annonse
annonse

Her er 13 av våre beste anbefalinger blant trådløse hodetelefoner - med og uten støyreduksjon.

annonse

Når været er som kaldest, er det godt med musikk som varmer. Og hva er da bedre enn et par skikkelige hodetelefoner? De skal selvsagt være trådløse, for hvem gidder vel en kabel som henger og slenger, stiv og kald?

Gråbeins Gadget-guide: Trådløse hodetelefoner med støydemping

Bluetooth komprimerer riktignok lydsignalet og kan gi noe redusert lydkvalitet i forhold til kabel, men samtidig slipper man at lyden fra kabelen som gnisser mot klærne, forplanter seg inn i ørekoppene.

Test: Chord Hugo 2 – Ekstraordinær forsterker til hodetelefonene

Går vi mer teknisk til verks, blir signalveien kortere når man flytter prosesseringen og konverteringen av lyden til selve hodetelefonen. Og har du en mobiltelefon med en dårlig hodetelefonutgang, vil det fort bli noe ganske annet med et par skikkelige Bluetooth-hodetelefoner.

Test: Fire lydplanker med trådløse bakhøyttalere

Med andre ord trenger ikke bekvemmelighet nødvendigvis gå på bekostning av lydkvalitet.

På eller over øret? Med eller uten støyreduksjon?

Ok, så du har bestemt deg for trådløse hodetelefoner. Men hva slags passform? Skal de ligge utenpå øret (on-ear), eller gå rundt og kapsle det inn helt (over-ear)? Og skal de ha aktiv støyreduksjon?

Fordelen med klokker som legger seg utenpå øret er at de er mindre og lettere å ta med seg rundt. De lar også i større grad ørene puste. Ulempen er at de ikke har plass til et like stort høyttalerelement og dermed ofte har redusert dynamikk og mindre energi i bassområdet, i forhold til større klokker som går hele veien rundt øret. De kan også klemme mer på ørebrusken, som blir mer slitsomt over tid.

Motsatt har store klokker fordelen av å ligge mer behagelig på kraniet, og de har større elementer som ofte gir større og bedre lyd. Ulempen er at de kan føles klammere over tid, og de tar større plass.

Test: Fire smartklokker til trening

Så har vi de med aktiv støydemping. Disse er veldig praktiske når man ofte befinner seg i støyende omgivelser. Reiser du for eksempel mye med fly eller tog, så vil vi klart anbefale et slikt par. Jobber du i åpent kontorlandskap og vil stenge omverdenen ute, kan det også være praktisk. Du kan også bli fristet til å bruke slike når du går ute blant tung trafikk for å stenge den ute – men det kan også være farlig. I så fall anbefaler vi hodetelefoner hvor du kan variere graden av støyreduksjon.

Hodetelefoner med aktiv støydemping kan låte meget bra, og gi mye bedre musikkopplevelser enn de uten, dersom du er i støyende omgivelser. Men til vanlig bruk gir de ikke like god lyd for pengene, så det gjelder å være klar over dine behov før du kjøper.

Her presenterer vi noen av de beste trådløse hodetelefonene vi vet om i ulike prisklasser.

 

Under 1.000 kr

Urbanears Plattan 2 BT

Overraskende prisgunstige

Urbanears Plattan 2 BT (on-ear)

Urbanears gjør én ting, og de gjør den bra. Nemlig å produsere hodetelefoner som ser meget bra ut, og som låter bedre enn de koster. Med sitt andre forsøk innenfor trådløse hodetelefoner har de lært av tidligere feil. Plattan 2 Bluetooth er mer praktiske å bruke, føles behagelig på hodet, har fantastisk batteritid og de finesser man trenger. Dessuten fungerer de bra med de fleste typer musikk. Det er faktisk vanskelig å finne noe som låter like bra til prisen.

Les hele testen av Urbanears Plattan 2 BT

Pris: 990 kr

Web: urbanears.com

Karakter: 6

 

 

Urbanista Seattle Wireless

Lekre og vellydende

Urbanista Seattle Wireless (on-ear)

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem.

Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

Les hele testen av Urbanista Seattle Wireless

Pris: 995 kr

Web: urbanista.com

Karakter: 6

 

1.000 – 3.000 kr 

Pioneer SE-MS7BT

 

Når detaljene er viktigst

Pioneer SE-MS7BT (over-ear) 

Pioneer SE-MS7BT har en svært deilig passform, en av de beste i klassen. De kapsler inn øret perfekt, og føles aldri ubekvemme. Lyden er meget bra, her får du mengder med detaljer, og sammenlignet med hodetelefoner som har aktiv støyredusering, er dynamikken noe helt annet hos Pioneer. Så om du ikke tror du trenger støyredusering, kan du trygt satse på disse.

Ulempen er en vel ivrig diskant fra tid til annen, og at batteritiden kunne ha vært bedre. 

Les hele testen av Pioneer SE-MS7BT

Pris: 1.390 kr

Web: pioneer-audiovisual.eu

Karakter: 5

 

Kygo A9/600

 

Stole the show

Kygo A9/600 (over-ear)

Om du er blant de som blir skeptisk over «livsstilsprodukter» signert en kjendis, så kan vi fortelle deg at Kygo A9 er en hodetelefon verdt å låne ørene til. Den både ser bra ut og låter til dels fortreffelig. Den har en kontant levering av rytmer som andre vil misunne den, mens den også følger opp med god tonalitet på ulike instrumenter. Den mangler bare det siste lille av luft helt i toppen, men det kan man til stor grad bøte på med EQ-funksjonen i appen.

Legg til at Bluetooth-tilkoblingen er blant de mest stabile vi har testet, med glimrende rekkevidde, og det er få grunner til ikke å vurdere Kygo A9.

Les hele testen av Kygo A9/600

Pris: 1.999 kr

Web: kygolife.com

Karakter: 5

 

Sony WH-H800

 

Stor lyd til mindre prislapp

Sony WH-H800 (on-ear)

WH-H800, eller H.ear on 2 Mini Wireless, som den også kalles, sitter meget behagelig på hodet, om enn litt løst. Og appen er så selvmotsigende at man bare kan se bort fra den.

Vi merker oss en klarhet i lyden vi ikke forbinder med Bluetooth. Høyttalerelementene mer enn lever opp til forventningene, og leverer stor og lekker lyd. Sony lykkes både med å formidle detaljer i diskanten og å ha en ettertrykkelig bass.

Les hele testen av Sony WH-H800

Pris: 1.990 kr

Web: sony.no

Karakter: 6

 

KEF Space One Wireless

Luksuriøse og musikkglade

KEF Porsche Design Space One Wireless (over-ear, aktiv støydemping)

KEF gjør det meste riktig med sine første trådløse støyreduserende hodetelefoner. Formgivningen er raffinert, og byggekvaliteten utsøkt. De sitter deilig på hodet selv ved lengre reiser, og håndteringen er enkel. Man kan lytte med eller uten støyredusering, og koble på ledning om det sjenerøse batteriet tar slutt. Musikken gjengis fenomenalt nøytralt og naturlig, men likevel med en fast bass.

Støyreduseringen er bra, og påvirker ikke lydkvaliteten altfor mye. Space One Wireless er definitivt blant de beste hodetelefonene for frekvente reisende.

Les hele testen av KEF Porsche Design Space One Wireless

Pris: 2.490 kr

Web: neby.no

Karakter: 5

 

Les også:

Fant ikke noen innlegg.
annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.