annonse
annonse

Test: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Dobbel enkelhet

Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Du kan fint få både superskarp ultrabook-luksus og 360-graders skjerm på en gang.

Lyd & Bilde mener

Slank, lett og lekker som en ultrabook. Fin touchskjerm og velfungerende 360-graders hengsling. Utmerket ytelse.
Du kan få en kraftigere (og større) bærbar til samme pris. Bare Full HD-skjermoppløsning. Krever USB-adapter til det meste.

Navnet forplikter, og det er en passende porsjon meditativ enkelhet over Asus’ Zenbook-serie. Vi har testen noen, og felles har vært den stilrene slanke designen. Og en pris som gjenspeiler at man har råd til å betale ekstra for finessene.

Asus sier selv at Zenbook Flip S er en av de tynneste 360-graders-maskiner på markedet. En tittel som er lettere å forsvare enn plassen som den suverent tynneste. 360-graders-maskiner er normalt tykkere enn alminnelige laptoper, men faktisk er Zenbook Flip S, nesten to millimeter tynnere enn Asus’ egen Zenbook 3 Deluxe, som for øvrig har omtrent samme ytelse til en litt høyere pris. Det er ganske imponerende.

Asus Zenbook Flip S er like tynn og lett som en normal ultrabook.

Skjermstørrelsen er 13,3″, men det har lykkes å få panelet til å fylle en litt større del av skjermarealet enn på forgjengeren UX360. Ultrabæbare PC-er har imidlertid nådd det stadium som mobiltelefoner var for noen år siden. Det er ikke mulig å gjøre dem vesentlig mindre uten å sette ergonomien over styr. Man kan bare gjøre dem tynnere, og med en tykkelse på like over en centimeter, er det ikke mange millimeter å file av.

Kabinettet er i en metallisk mørkgrå farge utvendig som innvendig, bortsett fra en slepet blank metallkant hele veien rundt, samt rundt touchpad-en. Det ser raffinert ut, og kan sannsynligvis forebygge at PC-en vil se slitt ut når fargen slites av langs kanten. Skjermen er av ripefritt Gorilla Glass.

Zenbook Flip S kommer i forskjellige varianter, men på den testede var prosessoren en Intel Core i5 på 2,7 GHz med 8 GB RAM og 256 MB SSD-disk. Skjermoppløsningen var Full HD, drevet av et integrert Intel HD Graphics 620-kort. Fornuftig, men tilstrekkelig.

Adapter er nødvendig
Asus har på flere av sine Zenbook-maskiner valgt å gå inn i fremtiden med begge bena foran ved utelukkende å bruke USB-C-porter. Dessverre er antallet av enheter som støtter denne utmerkede portstandarden fortsatt begrenset. Derfor blir den medfølgende portadapteren med utgang for USB og HDMI en uunnværlig følgesvenn i bagasjen. Det virker, men er klossete, og du får fortsatt bare en USB-port. Kortleser og Ethernet-port får man heller ikke.

Man finner utelukkende USB-C-porter på Zenbook Flip S. Det betyr at man må ha en adapter med i vesken. Foto: Asus

 

Prosessor: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dual-core, 4 tråder)

Skjerm: 13,3” Full HD (1920 x 1080 piksler), 10-punkts touch

Minne: 8 GB

Grafikk: Intel HD Graphics 620 m. delt RAM

Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit

Harddisk 256 GB SSD

Mål/vekt: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm (B x H x D), 1,1 kg

HD-webcam, Wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, 3,5 mm audiokontakt, fingeravtrykkleser

Web: asus.com

Pris: 14.999,-

Flere tester:

Panospace One

Bygg ideene dine

Den bruker- og innredningsvennlige 3D-printeren har kommet et par skritt nærmere.

5 Super gaming laptops

DE BESTE AV DE BESTE

HP Omen 17 ap002no

Svenneprøve fra HP

Alienware 17 R4

Bråker som et jetfly

iMac Pro 27’’

Heftig Mac for viderekomne

Friday Lock

Lås opp med mobilen

annonse