data-srcset
ACS Evoke Studio Universal

Sannhetsserum for ørene

Sjeldent hører vi så helstøpt lyd fra ørepropper med bare ett element. Men de passer ikke til all musikk.

Lyden er nøytral og åpen, og dynamikken er ekstrem til å bare komme fra ett element i hvert øre. Proppene er dessuten lett å drive.
Selv om bassen går dypt, har den litt lite punch. Den ærlige gjengivelsen gjør at man går og irriterer seg over den store andelen dårlige musikkproduksjoner.

ACS er best kjent for sine dyre in-ear-monitorer med mange elementer til hvert øre, og gjerne med spesialstøpte forsatser. Evoke Studio Universal er derimot en innstegsmodell til ”bare” 1.900 kroner, og for å få til dette har man valgt universelle forsatser i voks (6 stykker medfølger), og mange elementer har blitt til ett fulltoneelement. Fordelen er at det er lettere å få en sammenhengende lydgjengivelse uten faseforskyvninger. Ulempen er at man ikke kan spille like høyt før det vrenger, hvilket igjen går noe utover dynamikken i lyden.

 

Lydkvaliteten

Det later imidlertid ikke være noe problem med Evoke-proppene. Dynamikken er nemlig upåklagelig. Man hører det lettest på musikk med stor dynamisk kontrast, ikke minst klassisk musikk. Instrumentene gjengis klart og tydelig, med stor styrke. Dynamikken er ekstrem, som man for eksempel kan høre på Claude-Michel Schönbergs ballett ”Wuthering Heights”, som i tillegg har et ytterst veloppløst og ryddig lydbilde. Når messingblåserne så kliner til på slutten av ”The Wind” med harde ansatser, så er det steintøft og rått, og når det så tar seg ned igjen til neste stykke, ”The Arrival”, blir jeg nesten bare sittende og måpe. Så luftig, så oppløst. Nydelig.

Også singer/songwriter-musikk låter nydelig. Melissa Horn har fantastisk klang i vokalen, og instrumentene låter åpent og stort. Hvert anslag forsvinner like fort som det kom. Dette er virkelig vanedannende.

Øreproppene låter virkelig bra, og de er lett å drive med en vanlig mobiltelefon. Selv om de gjør enda mer ut av en forsterker, bare den har et lavt støygulv. Følsomheten er nemlig så høy, at man ellers hører støygulvet som svak susing i bakgrunnen.

Men det er noe Evoke-proppene liker virkelig dårlig, og det er en flat innspilling. Hvilket dessverre gjelder de fleste listepoputgivelser. For eksempel låter Sias storselger ”Chandelier” tynt, flatt og overmettet når den kommer til refrenget. Til det punktet hvor det faktisk vrenger. Dette er produksjonen sin feil, men disse proppene avslører det så nådeløst, at det meste av den typiske P3-musikken blir slitsom å høre på.

ACS_Evoke_Studio_Universal_closeup
Du kan velge mellom mange farger. Vår testmodell var nøytral gjennomsiktig.

annonse

 

annonse

Konklusjon

Universalmodellen av ACS Evoke Studio er ikke billig, men veldig rimelig i forhold til custom-modellene. For under 2.000 kroner får du et par ørepropper som klemmer ut alle detaljene fra musikken, og ligger klistret i svingene som en Formel 1-bil. Til tross for bare ett høyttalerelement i hvert øre, dekkes hele frekvensområdet med imponerende dynamikk, og det som ligger på innspillingen er rett og slett det man hører. Følsomheten er meget høy, slik at du fint kan drive proppene med en mobiltelefon.

Ulemper er at bassen oppfattes som litt slank, flate innspillinger låter grusomt kjedelig, og den høye følsomheten gjør at man kan høre susing fra enkelte forsterkere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

 • Elementer: 1 stk.
 • Følsomhet: 105,5 dB (0,1V)
 • Impedans: 50 Ohm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
 • Støydemping: 26 dB
 • Vekt: 13 gram

Pris

1895 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til ACS Evoke Studio Universal

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

   data-srcset

  Klokkeklar trådløs lyd

  RHA har kuttet kablene på sine beste ørepropper. Resultatet er oppsiktsvekkende bra.