyp og slagkraftig (uten tvil godt hjulpet av god DSP-programmering), og diskanten er ren og bløt.

Med to firetommers enheter er det ikke lagt opp til tunge bassdrønn i store stuer, men det er fortsatt mulig å spille langt over alminnelig samtalestyrke. Faktisk når lydnivåmåleren opp på 100 dB før volumknappen sier stopp. Og på det tidspunktet er lyden fortsatt ren, sivilisert og varm.

Bang & Olufsen har alt i alt skapt et vellydende lite anlegg som er oppgaven voksen, når behovet er et stereoanlegg som kan spille i stuen, uten å ta for mye plass. På bekvemmelighet og brukervennlighet får den imidlertid konkurranse fra vanlige multiromssystemer. De fleste vil derfor kunne få lyd i alle rom i boligen for det en enkelt BeoSound 35 koster. Og det er også mulig å sette sammen et særdeles vellydende konvensjonelt stereoanlegg for de samme pengene. For eksempel med en NuPrime IDA-8 og et sett Buchardt S300 eller B&W 685 S2.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

BeoSound 35 er noe så sjeldent som et B&O-anlegg de fleste faktisk har råd til. Det låter overraskende godt, og passer inn i en moderne innredning. Målt etter de kriteriene vi vanligvis vurderer hi-fi etter, må vi imidlertid konstatere at man kan få en del mer for de samme pengene andre steder. Eller det samme for mindre penger. Som mange andre B&O produkter er det derfor delte meninger om BeoSound.

 • Diskant: 2 stk 3/4” dome
 • Bass/mellomtone: 2 stk 4"
 • Frekvensområde: 45–22 000 Hz
 • Innebygget forsterker: 4 x 80 W klasse D
 • Maks lydtrykk: 100 dB (1 m)
 • Tilkoblinger: 1 x optisk digital, 1 x analog stereo RCA, Ethernet
 • Trådløst: Bluetooth 4.0, Wi-Fi
 • Filformater: MP3, WMA, AAC, ALAC, FLAC, WAV, AIFF. HD-lyd opp til 24-bit/192 kHz
 • Musikkilder: Spotify Connect, Deezer, Qplay 2.0, Tunein, AirPlay, DLNA
 • Mål: 13,1 x 100 x 12,5 cm (h x b x d):
 • Vekt: 6,2 kilo
 • Farger: Aluminium, frontstoff i sort og hvitt

Pris: 21995 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

  Les også

  Dynaudio priser Confidence

  Dynaudio priser Confidence

  Ett år etter lanseringen, er Confidence-høyttalerne priset.Legg til som favoritt
  Focal feirer 40

  Focal feirer 40

  Bursdagsfest med nye høyttalere - og bilstereo!Legg til som favoritt
  Tåredryppende vakkert fra Sonus faber

  Tåredryppende vakkert fra Sonus faber

  Minima Amator er blant de glemte legendene, nå kommer en ny versjon av høyttalerne.Legg til som favoritt
  Magicos rimeligste blir flere

  Magicos rimeligste blir flere

  A-serien er high-end så det holder, bare litt rimeligereLegg til som favoritt
  Marshall hits the road

  Marshall hits the road

  Med en serie tre kraftfulle høyttalere skal sommerens soundtrack være i boks.Legg til som favoritt
  KEF R11

  KEF R11

  KEFs nye R11 er skremmende gode, og verdt alle pengene, selv om de koster en del.

  Legg til som favoritt
  Sodapop SP-BB01

  Sodapop SP-BB01

  Den bærbare høyttaleren fra Sodapop tar null plass, men er en stor oppfinnelse.

  Legg til som favoritt
  Devialet Phantom Reactor 600

  Devialet Phantom Reactor 600

  Devialet Phantom Reactor 600 løser et problem for deg som vil ha det smått – men heftig! Nå i stereopar.

  Legg til som favoritt
  Lukk meny

  LYD & BILDE
  LESERUNDERSØKELSE
  SVAR & VINN
  KYGO HODETELEFONER

  Vi ønsker kontinuerlig å forbedre oss – nå vil vi vite hva DU mener om oss.
  DELTA HER
  close-link