itemprop

CES 2012:

Dynaudio lanserer Xeo, en serie trådløse high-end-høyttalere. Velg mellom stativmodellen Xeo 3 og gulvhøyttaleren Xeo 5.

Ingen liker kabler, og vi får ofte spørsmål fra folk om vi kan anbefale noen trådløse høyttalere. Dessverre finnes det knapt noen på markedet, men nå ønsker danske Dynaudio å være redningen, med sin trådløse Xeo-serie.

Ingen høyttalerkabler, ingen programvare, ingen IP-adresse. Du trenger ingen D/A-konverter eller forsterker. Kun strøm og en lydkilde, for å oppleve lyden slik vi vet Dynaudio kan.

Stativhøyttaleren Xeo 3 og gulvhøyttaleren Xeo 5 mottar musikken i full oppløsning (opp til 24-bit/48kHz) og uten kompresjon fra senderen, som har tilkobling for både digitale og analoge kilder. Senderen har én optisk digitalinngang i tillegg til mini-USB, hvilket betyr du kan koble til én digital kilde i tillegg til din Mac eller PC. Koble til din CD-eller Blu-ray-spiller, flatskjermen, Sonos eller Squeezebox, eller hva med AirPort Express så du kan streame trådløst direkte fra din iPod? I tillegg finnes to analoginnganger; en RCA og en minijack. Inngang og lydnivå styres fra den medfølgende fjernkontrollen. Xeo er en fulldigital, aktiv høyttaler med innebygd DAC og fjernstyrt forforsterker.

Påkostet
Høyttalerne i Xeo-serien er ikke noe billig skvip, men er med sin prislapp på henholdsvis 12.600 kr for et par Xeo 3 og 24.400 kr for et par Xeo 5 seriøse høyttalere myntet på folk som vil investere penger i skikkelig lyd. Dette må likevel sies å være rimelig, fra en produsent som lager høyttalere helt opp til 650.000 kroner for et par!

Xeo 3 har fått en 1-tommers silkedomediksant og en 5 ½-tommers bass. Xeo 5 har to slike basser, så den kan fylle større rom med lyd. Høyttalerne har fått innebygd forsterkerteknologi fra Dynaudios velkjente studiohøyttalere, for å komme tettere på lyden, som den var tiltenkt i opptaksstudioene. Det er nemlig en god sjanse for at favorittmusikken din er skrudd til et par studiomonitorer fra nettopp Dynaudio.

Lyd i flere rom
Det trådløse Xeo-systemet er laget for å kunne bygge ut. Senderen kan sende til opp til tre par Xeo-høyttalere. Hver høyttaler har sin egen fjernbetjening og kan styres individuelt, slik at du kan ha ulikt lydnivå i de ulike rommene. Høyttalerne kan stå inntil 50 meter fra senderen (selvsagt kortere med vegger mellom, men det skal likevel gå fint i et hjem).

Tekniske data:

Xeo Sender
Digitaleinnganger: mini-USB, optisk
Analog-indganger: RCA, minijack
Nettverk: 2,4 GHz
Sende-rekkevidde: opp til 50 meter
Antall soner: 3
B x H x D: 12 x 3,2 x 9 cm
Vekt: 148 g
Finish: matt svart

Xeo 3
27 mm silkedomediskant
14,5 cm MSP bass/mellomtone
Innebygd forsterker: 2 x 50 watt Klasse D i hver høyttaler
Delefilter: Digitalt (DSP)
Frekvensrespons: 48 Hz – 22 KHz
Standbyforbruk: 0,6 watt
B x H x D: 17 x 28,1 x 24,6 cm
Vekt: 6,4 kg
Finish: Svart eller hvit høyglans
Pris pr. par: 12.599 kr

Xeo 5
27 mm silkedomediskant
2 x 14,5 cm MSP bass/mellomtone
Innebygd forsterker: 2 x 50 watt Klasse D i hver høyttaler
Delefilter: Digitalt (DSP)
Frekvensrespons: 36 Hz – 22 KHz
Standbyforbruk: 0,6 watt
B x H x L: 17 x 99,2 x 26 cm
Vekt: 16,7 kg
Finish: Svart eller hvit høyglans
Pris pr. par: 24.399 kr

annonse
annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link