Search
Generic filters

HiSound Audio HSA-BA100

HiSound BA100 - HiSound Audio HSA-BA100
HiSound Audio HSA-BA100

Du snakker om hi-fi-opplevelser!

Rimelige ørepropper med svindyr teknologi.

Lyd & Bilde mener

Det viktige mellomtoneområdet låter ekstremt, og gir instrumenter liv og kropp. Spesielt saksofon låter gnistrende bra! Sammenhengen i lydbildet er upåklagelig, med naturlige overtoner og en fyldig og detaljert bass.
Med bare ett armaturelement i hver propp er lydtrykket noe begrenset før lyden går i kompresjon. Det rulles også av litt tidlig i toppen av overtoneområdet og bunnen av bassområdet.
 • Type: Balansert armatur
 • Innebygd mikrofon
 • Frekvensrespons: 20 Hz - 20 kHz
 • Følsomhet: 109 dB @ 1mW
 • Impedans: 36 ohm
 • Kabel: 1,24 m
 • Farge: hvit eller svart
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 848 kr

Dette er første gang vi stifter bekjentskap med kinesiske HiSound Audio. Produsenten har sin egen fabrikk for øreproppelementer med såkalt balansert armatur. Dette er teknologi som normalt kun finnes i veldig dyre ørepropptelefoner, blant annet profesjonelle monitorer.

HSA-BA100 er navnet på en meget rimelig ørepropp med en enkelt balansert armatur i hver propp. Dette er vrient å få til å spille bra i alle frekvensområder, men HiSound hevder selvsikkert at dette er blant de beste armaturproppene på markedet i dag.

Lydkvaliteten
Det første jeg legger merke til er den ekstremt dynamiske mellomtonegjengivelsen til BA100. Saksofonintroen på Totti Berghs ”In a Sentimental Mood” låter usedvanlig bra, som å ha en ekte saksofon som blåser meg inn i øret!

Lydgjengivelsen fra BA100 er herlig distinkt, med ekstrem kontroll over mikrodynamikk.

Selv om bassrespons gjerne er begrenset med ett fullfrekvens armaturelement, opplever jeg bassen som utstrakt nok, og med god fylde. Kontrabassen låter stort nok, og når jeg går over til elektrotangogruppa Gotan Projects ”Chunga’s Revenge” fra debutalbumet ”La Revancha Del Tango”, er det klart godkjent trøkk i bassrytmene. Samtidig som kantslaget på skarptromma er så distinkt som jeg sjeldent har hørt det. Lydbildet er rent og presist, med klanglag på klanglag oppå hverandre.

Diskantgjengivelsen er også meget distinkt, bare ikke like utstrakt i overtoneområdet som de aller beste proppene. Resultatet er at det er litt mindre luft i instrumentene. Cymbaler, fioliner og de lyseste pianotangentene svever ikke som med Philips Fidelio S2 til 1.100 kroner. Men det er bedre sammenheng mellom mellomtonen og diskanten hos BA100, og kontrastene i musikken kommer bedre frem i det viktige mellomtoneområdet. BA100 har bedre sammenheng, til tross for at diskanten ikke er fullt så utstrakt som jeg ønsker den.

Begrensninger
Begrensningene ligger i lydtrykk. Proppene er lette nok å drive, det er ikke slik at lyden blir for lav når man har full guffe ut fra smartmobilen, for proppene har høy nok følsomhet. Men de går i kompresjon og vrenger litt hvis man spiller altfor høyt. Med ekstern hodetelefonforsterker blir det enda bedre kontroll på dynamikken, og lydbildet blir større. Og klassisk musikk med lavt gjennomsnittsnivå, som kan bli litt lavt rett ut fra en iPhone, blir da høyt nok. Men at proppene går i forvrengning ved høyt lydnivå får man ikke gjort noe med. Dette er nok ulempen av å kun ha ett element i hver propp, da man må tvinge armaturelementet til å gå dypere i bassen og samtidig høyere opp i diskantområdet enn det strengt tatt ønsker. Dette begrenser hvor høyt man kan spille, i forhold til dyrere ørepropper som bruker flere armaturer til hvert sitt frekvensområde.

annonse

BA100 spiller klart høyt nok til de fleste formål, og fans av jazz og klassisk vil elske den. Men hvis du vil guffe opp Daft Punk på full guffe, er det nok ikke disse du skal ha.

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

Konklusjon
HiSound Audio HA-BA100 er ørepropper med virkelig gode tonale kvaliteter. De får frem kontrastene i musikken på en måte jeg ikke kjenner igjen fra andre ørepropper til under tusenlappen. Du må fort doble prislappen for å få tilsvarende sammenheng, med et så dynamisk og kjapt mellomtoneområde. Spesielt saksofon låter usedvanlig bra!

BA100 har ikke den mest utstrakte diskanten, det finnes propper som bedre får frem luften i cymbaler og fioliner. Bassregisteret ruller også av litt tidligere enn hos en del konkurrenter, selv om fylden er der. Men hva tonal sammenheng angår er B100 overlegen.

Lydtrykk er på sin side noe begrenset. Øreproppene går høyt nok til de fleste formål, men musikk med heftige bassrytmer kan oppleves som flat ved høyt lydtrykk, da proppene går i kompresjon. Dette er i stedet øreproppversjonen av en glimrende stativhøyttaler!

Hva er balansert armatur?
En balansert armatur er et høyttalerelement hvis hensikt er å øke elektrisk effektivitet ved å fjerne stresset som membranen på et typisk dynamisk element blir utsatt for. I stedet benyttes en bevegelig, magnetisk armatur som er formet slik at den kan bevege seg innenfor magnetens magnetfelt. Når denne er nøyaktig sentrert i det magnetiske feltet, er armaturen fritatt for friksjon og stress.

annonse

I motsetning til et dynamisk element trenger ikke armaturen luftinntak for å bevege seg, og kan i så måte lydmessig justeres meget presist, fordi eksterne lufttrykkvariasjoner ikke er en del av regnestykket. Mellomtone og diskant låter derfor gjerne mer presist og detaljert enn med dynamiske elementer.

Ulempen med balansert armatur er at manglende luftinntak gjerne gir en slankere bassrespons. Derfor benytter dyre ørepropper ofte flere balanserte armaturer sammen, for å håndtere hvert sitt frekvensområde.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til HiSound Audio HSA-BA100

  JBL LIVE300TWS Product Image Black Group View 02 scaled 1 350x250 - HiSound Audio HSA-BA100

  Skikkelig hi-fi i øret

  Selv om de er bittesmå og prisen er overkommelig, er JBLs helt trådløse ørepropper mer enn voksne.

  JBL CLUB 950NC Product Photo HERO scaled 1 350x250 - - ik

  JBL uten spesielle fordeler

  JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

  JabraEliteActive75t TOP WEB 350x250 - JBL

  Overlegne treningspropper

  Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot 350x250 - - Kjøpt fri

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link