Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

iMac Retina 5K i virkeligheten

Vi har sett nærmere på Apples nya superskjerm, og ble umiddelbart imponert.

Skrevet av / 17.10.14 - 13:58
iMac Retina 5K i virkeligheten

Den største overraskelsen under gårsdagens Apple-lansering var utvilsomt at den lenge ryktede ultra høyoppløste iMacen faktisk blir virkelighet. Dagens 4K-skjermer er enten veldig dyre, eller av så dårlig kvalitet at oppløsningen er eneste fordel, mener Apple.

Nye iMac Retina ser imidlertid ut til å ha riktigt bra kontrast og fargegjengivelse, slik at man faktisk kan redigere foto og video på den. Og så er det oppløsningen: 5K på en 27-tommers skjerm er faktisk så skarpt at man knapt tror sine egne øyne.

Så hvor fine detaljer får den nye iMac-skjermen egentlig fram?

iMac full screen

Här plukker vi opp et fantastisk bilde i iPhoto. Hvilke detaljer og farger…Men ser du menyen lengst ute i til venstre i bildet der «Awesome shots» er markert? La oss gå nærmere.

iMac zoomed

 

Så skarpt er det fortsatt, selv om vi har gått inn i makromodus for å komme helt innpå!

Men nå er det jo ikke nødvendigvis tekst man vil se nærbilder. Heller et bilde med mange detaljer.

iMac doggie

 

For eksempel en hund hvor man kan se hvert hårstrå i pelsen. (Vi kunne ikke laste opp bildet i full oppløsning, så du får ta oss på ordet)

Men så er det ikke bare muligheten til å se detaljer som er eneste fordelen med en så høyoppløst skjerm.

iMac video

 

En annen fordel er muligheten til å ha flere vinduer opp på skjermen samtidig uten å forminske dem. Retina 5K-skjermen lar deg for eksempel redigere 4K-video i full uppløsning, og fortsatt ha plass til redigerings- og verktøyfelt.

iMac side

 

Til tross for dette er iMac fortsatt en tynn og elegant maskin, med bra betraktningsvinkel på skjermen. Og trolig den første datamaskinen på lang tid, som virkelig har vekket et «vil ha» begjær hos kresne teknologinerder.

Läs mer om de tekniska detaljerna här.

 

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top