Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

McIntosh relanserer legendene

De måtte gi etter for presset, og starte produksjon igjen av de legendariske rørforsterkerne fra 60-tallet.

Skrevet av / 25.03.15 - 09:30
McIntosh relanserer legendene

McIntosh har holdt på lengre enn de fleste, og har derfor en rik historie med mye gull gjennom tidene. Deres stereo rørforsterker MC275, gikk ut av produksjon for flere tiår siden, men etter langvarig press måtte de starte opp produksjonen igjen. Og nå finnes en moderne versjon av den 75 w kraftige forsterkeren, som stadig selger jevnt og trutt.

Slike fans skulle nok andre produsenter likt å ha, og McIntosh begeistret fansen enda en gang da de for noen år siden lagde en begrenset serie med de legendariske forsterkerene MC75, og C22, i en påkostet jubileumsversjon.

C22 AngleEt forsterkersett vi testet i 2009.

Den gang som nå, handler det om C22, en rørforforsterker med platespillerinngang, mange justeringsmuligheter og fjernkontroll. De to monoforsterkerne MC75, på 75 w hver, er som forforsterkeren holdt i det samme klassiske designet som originalene fra 60-tallet.

C22 BackF0rforsterkeren C22 har 10 lydinnganger, med to balanserte og seks ubalanserte innganger, i tillegg til platespillerinnganger for Moving Coil og Moving Magnet pickuper, med valgbar belastningsmotstand og kapasitiv belastning.

MC75 SideMonoforsterkerne MC75 har balanserte og ubalanserte lydinnganger, og høyttalerterminaler med utganger for 2, 4 og 8 ohms høyttalerbelastninger.

Forsterkeren bruker klassiske KT88 utgangsrør, som er kjent for sin robusthet og potente effekt, og alle retroforsterkerne inklusive forforsterkeren, er oppgradert til moderne standard med komponenter, elektromagnetiske svitsjer og korte kretsløp.

MC75 Top

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top