: Beats Solo3

Gjennomsnittlig lyd med lang batteritid

Lyd & Bilde mener

W1-brikken er et kjempepluss, og alene årsaken til at du bør vurdere Beats Solo3. Batteritiden er i en klasse for seg.
Konstruksjonen føles billig, og lydkvaliteten er ikke helt god nok, prisen tatt i betraktning.
3,5mm minijack Bluetooth W1 brikke USB Avtakbar kabel med volumkontroll Passiv lydisolering Vekt: 215 gram Batteri: 40 timer Pris: 2.990 kr Web: beatsbydre.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2990 kr

Markedet for trådløse hodetelefoner har begynt å eksplodere, ikke minst takket være Apples ”modige beslutning” om å droppe hodetelefonuttaket. Vi fores derfor konstant med en jevn strøm av nye og oppdaterte trådløse produkter. Beats Solo3 hører til den siste kategorien, og skiller seg ikke så mye fra sin forgjenger, Beats Solo2, som de ligner til forveksling. Under overflaten er det imidlertid skjedd saker og ting. Har du det riktige utstyret, vil du oppleve en markant forbedret batteritid, samt en lekende lett paringsprosess.

Best med iOS 10

Selv om Beats Solo3 benytter Bluetooth, og derfor kan brukes med alle telefoner, får du mest ut av dem med et Apple-produkt med iOS 10. Den primære forskjellen på denne og forrige modell er nemlig implementeringen av Apples trådløse W1-brikke, som man også finner i Apples spesielle AirPods. Takket være brikken får du en markant bedre batteritid, raskere lading samt en smart paringsprosess som er gjort så enkel at selv de mest teknikkredde kan følge med. Hold strømknappen inne et par sekunder, og det popper opp et bilde av hodetelefonene på iPhone-skjermen. Følg instruksjonene, og etter få sekunder er du oppe og går. Det er virkelig elegant laget.

Lang batteritid

Paringsprosessen er imidlertid en mindre sidegevinst, og den primære fordelen er den forlengede batteritiden. Ifølge Beats kan Solo3 kjøre opp til 40 timer før du trenger å lade igjen. Til sammenligning holder batteriene i Beats Solo2 kun 12 timer. Jeg klarte ikke selv på noe tidspunkt å gå tom for strøm, til tross for at jeg brukte dem flittig i litt over en uke. I praksis betyr det derfor at de fleste vil kunne nøye seg med å lade dem en gang i uken, uten å være redd for å gå tom for strøm. Skulle det likevel skje, har Beats lagt en minijack-kabel med i pakken. Den beslutningen kan man undres over når Beats nå eies av Apple, og markedsføres som det perfekte tilbehøret til den nye iPhone 7, hvor kabelen ikke lenger kan brukes. Vel, det var en mindre detalj. Heldigvis er det et ekstra pluss ved W1-brikken. Om du skulle gå tom, kan du tanke hele tre timers strøm på kun fem minutter. Det er ganske imponerende.

Dyr plast

Prisen for Beats Solo3 er i det høyere sjiktet. Det merker man imidlertid ikke når man står med dem i hånden, da den skinnende plasten skjærer litt i øynene. Putene av imitert lær kan ikke tas av, noe som også må betegnes som et lite minus. De har en tendens til å bli slitt, og det hadde vært hyggelig hvis de kunne skiftes ut. Til tross for de rimelige materialene og den litt vaklevorne konstruksjonen, virker Beats Solo3 likevel ganske solide. Spesielt muligheten til å klappe klokkene flate slik at de lett kan ligge i lommen, fungerer fint. Passformen er litt tettere enn jeg liker, noe som samtidig betyr at ørene har det med å bli litt varme og svette ved lang tids lytting.

Ikke studiokvalitet

Når det gjelder lydkvaliteten, er de godkjente, uten på noen måte å være prangende. Dette er selvfølgelig et ganske subjektivt punkt, men jeg syntes lydbildet var litt ullent, spesielt med mer krevende musikk. Det var ikke den samme vidde og dybde som jeg har opplevd på dyrere hodetelefoner. Til forskjell fra de øvrige modellene fra Beats er bassen samtidig ikke så tung og dominerende, noe noen kanskje vil savne. Resultatet er et par hodetelefoner som nok verken henvender seg primært til audiofile eller bassglade lyttere, men i stedet er glimrende til folk flest. De egner seg godt til en tur med bussen eller toget, men bør nok overlate plassen til et bedre par hjemme i godstolen.

Alternativer

Da prisen er i det høyeste sjiktet, er det verdt å se på hva du ellers kan få for pengene. Er det viktig for deg at hodetelefonene er trådløse, og at du samtidig er interessert i aktiv støyreduksjon, kan du med fordel se på Bose QC35. De har den tunge bassen som Beats ellers er kjent for, men som mangler i Beats Solo3, og koster nesten det samme. Er det derimot lydkvaliteten som betyr mest, kan vi lett anbefale en modell som Beoplay H6, som imidlertid er kablet, men til gjengjeld spiller bedre enn både Bose og Beats. Valget er til slutt ditt eget.

Konklusjon

Beats Solo3 er ikke rimelige hodetelefoner, og det er derfor verdt å vurdere akkurat hva som teller mest når du skal velge et par trådløse hodetelefoner. Setter du stor pris på design og god lydkvalitet, er det kanskje ikke det beste valget. Til det er konstruksjonen litt for plastaktig, og lyden litt for ullen. Er man derimot tiltrukket av den ekstremt lange batteritiden, bør man helt klart gi dem en sjanse. Det er vanvittig imponerende hvor lenge de kan holde på strømmen, og det er hyggelig at man ikke trenger å være redd for at de går tomme når man er langt fra en stikkontakt. At de samtidig er lette å folde sammen og legge i lommen eller vesken, taler også for et kjøp.

picture1 picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
(Foto: Produsenten)
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Mikael Hansen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.