annonse
annonse

test: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Dobbel enkelhet

Du kan fint få både superskarp ultrabook-luksus og 360-graders skjerm på en gang.

Pluss
Slank, lett og lekker som en ultrabook. Fin touchskjerm og velfungerende 360-graders hengsling. Utmerket ytelse.
Minus
Du kan få en kraftigere (og større) bærbar til samme pris. Bare Full HD-skjermoppløsning. Krever USB-adapter til det meste.

Navnet forplikter, og det er en passende porsjon meditativ enkelhet over Asus’ Zenbook-serie. Vi har testen noen, og felles har vært den stilrene slanke designen. Og en pris som gjenspeiler at man har råd til å betale ekstra for finessene.

Asus sier selv at Zenbook Flip S er en av de tynneste 360-graders-maskiner på markedet. En tittel som er lettere å forsvare enn plassen som den suverent tynneste. 360-graders-maskiner er normalt tykkere enn alminnelige laptoper, men faktisk er Zenbook Flip S, nesten to millimeter tynnere enn Asus’ egen Zenbook 3 Deluxe, som for øvrig har omtrent samme ytelse til en litt høyere pris. Det er ganske imponerende.

Asus Zenbook Flip S er like tynn og lett som en normal ultrabook.

Skjermstørrelsen er 13,3″, men det har lykkes å få panelet til å fylle en litt større del av skjermarealet enn på forgjengeren UX360. Ultrabæbare PC-er har imidlertid nådd det stadium som mobiltelefoner var for noen år siden. Det er ikke mulig å gjøre dem vesentlig mindre uten å sette ergonomien over styr. Man kan bare gjøre dem tynnere, og med en tykkelse på like over en centimeter, er det ikke mange millimeter å file av.

Kabinettet er i en metallisk mørkgrå farge utvendig som innvendig, bortsett fra en slepet blank metallkant hele veien rundt, samt rundt touchpad-en. Det ser raffinert ut, og kan sannsynligvis forebygge at PC-en vil se slitt ut når fargen slites av langs kanten. Skjermen er av ripefritt Gorilla Glass.

Zenbook Flip S kommer i forskjellige varianter, men på den testede var prosessoren en Intel Core i5 på 2,7 GHz med 8 GB RAM og 256 MB SSD-disk. Skjermoppløsningen var Full HD, drevet av et integrert Intel HD Graphics 620-kort. Fornuftig, men tilstrekkelig.

Adapter er nødvendig
Asus har på flere av sine Zenbook-maskiner valgt å gå inn i fremtiden med begge bena foran ved utelukkende å bruke USB-C-porter. Dessverre er antallet av enheter som støtter denne utmerkede portstandarden fortsatt begrenset. Derfor blir den medfølgende portadapteren med utgang for USB og HDMI en uunnværlig følgesvenn i bagasjen. Det virker, men er klossete, og du får fortsatt bare en USB-port. Kortleser og Ethernet-port får man heller ikke.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Man finner utelukkende USB-C-porter på Zenbook Flip S. Det betyr at man må ha en adapter med i vesken. Foto: Asus

 

Til gjengjeld er det blitt plass til en fingeravtrykkleser på det smale kabinettet. Man får også en tegnepenn. Her kunne Asus med fordel ha kikket Microsoft over skulderen, og ha gitt pennen magnetisk holder som på Surface Pro 4. Det er merkelig nok heller ingen lomme til pennen i det lekre etuiet som følger med.

Asus Zenbook Flip S har en funksjon kalt Quiet Fan, som senker den allerede svært lave viftestøyen ved å skru ned ytelsen – og dermed behovet for kjøling. Det er smart, men maskinen er fra før veldig stille, og bare i svært stille omgivelser, som på soverommet, legger man merke til støyen. Men man får samtidig forært litt ekstra batteritid – i bytte for en dårligere ytelse. Med Quiet Fan slått på kjørte maskinen en sjettedel lengre på en lading.

I pose og sekk
Asus Zenbook Flip S UX370UA er en såkalt 360-graders maskin. Altså en maskin hvor skjermen kan foldes hele veien rundt og ligge flatt mot tastaturet, og forvandle PC-en til et nettbrett. Å ha begge funksjoner på samme maskin er umiddelbart smart, men etter et års tid med forgjengeren som daglig arbeidsmaskin, må jeg innrømme at antall ganger hvor jeg har utnyttet nettbrettfunksjonen fortsatt kan telles på to hender. Men andre kan ha det på en annen måte. Til gjengjeld er touchskjermen et ubetinget pluss – også i normal PC-tilstand. Spesielt når man på den lille plassen ved et møtebord eller i et smalt flysete kan svepe skjermbildet eller klikke OK med en finger på skjermen.

Foto: Asus

 

Benchmark
Prosessoren er en Intel Core i5-7200U, som er en 2,7 GHz dual-core CPU med fire tråder. Den er ingen muskelsvulmende tallknuser, men den kjører langt på literen, og er fortsatt langt sterkere enn de virkelige spareprosessorene man kan finne i noen 360-graders-maskiner. Geekbench-testen ga et resultat på henholdsvis 3896 single-core) og 7748 (multi-core). Basemark 3.0-testen ender på 427. Alt sammen er fullt akseptabelt til normalt bruk. PC Mark 10-testen, som etterligner kontorprogrammer, endte med et resultat på 3055. Det er faktisk ikke så verst. Et kraftmonster som HP Omen 17 er bare halvannen gang raskere.

Vi puttet også Zenbook Flip S på de grafikktunge Cinebench og 3D Mark-testene. Det gikk som forventet. Dette er ingen maskin til tung 3D-grafikk. Men alle testene ble imidlertid gjennomført, så du kan i prinsippet sette et eldre 3D-spill på som pauseunderholdning.

Langt viktigere er batteritiden. Ifølge Asus kan den klare seg i opptil 11,5 timer på en lading. Det er sannsynligvis korrekt ved typisk bruk. I den harde, men standardiserte batteritesten, hvor det kjøres krevende oppgaver med fullt bluss på skjermen, nådde Zenbook Flip S å kjøre like under tre timer.

Konklusjon
Asus Zenbook Flip S UX370 er en datamaskin til de som på samme tid ønsker seg en stilig, Macbook-drepende ultrabook til jobben eller studiene – og et stort, fett nettbrett til filmhygge i sofaen. Innenfor de stramme, fysiske begrensningene i formatet har Asus fått en bra kraftig maskin ut av det. Den har ingen seriøst svake sider, og prisen kan man heller ikke med rimelighet klage over. Touchskjermen blir raskt uunnværlig – også når du bruker Zenbook Flip som alminnelig bærbar.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Prosessor: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dual-core, 4 tråder)

Skjerm: 13,3” Full HD (1920 x 1080 piksler), 10-punkts touch

Minne: 8 GB

Grafikk: Intel HD Graphics 620 m. delt RAM

Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit

Harddisk 256 GB SSD

Mål/vekt: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm (B x H x D), 1,1 kg

HD-webcam, Wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, 3,5 mm audiokontakt, fingeravtrykkleser

Web: asus.com

Pris: 14999,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×