Search
Generic filters

Apple EarPods

 itemprop
Apple EarPods

Endelig Apple!

De nye Apple EarPods med fjernkontroll og mic, er endelig blitt så bra at vi kan anbefale dem.

Lyd & Bilde mener

Fyldig og balansert lyd Sitter godt i øret Lav pris
Litt ullen diskant Ukomfortable å ha på i lengden
Fjernkontroll

Mikrofon

Etui

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 229 kr

De karakteristiske hvite øreproppene til Apple, er nesten like utskjelte som de er utbredte. Det er ikke alle som synes den lett skingrende, og slanke klangen gir noen særlig til lydopplevelse, når man lytter til musikk. Derfor har vi alltid anbefalt å bytte dem ut med et par rimelige ørepropper fra for eksempel Shure, Sennheiser eller Jays.

Hvis man klarer å få de gamle Apple-proppene som har fulgt med iPhone-generasjonene og iPod-ene i senere tid, til å sitte i øret, kan man få ganske fin lyd. Med tilstrekkelige balanse og klarhet til at de klarer å engasjere lytteren. Men de gamle proppene var aldri godt nok utformet til at de satt tilfredstillene godt i øret, og lydkvaliteten lider under det.

Ny design

Den gamle øreproppen til venstre, sender lyden rett i øret, mens de EarPods har to åpninger. Den ene rett i ørebrusken, den andre vender inn mot øregangen. Små porter på toppen og i bunnen av øreproppene, skal ventilere elementene innvendig, og hjelpe på følsomheten og bassdefinisjonen.

EarPods er designet fra grunnen av, og Apple forteller at de har formet proppene etter øret, ikke innmaten, og analysert hundrevis av ører for å finne frem til den endelige formen.

Resultatet er at de sitter overlegent mye bedre og dekker øregangene nesten like bra som ørepropper med silikontupper.

annonse

annonse

Men de er fremdeles støpt i hardplast, og blir gradvis mer ukomfortable å ha i ørene.

Hvor lang tid det tar, varierer nok fra person til person.

Håndfriknappene, eller fjernkontrollen og mikrofonen, er flyttet bittelitt høyere opp på den høyre ledningen og havner omtrent ved hakespissen, og kan aktivere Siri, svare på oppringninger, starte og stoppe avspilling – og justere ringe- og musikkvolumet.

Talekvaliteten i mikrofonen er svært bra faktisk, og gledelig nok er ikke lydkvaliteten i proppene dårlig den heller.

annonse

Lydforbedringer

Følsomheten er forbedret slik at man får høyere lydtrykk med samme volum ut fra mobilens hodetelefotuttak.

Det første man merker med de nye EarPods, er bassen. Som er svært potent, og fyldig med ganske god definisjon. Mellomtonen er balansert og åpen, og sammenhengenn mellom perkusjonsinstrumenter, og vokalister som også spiller, feks gitar eller piano, er forbilledlig for et sett ørepropper til en drøy 200-lapp.

Klangbalansen er varm og fyldig, og  ikke nøytral, men tross alt veldig behagelig. Det er ingen deler av toneområdet som stikker seg ut, ei heller diskanten. Som med fordel kunne vært luftigere og mer distinkt. Strykere og overtoner fra Leif Ove Andsnes Beethoven-tolkninger – The Beethoven Journey – skinner ikke så tydelig som i et sett rimelige Shure-propper, men det er godt med dynamisk kontrast og trøkk i bassen.

Men, og det er hele poenget, de lyder svært mye bedre enn noe Apple har laget tidligere, og stiller de gamle øreproppene fullstendig i skyggen.

Man kan spørre seg hvorfor ikke Apple har gjort dette tidligere. Og nei, jeg anser heller ikke deres InEar-propper med silikontupper som spesielt vellykket.

Disse kan du beholde

Med litt prøving og feiling med iOS’ equalizer på uilke musikkstykker, er det fullt mulig å få så god lydkvaliteten at man ikke styrter til nærmeste hi-fi-sjappe for å finne bedre erstattere.

Sagt på en annen måte, med EarPods har Apple endelig lyktes å holde øreproppene unna nærmeste søppelbøtte, og i ørene på kundene sine.

Men du verden hvor lang tid de brukte på å komme til samme konklusjon som oss andre…

Det er ikke mye å utsette på de nye øreproppene, bortsett fra hardplast uten gummi- eller silikonpolstring, kan føles hard og ukomfortabel i øret etter en stund. Og så er jeg ikke overbevist om hvor godt de tynne ledningen vil tåle tidens tann.

På den annen side, til prisen av tre halvlitere i Oslo eller Stockholm, får man mye godlyd for pengene i et sett EarPods.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  2 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Apple EarPods

   data-srcset

  JBL uten spesielle fordeler

  JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

  (Foto: Jabra)

  Overlegne treningspropper

  Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.