annonse
annonse
annonse
TEST:

Asus ROG G752VS GC026T

Oktober 2016Asus ROG G752VS GC026T
annonse

Muskel-laptop til 3D-krigere

Et generasjonsskifte er i gang! Den første pc'en med Geforce GTX 1070-grafikk er trolig den raskeste på 3D-spill til dato.
Pluss lbadvantages
Ekstremt rask 3D-grafikk. Man får alt man kan ønske seg av funksjoner!
Minus lbdisadvantages
Stor, tung og voldsomt dyr. Og den har bare det nest raskeste grafikkortet. Vi gleder oss til å se GTX 1080-maskinene.

Datamaskiner til spill – gamingmaskiner – er som drag-race biler. Det handler om å pakke mest mulig kraft  under panseret, uten hensyn til bensinøkonomi, svingradius og pris. Bare den kjører hardt!

Derfor er det ikke rart at gaming-pc’er gang på gang setter nye hastighetsrekorder, når vi har dem på testbenken. I de fleste tilfeller har forbedringene vært små. Det skyldes at computergenerasjonene skifter litt raskere enn generasjonene på de avgjørende grafikkprosessorene. Faktisk har de fleste grafikktunge maskinene vi har testet det siste halvåret vært basert på enten Geforce GTX 970 eller GTX 980, begge fra Nvidia.

Asus ROG G752V er den første pc’en vi har testet, med denne generasjonen av Nvidias grafikkprosessorer, som ble lansert like før i IFA-messen i september. Det skal i følge Nvidia bety seriøst raskere grafikk.

Nesten maken til forgjengeren
På utsiden ligner G752 VS en del på den forrige Asus-toppmodellen. Den har like utganger, skjerm og mer. Faktisk er det kun noen få tall i modellbetegnelsen som skiller den nye modellen fra den gamle. Og det nye Nvidia GTX 1070-grafikkortet.

Asus ROG G752 er et solid stykke laptop som trenger et bredt fang å balansere seg på. Den er enda større enn den ser ut ved første øyekast, da den har en skjerm som sitter noen centimenter inn i kabinettet.

Kabinettet er titangrått med lyse striper på lokket og bakbelyste taster. Det er god plass til et tastatur av full størrelse, numerisk tastatur og en stor og fin touchpad – selv om de fleste vil supplere med en ordentlig god gamingmus. 

Under lokket finner man en Core i7 prosessor fra Intel, 16 GB RAM og det nevnte Geforce 1070-grafikkortet, som har fått hele 8 GB egen RAM å jobbe med. Det er både en gammeldags fysisk harddisk og en SSD om bord. Også en Blu-ray spiller har det blitt plass til.

 

Overlegne krefter
Det er ren fornøyelse å fyre opp et spill på G752 VS. I praksis må du lete lenge(eller hvert fall inntil neste versjon av Crysis) for å finne et spill, som faktisk gir maskinen en ordentlig utfordring. Så lenge du holder deg til den innebygde Full HD-skjermen kan du stille alt på maks i de fleste spill. Bak skjermen sitter et meget godt kjølingssystem. Det lager kanskje litt lyd, men det er riktignok ikke verre enn hva forrige generasjon av 3D-sterke maskiner har bydd på. Og det er langt fra jetstormen til MSi GT80 Titan.

GeForce GTX 1070-grafikkortet producerer en hel del varme, så ventilationsristene fyldet hele bagsiden af computeren.
GeForce GTX 1070-grafikkortet produserer en god del varme, derfor er ventilasjonsannlegget nødt til å fylle hele baksiden av maskinen.

 

Benchmarks
Men så over til det viktigste: Testene. Har vi ventet forgjeves på en ny generasjon, eller kan GTX 1070-kortet faktisk løpe i sirkler rundt de andre?

3D mark 15-testen viser at Asus ROG G752 faktisk er særdeles god til nettopp det, den er bygget for: Spillgrafikk. En score på 18.330 er ikke bare høyt, men faktisk latterlig høyt. Til sammenligning fikk den absurde MSi GT80 Titan bare 11.824, da den i sommer sprengte rekorden her hos oss. Og Asus’ egen forløper endte på kun 8.124 året før. Så vi snakker altså om mer enn en fordobling i ytelse. Og maskin er kun utstyrt med den nest kraftigste grafikkprosessoren i den nyeste Nvidia-serien.

Den litt gamlere 3D mark 11-tesen får også et godt resultat, 11.315. Det er bra, men faktisk ikke bedre enn toppmodellene fra forrige grafikkgenerasjon.

Og går vi videre til mindre grafikkspesifikke tester, er resultatet nærmere andre raske maskiner. I Cinebench R15-testen får G752 VS faktisk litt dårligere resultat (74,3 fps), enn vi er vant til med andre maskiner, som på papiret skal være tregere. Den er på ingen måte sløv i oppstart, men det er heller ingen revolusjon på gang.

GeekBench 3-testen måler prosessorens ytelse, og det er ingen overraskelse at resultatet på 3203 (single-core) og 10.309 (multi-core) er på lik linje med andre nye Core i7-baserte pc’er. Blant annet Asus ROG G752.

Batteritesten Peacekeeper avslører igjen at spillmaskiner helst skal plasseres innenfor en kabellengde fra stikkkontakten. 1 t. og 49 minutter er ikke lenge. Og Peacekeeper-testen bruker ikke mye grafikkraft. Hadde den brukt det ville nok resultatet blitt halvert.

 

Konklusjon
Asus GT752 VS er den første av sin art som har kommet til vårt testlaboratorium, og den bekrefter både våres ambisjoner og fordommer. Nvidia GTX 1070-grafikkprosessoren gir den 3D-krefter vi ikke har sett maken til. Når man sammenligner med hva det for noen måneder kostet å få en superrask laptop med mindre grafisk kapasitet, er prisen faktisk rørende. Men den koster fortsatt en svær bunke med penger! Og det er kun på nettopp 3D-grafikk man får en vesentlig forskjell. Sitter du med en Core i7-basert maskin fra det siste året, får du ikke noe mer prosessorkraft ved å oppgradere til denne. GT752 er bygget for å være konge over LAN-partyet. Og der skuffer den ikke. Det får den våres anbefaling for.

 • Prosessor: 2,7 GHz Intel Core i7-6820HK (quad-core, 8 tråder)
 • Skjerm: 17,3” Full HD (1.920 x 1.080 pixels) IPS
 • Hukommelse: 16 GB
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1070 m. 8 GB RAM
 • Operativsystem: Windows 10
 • Harddisk 512 GB SSD, 1 TB HDD
 • Mål og vekt: 41,7 x 4,9 x 32,2 cm (BxHxD), 4,3 kg.
 • Super-multi optisk drev, integrert HD-webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, 1 x USB-C, 4 x USB 3.0, 1 x Mini DisplayPort, HDMI, digital lyd ud, mikrofon, lyd ind/ud, kortleser, innebygd subwoofer

Benchmark:
GeekBench 3: 10.309 (multi), 3.203 (single)
Basemark 3.0: 514
3DMark 15: 18.330
3DMark 11: P11.315
CineBench R15: 74,32 fps
HD Tach: 793 MB/s
Futuremark Peacekeeper: 1 t. 49 min.


Pris: 27995 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System

  IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

  Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.Legg til som favoritt
  Razer Blade Stealth 13 16_9

  IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spill-PC-en. Billig? Nei. Praktisk? Det vil vi tro.Legg til som favoritt
  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  Den nyeste generasjonen av Acer Swift 5 har nye 10. generasjons Intel Core- prosessor samt NVIDIA GeForce MX250-grafikk og veier bare 990 gram.Legg til som favoritt
  IFA 2019: Smartere komfyrvakt

  IFA 2019: Smartere komfyrvakt

  En smartere kjøkkensensor, som overvåker komfyren og varsler deg via en app på mobilen.Legg til som favoritt
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer det oppkoblede hjemmet, og kommer med stor skjerm og mulighet for videosamtale.

  Legg til som favoritt
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skjermer

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skjermer

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskjerm kan nå kjøpes i butikkene. Legg til som favoritt
  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Lav og bred som en italiensk supersportsbil – og like upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus er skapt for race.

  Legg til som favoritt
  Apple iPod touch (7. generasjon)

  Apple iPod touch (7. generasjon)

  Steve Jobs snur seg i graven! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

  Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny