Search
Generic filters

Argon BT2

Argon BT2 forside - Argon BT2
Argon BT2

Trådløs musikk på 1-2-3

Med en Bluetooth adapter fra Argon kan du gjøre ditt gamle hi-fi anlegg trådløst, uten å tømme sparegrisen!

Lyd & Bilde mener

En enkel og billig måte å gjøre anlegget trådløst. Eller hoppe over forsterkeren hvis du kobler et par aktive høyttalere direkte til BT2. Og med aptX og oppsampling trenger du ikke gi avkall på kvaliteten.
Den optiske utgangen støtter bare 24-bit/192 kHz.
 • Innganger: Bluetooth 3.0 med aptX og A2DP/AVRCP overføring, 5V DC inn.
 • Lett paring via NFC.
 • Utganger: 3,5 mm stereo-minijack, stereo RCA, optisk digital (24-bit/192 kHz).
 • Pris: 648 kr
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 648 kr

Strømming har revolusjonert måten vi lytter til musikk på. Det gjelder som lydkilde hvor tjenester som Spotify og Wimp har gitt dødsstøtet til den allerede truede CD-industrien. Og det gjelder transporten, hvor trådløs overføring erstatter kabler, selv i kostbare anlegg.

Ikke engang de mest ihuga retrofanatikere vil i dag kjøpe et musikkanlegg uten mulighet for strømming. Hva skal man imidlertid gjøre når man ellers er godt fornøyd med det eksisterende anlegget, men bare mangler strømming?

Argon BT2 er en ”Bluetooth-adapter” til stereoanlegget. Den består av en liten plastboks med LED-indikator på fronten og RCA samt minijack utganger på baksiden. Det finnes også en optisk digitalutgang slik at man ved behov kan overlate D/A-konverteringen til en ekstern omvandler.

Tilkobling er som for mange andre BT-enheter: Hold connect-knappen (her merket ”POWER”) inne i noen sekunder for å få Argon BT2 til å lete etter partnere. Kort etter dukker enheten opp på listen på mobil eller nettbrett. Har din mobil NFC (Near Field Communication) er tilkoblingen enda enklere.

Argon_BT2_bagside

Når enhetene er paret er det bare å koble BT2 til en ledig linjeinngang på forsterker eller receiver og man kan begynne å strømme musikk trådløst til anlegget fra for eksempel Spotify eller din egen musikksamling.

Selv om vi befinner oss i den billigere delen av markedet (BT2 koster mindre enn en god signalkabel), er det lagt vekt på lydkvaliteten. BT2 støtter aptX koding, som på mange nyere smartmobiler gir mulighet for lydoverføring i CD-kvalitet. Etter mottak samples signalet opp til 192 kHz/24-bit slik at unoter i D/A-konverteringen vil være langt utenfor det hørbare området. Det er finesser vi ikke er vant til på billige Bluetooth-mottakere – eller innebygde BT-mottakere i forsterkere for den saks skyld.

annonse

Oppsamplingen krever at den eksterne D/A konverteren (som kobles til via den optiske utgangen) må støtte 24-bit/192 kHz oppløsning. Noe de aller fleste nyere konvertere heldigvis gjør.

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

Lytteinntrykket fra Argon BT2 er veldig positivt. Det er godt med luft og åpenhet i lydbildet. Og det er herlig å kunne lene seg tilbake i godstolen og velge musikken på mobilen. Med aptX overføring er det verken den trådløse overføringen eller den påfølgende konverteringen som setter grensen. I hvert fall ikke når utgangspunktet til signalkilden er strømmetjenester med komprimerte filer. Så både lyden og latskapen tjener på å være fri fra ledninger.

Konklusjon
Argon BT2 oppfyller det behovet den er satt til verden for å dekke: Å spille musikk i ekte hi-fi kvalitet fra Bluetooth enheter på det eksisterende utstyret. Og det gjør den til en nærmest rørende pris. Man kan god finne billigere Bluetooth-mottakere, men da får man ikke med aptX koding og oppsampling.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  1 Kommentar
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Nicolai
  3 måneder siden

  Her er det lite som til sier at dette er ett bra produkt . Til og med biltema sin bt enhet til 130 kr . Er bedre . Mangler optisk og rca men selv med kun 2.5 mini jack er lyden bedre en argon bt2. Syntes dere burde ta å teste ut ting og ikke bare ta betalt for å skrive noe bŕa . Skuffende fra dere i lyd og bilde .

  Alternativer til Argon BT2

  Plusaudio turntable I 63867 scaled - Argon BT2

  Platespiller med høyttalere

  Platespiller med forsterker og høyttalere innebygget? Vanligvis en oppskrift på katastrofe, men ikke her.

  Uniti Star oppslag 58717 scaled - plusaudio

  Himmelsk lyd i stjerneklassen

  For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

  NAD M10 3 4 Black on Black Alternate Artist 2 - Naim

  High-end i bonsaiformat

  Et komplett lydanlegg i det tunge sjiktet behøver ikke fylle hele stueveggen. Det beviser det nyeste medlemmet av NADs Masters-serie.

  Pinell 301 52271 scaled - Gold Note

  Pinell Supersound lever opp til navnet med bedre lyd enn konkurrentene.

  Pinell I 50672 350x250 - - ik

  Det kompakte anlegget fra Pinell er best i sin klasse.

  Sonoro Meisterstuck 47360 scaled - - ik

  Sonoro-anlegget er et godt valg for alle som vil ha alt på ett sted, så lenge man er klar over begrensningene.

  Tivoli Audio Music System Home 48245 - Sonoro

  Tivoli-anlegget har alt de fleste ønsker seg, men også noen mangler.

  Naim Uniti Nova SPREAD 37648 scaled - Tivoli Audio

  Navnet Nova passer perfekt for denne eksplosive, elegante forsterkeren. Som er fullspekket med brukervennlige funksjoner.

  MB50 Angle Low with App scaled - Naim

  Hvem hadde trodd at McIntoshs billigste forsterker skulle være perfekt for kresne ører.

  chromecast audio 990 - McIntosh

  En kjempeenkel måte å gjøre tradisjonelle anlegg og aktive høyttalere trådløse.

  Strømming oppslag3 - Google

  Forbi er tiden da det var bedre å eie enn å leie.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link