annonse
annonse
annonse
test:

ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
annonse
Legg til som favoritt

Du kan fint få både superskarp ultrabook-luksus og 360-graders skjerm på en gang.

Pluss lbadvantages
Slank, lett og lekker som en ultrabook. Fin touchskjerm og velfungerende 360-graders hengsling. Utmerket ytelse.
Minus lbdisadvantages
Du kan få en kraftigere (og større) bærbar til samme pris. Bare Full HD-skjermoppløsning. Krever USB-adapter til det meste.

Navnet forplikter, og det er en passende porsjon meditativ enkelhet over Asus’ Zenbook-serie. Vi har testen noen, og felles har vært den stilrene slanke designen. Og en pris som gjenspeiler at man har råd til å betale ekstra for finessene.

Asus sier selv at Zenbook Flip S er en av de tynneste 360-graders-maskiner på markedet. En tittel som er lettere å forsvare enn plassen som den suverent tynneste. 360-graders-maskiner er normalt tykkere enn alminnelige laptoper, men faktisk er Zenbook Flip S, nesten to millimeter tynnere enn Asus’ egen Zenbook 3 Deluxe, som for øvrig har omtrent samme ytelse til en litt høyere pris. Det er ganske imponerende.

Asus Zenbook Flip S er like tynn og lett som en normal ultrabook.

Skjermstørrelsen er 13,3″, men det har lykkes å få panelet til å fylle en litt større del av skjermarealet enn på forgjengeren UX360. Ultrabæbare PC-er har imidlertid nådd det stadium som mobiltelefoner var for noen år siden. Det er ikke mulig å gjøre dem vesentlig mindre uten å sette ergonomien over styr. Man kan bare gjøre dem tynnere, og med en tykkelse på like over en centimeter, er det ikke mange millimeter å file av.

Kabinettet er i en metallisk mørkgrå farge utvendig som innvendig, bortsett fra en slepet blank metallkant hele veien rundt, samt rundt touchpad-en. Det ser raffinert ut, og kan sannsynligvis forebygge at PC-en vil se slitt ut når fargen slites av langs kanten. Skjermen er av ripefritt Gorilla Glass.

Zenbook Flip S kommer i forskjellige varianter, men på den testede var prosessoren en Intel Core i5 på 2,7 GHz med 8 GB RAM og 256 MB SSD-disk. Skjermoppløsningen var Full HD, drevet av et integrert Intel HD Graphics 620-kort. Fornuftig, men tilstrekkelig.

Adapter er nødvendig
Asus har på flere av sine Zenbook-maskiner valgt å gå inn i fremtiden med begge bena foran ved utelukkende å bruke USB-C-porter. Dessverre er antallet av enheter som støtter denne utmerkede portstandarden fortsatt begrenset. Derfor blir den medfølgende portadapteren med utgang for USB og HDMI en uunnværlig følgesvenn i bagasjen. Det virker, men er klossete, og du får fortsatt bare en USB-port. Kortleser og Ethernet-port får man heller ikke.

Man finner utelukkende USB-C-porter på Zenbook Flip S. Det betyr at man må ha en adapter med i vesken. Foto: Asus

 

Til gjengjeld er det blitt plass til en fingeravtrykkleser på det smale kabinettet. Man får også en tegnepenn. Her kunne Asus med fordel ha kikket Microsoft over skulderen, og ha gitt pennen magnetisk holder som på Surface Pro 4. Det er merkelig nok heller ingen lomme til pennen i det lekre etuiet som følger med.

Asus Zenbook Flip S har en funksjon kalt Quiet Fan, som senker den allerede svært lave viftestøyen ved å skru ned ytelsen – og dermed behovet for kjøling. Det er smart, men maskinen er fra før veldig stille, og bare i svært stille omgivelser, som på soverommet, legger man merke til støyen. Men man får samtidig forært litt ekstra batteritid – i bytte for en dårligere ytelse. Med Quiet Fan slått på kjørte maskinen en sjettedel lengre på en lading.

I pose og sekk
Asus Zenbook Flip S UX370UA er en såkalt 360-graders maskin. Altså en maskin hvor skjermen kan foldes hele veien rundt og ligge flatt mot tastaturet, og forvandle PC-en til et nettbrett. Å ha begge funksjoner på samme maskin er umiddelbart smart, men etter et års tid med forgjengeren som daglig arbeidsmaskin, må jeg innrømme at antall ganger hvor jeg har utnyttet nettbrettfunksjonen fortsatt kan telles på to hender. Men andre kan ha det på en annen måte. Til gjengjeld er touchskjermen et ubetinget pluss – også i normal PC-tilstand. Spesielt når man på den lille plassen ved et møtebord eller i et smalt flysete kan svepe skjermbildet eller klikke OK med en finger på skjermen.

Foto: Asus

 

Benchmark
Prosessoren er en Intel Core i5-7200U, som er en 2,7 GHz dual-core CPU med fire tråder. Den er ingen muskelsvulmende tallknuser, men den kjører langt på literen, og er fortsatt langt sterkere enn de virkelige spareprosessorene man kan finne i noen 360-graders-maskiner. Geekbench-testen ga et resultat på henholdsvis 3896 single-core) og 7748 (multi-core). Basemark 3.0-testen ender på 427. Alt sammen er fullt akseptabelt til normalt bruk. PC Mark 10-testen, som etterligner kontorprogrammer, endte med et resultat på 3055. Det er faktisk ikke så verst. Et kraftmonster som HP Omen 17 er bare halvannen gang raskere.

Vi puttet også Zenbook Flip S på de grafikktunge Cinebench og 3D Mark-testene. Det gikk som forventet. Dette er ingen maskin til tung 3D-grafikk. Men alle testene ble imidlertid gjennomført, så du kan i prinsippet sette et eldre 3D-spill på som pauseunderholdning.

Langt viktigere er batteritiden. Ifølge Asus kan den klare seg i opptil 11,5 timer på en lading. Det er sannsynligvis korrekt ved typisk bruk. I den harde, men standardiserte batteritesten, hvor det kjøres krevende oppgaver med fullt bluss på skjermen, nådde Zenbook Flip S å kjøre like under tre timer.

Konklusjon
Asus Zenbook Flip S UX370 er en datamaskin til de som på samme tid ønsker seg en stilig, Macbook-drepende ultrabook til jobben eller studiene – og et stort, fett nettbrett til filmhygge i sofaen. Innenfor de stramme, fysiske begrensningene i formatet har Asus fått en bra kraftig maskin ut av det. Den har ingen seriøst svake sider, og prisen kan man heller ikke med rimelighet klage over. Touchskjermen blir raskt uunnværlig – også når du bruker Zenbook Flip som alminnelig bærbar.

Prosessor: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dual-core, 4 tråder)

Skjerm: 13,3” Full HD (1920 x 1080 piksler), 10-punkts touch

Minne: 8 GB

Grafikk: Intel HD Graphics 620 m. delt RAM

Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit

Harddisk 256 GB SSD

Mål/vekt: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm (B x H x D), 1,1 kg

HD-webcam, Wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, 3,5 mm audiokontakt, fingeravtrykkleser

Web: asus.com


Pris: 14999 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
GeekBench: 7748 (multi), 3896 (single) Basemark 3.0: 427,39 PC Mark 10: 3055 3DMark TimeSpy: 352 CineBench R15: 43,60 fps / 294 cb HD Tach: 348 MB/s Batteritest: 2 t. 55 min.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Her var det ingen omtaler enda.

  Vær den første til å skrive en da vel!

  Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.

  Legg igjen en kommentar

  Les også

  IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

  IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

  Med FreeBuds 3 har Android-brukere nettop fått deres egne “AirPods”.
  IFA 2019: Nye toner fra Philips

  IFA 2019: Nye toner fra Philips

  Efter en turbulent tid med skiftende eiere er lyddivisionen av Philips tilbake på sporet.
  IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

  IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

  Mange er interessert i det smarte hjem, men kun 11 prosent eier faktisk et relateret produkt, viser en fersk undersøkelse
  IFA 2019: Hodetelefoner fra DALI

  IFA 2019: Hodetelefoner fra DALI

  DALI overrasker med to trådløse hodetelefoner, henholdsvis med og uten ANC.
  IFA 2019: Philips stopper snorkingen og gir deg bedre nattesøvn

  IFA 2019: Philips stopper snorkingen og gir deg bedre nattesøvn

  Philips SmartSleep Snoring Relief Band er det idiomatiske navnet på et nytt produkt, som skal forhindre snorking
  Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System

  IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

  Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.
  Razer Blade Stealth 13 16_9

  IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spill-PC-en. Billig? Nei. Praktisk? Det vil vi tro.
  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  Den nyeste generasjonen av Acer Swift 5 har nye 10. generasjons Intel Core- prosessor samt NVIDIA GeForce MX250-grafikk og veier bare 990 gram.
  annonse
  Lukk meny