annonse
annonse

TV-kunst fra Samsung

Samsungs nye TV "The Frame" ligner et ekte maleri!

annonse

Hvert år kommer det nye TV-er med «nyskapende design» som lover å gli rett inn i  stue-innredningen. Men som regel dreier det seg om nok en stor og speilblank skjerm som dekker store deler av veggen, eller tar opp det meste av benkeplassen.  Produsenten har kanskje lykkes med å gjøre skjermen slankere ved å ta vekk noen millimeter her og der, men det blir sjelden spesielt revolusjonerende.

Derfor var det med en viss skepsis vi takket ja, da Samsung inviterte oss til Paris for å se på nok en TV som «vil endre måten vi oppfatter fjernsynet på».

Teknologijournalister, livsstilsreportere og motebloggere ble fløyet inn fra hele verden for å være vitne til Samsung-lanseringen. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

 

Livsstil i Louvre
For å presentere nyheten i fasjonable omgivelser hadde Samsung like god leid underetasjen i kunstmuseet Louvre i Paris, og invitert hundrevis av teknologijournalister fra hele verden, i tillegg til livsstilsreportere og motebloggere.

Samsungs nye TV har fått navnet The Frame («Rammen»). Og det er nettopp rammen som skiller den fra ordinære tv’er.

I stedet for å fjerne mer av kanten har Samsung gått motsatt vei, og forsynet The Frame med en solid bilderamme av ekte tre. Det skal få fjernsynet til å passe med kunst, som sannsynligvis allerede henger på veggen. Rammen fås i valnøttre, eik og hvit, og flere farger skal være på ve. Det samme gjelder DIY-versjonen, som man selv kan prege med farger og designs.

The Frame er utformet av industridesigneren Yves Béhar. Foto: Samsung

 

Veggplassen er kostbar
«I moderne storbyhjem er plassen kostbar, og kun det essensielle får være med. Det virker underlig å ha en gjenstand, som mesteparten av tiden bare er en svart flate, som tar opp plass,» sier den berømte sveitsiske designeren Yves Béhar, som har stått for designet av The Frame. Han viser til at de fleste ser fjernsyn tre-fire timer om dagen, mens tv-en er slått av de andre 20 timene i døgnet. Løsningen er ifølge Béhar å bruke skjermen som et kunstverk resten av tiden. Man kan altså si at Samsung har laget en TV man kan se på, også når man ikke ser på TV.

The Frame kommer lastet med et utvalg av bilder innen grafikk, landskap, arkitektur, dyreliv og action. Til sammen er det mer enn 100 bilder som kan brukes fritt. Bildene kan enten vises permanent eller i et automatisk slideeshow. Man kan selvfølgelig også få sine egne bilder opp på skjermen.

Det er 12 TV-er på denne veggen…
Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Gjemsel

«Det er 12 TV-er på denne veggen. Kan du finne alle?»

Til anledningen var en vegg fylt opp med grafikk og malerier i rammer. Noen få avslørte seg selv, da de viste lyssterke, levende videobilder. Små, kvadratiske bilderammer kunne av god grunn ikke være fjernsyn, og andre kunne utelukkes, fordi bilderammen var for tynn. Resten var ikke like åpenbare, og til slutt måtte elimineringsmetoden brukes. Men i henhold til selve bildeflaten, var illusjonen nesten perfekt. Man måtte tett innpå for å avsløre at det faktisk var en skjerm!

The Frame ligner et grafisk trykk på en bilderamme. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Les også:


annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.