Search
Generic filters

Parrot Zik 2.0

Test av Parrot-zik-2.0 på Lyd & Bilde
Parrot Zik 2.0

Pene og avanserte

Zik er fortsatt like high-tech, men har blitt lettere på hodet og lettere å bruke.

Lyd & Bilde mener

Pene og velbygde hodetelefoner med smarte kontroller. Bra og tilpasningsvennlig lyd med utmerket støydemping. Smart app og trådløse tilkobling.
Litt kort batteritid og det tar tid å lade opp igjen. Fortsatt litt for tunge. Det følger knapt med noe tilbehør.
 • Tilkobling: 3,5 mm + BT 3.0
 • Impedans: ingen info
 • Støydemping: 30 dB
 • Batteritid: 6-18 timer
 • Vekt: 270 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3100 kr

Som forgjengeren stikker Zik 2 seg ut fra mengden med sitt distinkte utseende, og de både føles og ser luksuriøse ut. Det innebygde batteriet lades med USB ledning, men det tar tid å lade og det holder ikke like lenge som konkurrentene, spesielt ikke om man kjører trådløst. Man kan imidlertid lytte selv uten batteri. Den distinkte formen gjør at de ikke kan foldes sammen, og puttet ned i den enkle tøyposen tar de derfor plass i bagasjen. Man får ikke med noen adapter.

Komforten har blitt bedre, men de føles litt klumpete ved lang lytting. Derimot kan de styres på mange måter. Hodeklokken er berøringsfølsomme og med fingeren kan man endre volum og låt samt besvare samtaler. Kobler man dem med Bluetooth til mobilen kan man også styre alt via en app. Den kan styre mengden støydemping, equalizer og romeffekter. Equalizerens sømløse forhåndsinnstillinger har gjort den betydelig enklere å få til å låte bra sammenlignet med forgjengeren.

 

Parrot-zik-2_2

 

Støydempingen er liksom tidligere meget bra og kan nå til og med redusere forstyrrende lyd enda mer. Problemet er at når man aktiverer den så dempes lyden betydelig og karakteren forandres. Mye av det kan utbedres med en forhåndsinnstilling i appen, men det krever altså trykking på mobilen. Det er synd for hodetelefonene kan låte meget bra når alt stemmer. Men for all del, skal man lytte på samme type musikk over en lengre periode er det et mindre problem.

 

annonse

Parrot-zik-2.0_1

annonse

 

Konklusjon
Dette er uten tvil de mest spennende formgitte hodetelefonene med de fleste spektakulære funksjoner og finesser. Det er praktisk at man kan benytte dem trådløst, men batteritiden er ikke den beste. De har sant nok blitt lettere, men føles fortsatt litt klumpete på hodet. Appen har blitt lettere å bruke og har mange praktiske finesser. Støydempingen er meget bra, men både den og innstillingene i appen kan få lyden til å låte mindre bra enn hodetelefonene har potensiale til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

   data-srcset

  Test av Samsung_Level-Over på Lyd og Bilde

  Samsung Level Over

  Pris: 3000 kr
  Overraskende nøytral lyd til å være Samsung. Bekvemme selv ved lengre lytteperioder. Bra trådløs integrasjon med Galaxy-mobiler.
  Tar altfor stor plass i bagasjen for å ta med på turen. Litt vel kjedelig design og for mye plast til å føles som eksklusive hodetelefoner.
   data-srcset

  Audio-Technica ATH-ANC9

  Pris: 2200 kr
  Utbyttbar ledning med begrenset fjernkontroll til mobilen. Tilpasningsmulig støydemping for ulike miljøer. Bekvemme og diskrete på langflyvningen.
  Tar plass da de ikke kan foldes helt sammen. Kan ikke spille spesielt høyt.
  Test av Philips_Fidelio_NC1 på Lyd & Bilde

  Philips Fidelio NC1

  Pris: 2500 kr
  Lette og smidige hodetelefoner som tar liten plass i bagasjen. De er smidige å lade og har bra batteritid. Musikken låter ikke dårligere med støydemping.
  Man merker definitivt at man har dem på hodet ved lengre reiser. Støydempingen og lydkvaliteten er bra, men ikke toppklasse.
   data-srcset

  Plantronics Backbeat Pro

  Pris: 2200 kr
  Kan låte meget bra i aktiv modus om man ikke lytter for lenge. Meget praktiske i trådløs innstilling med utmerket rekkevidde. Bra for å kunne konsentrere seg om jobben.
  Store og tunge hodetelefoner som tar mye plass i bagasjen. Låter kjedelig i passiv modus og litt hvast med støydempingen på.
   data-srcset

  AKG K495 NC

  Pris: 2500 kr
  Fungerer selv om batteriet går tomt. Støydempingen tar bort de fleste forstyrrende frekvenser. Fyldig lyd med velbalansert lydbilde.
  Ingen fjernkontroll på ledningen for å styre mobilen. Ikke standardkontakt for USB ladekabel.
   data-srcset

  Bose QuietComfort 25

  Pris: 2600 kr
  Meget bekvemme og praktiske å ha med seg på reisen. Den beste støydempingen på markedet. Kan også benyttes selv om batteriet går tomt.
  Fjernkontrollen fungerer bare med Apple-produkter. Lekker en del lyd ut, og inn om støydempingen er slått av.
   data-srcset

  Sennheiser PXC 450

  Pris: 3500 kr
  Praktisk funksjon for å slippe gjennom stemmer når det trengs. Bra kvalitetsfølelse og er meget bekvemme å ha på.
  Ingen fjernkontroll for smartmobiler på ledningen. Har begrenset volum- og bassressurser og materialvalget gjør at de ikke virker så påkostede som de faktisk er.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Parrot Zik 2.0

   data-srcset

  Fred og ro på hjemmekontoret

  Støyreduserende hodetelefoner filtrerer bort uønskede forstyrrelser og lar deg nyte stillheten.

   data-srcset

  10 hodetelefoner til hjemmekontoret

  Hodetelefoner er det mest fornuftige valget til hjemmekontoret. Unn deg selv kremlyd rett i ørene, med disse fantastiske hodetelefonene!

   data-srcset

  Marshalls reisehodetelefoner

  Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

   data-srcset

  Kinesisk luksusteknologi på budsjett

  Planar-hodetelefoner er normalt svindyre. Men Takstar HF 580 presterer å få high-end-teknologien inn i noe alle har råd til.

   data-srcset

  Spillyd i luksusklassen

  Hva får man når man legger en ekstra tusenlapp på bordet for et gaming-headset? Først og fremst får man bedre lyd.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link