annonse
annonse
annonse

Raumfelds trådløse gulvhøyttalere oppgraderes

Stereo L kommer i ny og bedre versjon.

Multiromssystemene fra tyske Raumfeld har nylig blitt lansert i Norden. Flaggskipet Stereo L er en gulvstående høyttaler som strømmer lyden trådløst, med innebygd 24-bit / 192 kHz digitalkonverter og 400 watt forsterkerkraft.

Høyttalerne har innebygd digitalkonverter og strømmingsmodul fra Cirrus Logic, og konverterer lyden fra strømmetjenester, internettradio og ditt eget musikkbibliotek, trådløst over hjemmenettverket. Den støtter høyoppløst lyd opp til 192 kHz, via standard 802.11 WiFi og tar imot data med 150 MBit pr. sekund. Vi loves ”klar, kraftig og dynamisk lyd”.

Enda flere alternativer
Nytt for den nye Stereo L er en analog linjeinngang som kan motta signaler fra CD-spillere eller skivespillere. Den utmerker seg dessuten ved å ha fått en høynivåinngang, som kan kobles til en stereoforsterker som dermed forvandler stereo L til en passiv høyttaler.

Vi loves også at den nye Stereo L er akustisk forbedret, for enda bedre lyd.

Funksjonalitet
Stereo L kan spille musikk fra en rekke populære strømmetjenester, deriblant Tidal HiFi, som gir strømming med ekte CD-kvalitet. Internettradio er dessuten på plass, og høyttaleren kan selvsagt strømme direkte fra ditt lokalt lagrede musikkbibliotek, og fra smartmobil og nettbrett. Den tar også musikk direkte fra USB-minnepinne og ekstern harddisk.

Brukervennlighet
Du kan kontrollere hvilke musikkstrømmer som skal spilles av Stereo L ved hjelp av en gratis app for smarttelefoner og nettbrett. Appen gir deg ”enkel og intuitiv tilgang til høyttalerens hovedfunksjoner.” Enten du leter etter en bestemt låt eller blar i strømmetjenester i et enormt musikkbibliotek: Så snart du har valgt musikk starter avspillingen i løpet av noen brøkdeler av et sekund. Pressemeldingen lover oss også at ”du kommer til å måpe over den fullkomne synkrone ekte stereogjengivelsen fra venstre og høyre høyttaler.”

Oppbygning
Stereo L er en treveiskonstruksjon, det vil si at mellomtoneområdet har fått sitt eget dedikert element. VI loves dessuten høyttalerelementer ”av aller høyeste kaliber.” En ny forsterker med 2 x 200 watt maksimal effekt driver fire elementer i hver høyttaler. Den innebygde D/A-konverteren konverterer musikkfiler med opptil 24 bits oppløsning og samplingsfrekvens opptil 192 kHz. Begge basselementene på 6,5” (170 mm) har karbonmembraner – som er både stabilt og veldig lett. Alt for å gi oss et dynamisk og gjennomsiktig lydbilde.

Magnetgriller
Grillene til høyttalerne holdes på plass av magneter, slik at man slipper å se stygge hull gjennom frontplaten når grillen er av. Bassrefleksåpningen er skjult på undersiden av høyttaleren.

Pris og tilgjengelighet
Den nye Raumfeld Stereo L er tilgjengelig nå, til 13.999 kroner for et par.

Test kommer i Lyd & Bilde nr 9!

raumfeld.com

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
annonse

Les også

Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

Og den blir faktisk rasende billig (til B&O å være)!Legg til som favoritt
Como Audio Speakeasy Stereo

Como Audio Speakeasy Stereo

Como Audio Speakeasy Stereo er først ute med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

Legg til som favoritt
Ø Audio Icon

Ø Audio Icon

Sjeldent har vi hørt høyttalere som vokser så inn i granskauen med oppgaven.

Legg til som favoritt
The New Soundboks

The New Soundboks

Tredje utgave av danske Soundboks er villere, høyere – og dere kan lage en gjeng sammen.

Legg til som favoritt
Selg varer - eller bli solgt selv!

Selg varer – eller bli solgt selv!

Har tiden kommet for å selge Bang & Olufsen? Legg til som favoritt
360-graders lyd fra Bose

360-graders lyd fra Bose

Den er bærbar, spiller i 12t - og du kan snakke til den.Legg til som favoritt
IKEA Symfonisk

IKEA Symfonisk

En smart introduksjon til det beste multiromsystemet til en meget attraktiv pris.

Legg til som favoritt
Naim Mu-so 2nd Generation

Naim Mu-so 2nd Generation

Den beste bordhøyttaleren under 10.000 kr er blitt enda bedre.Legg til som favoritt
annonse
Lukk meny